iPad? Ugyan! MessagePad!

Blumi előbányászta 16 éves Apple MessagePadjét.

Newton OS fut rajta, lehet vele e-bookokat olvasni. Tizenhat év után is működőképes. Tökéletes kiegészítő egy iPhone és egy MacBook mellé. EBayen 15 és fél 30 dollár.

Egy 2002-es Wired-cikkből idéznék: 

[A] machine that did it all: Web, e-mail, calendar and address book, but it could also recognize ordinary, cursive handwriting that wasn't as awkward as graffiti.

(...) Apple finally killed the Newton in February 1998 after Steve Jobs returned to the company, even though fans demonstrated in the parking lot of Apple's Cupertino campus. Apple officials gave them coffee and cookies but refused to resurrect the device.

(...) "The Newton community is great, friendly and very competent," said Marco Polenta, an Italian Newton fan. "Newton developers are still continuing to work on Newton projects, and most of their software is shareware or freeware. I think this is very cool."

(...) Wireless networks like Wi-Fi (802.11b), GSM and GPRS all emerged after the Newton was killed, but Newton hackers have released software to support them all.

Ennyi.

Címkék: tablet ipad messagepad newton os
2010.01.28. 19:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez 110-es, olyat nem kapsz 30 dollar alatt!!
@sztahanov: jo, hat a "pro" erzest meg kell fizetni :D
"...even though fans demonstrated in the parking lot of Apple's Cupertino campus. Apple officials gave them coffee and cookies but refused to resurrect the device."

Hát, ezen hangosan röhögtem.
az írásfelismerése tényleg kurva jó volt a palm "majd mi megtanítunk írni" graffitijéhez képest. nálam ott bukott el anno, hogy elég nagydarab tégla volt azért.
@eszpee: Látom, nem használtál PalmOS-t, a "majd mi megtanítunk" abból áll, hogy 2 perc alatt végigmész az ABC-n: aha, aha, ezt meg így, aha. (A Graffiti2-t viszont csúnyán elszúrták, pl. ami a Graffiti(1)ben zseniális, hogy minden betű 1 vonal, a G2-ben megbukott.)

Na persze a thumbboard jobb, a legjobb thumbboardja pedig a Tungsten C-nek van, még a Nokia Communicatorokat is veri.

A Yahtzee mekkora királyság (képen látszik az ikonja), Palm-on mennyit toltam!
Ez kicsapta a menőségbiztosítékomat.
Na ez az a bejegyzés, ami az iPad löncsnek odabasz :DDD +1
:D

egyébként a kezembe akadt egy psion nemrég, isteni eszköz az is. nem is tudom, létezik-e még a cég...
@Marr: létezik, de már csak ipari gépeket gyártanak (a WorkAbout leszármazottjai).

Nekem is van még otthon elfekvőben, csak a képernyő szalagkábele hasalt el vagy öt éve, úgyhogy nincs kép, de egyetértek, zseniális, imádtam.

(Ja, tudott multitasking-ot, majd' húsz éve :).)
@Marr:
a symbian nem kis részben a psionból jött létre.
alternatívák, hogy mire lehet használni az Ipad-et:

Nem tudod kitámasztani az ajtót?
Mindig eldőlnek a könyveid a polcon?
Zavar ha a vágódeszka összekarcolódik?
Elszabták az asztalodat és folyton billeg?
A zseblámpád fénye túl éles?
Nincs hol tartanod a fokpiszkálód, mert mindig kiesik mindenhonnan?

NEKED Ipadre van szükséged!

Az Ipad könnyen kezelhető pont 1,3 cm és a széle le van kerekítve így több ajtó típushoz is használható.

Az Ipad-de kényelmesen megakadályozhatod hogy könyveid eldőljenek. 9,7 hüvelykes méretével ideális, az ember csak oda teszi a polc végére, a merev lapot megdönti, és befeszíti az utolsó könyv és a polc vég közé!

Az Apple termékeinek érintőképernyője köztudottan jól bírja a strapát, vágd ezen a kolbászt! és nem kell többet azt hallgatnod hogy már megint milyen karcos a vágódeszka!

Az ajtók mellett kitűnő asztalok, székek alátámasztására is! régiek a bútoraid, minden olyan mintha csak 3 lábon állna? Vegyél Ipadet!!!

Ha zavar a éles fény a sötétben?
Használj Ipadet, ez a készülék fehér kijelzőre állítva garantáltan kellemes lágy fényt bocsát ki magából! nincs többé hunyorgás :-)

Adjak egy fokpiszkálót?
egy ebéd után igazán jó dolog, ha nem a zsebedből kotorsz elő valami undormányt, hanem egy Ipadből a tiszta fogpiszkálót! több csatlakozó helyére nyugodtan jó pár darabot betárazhatsz, és nem kell félni, hogy az SD kártya tartó túl széles, mert szerencsére az nincs benne így igazán nyugodtan tehetsz bele bárhová!

Úgy érzed megtaláltad a tökéletest?
IGEN neked I PAD KELL
Azt vártam volna, hogy MacBook-ot le lehet cserélni az über táblagépre. Inkább SSD lesz.