A Google bemutatja legújabb fejlesztéseit (élő közvetítés)

[20:11] A magyar verzió a Google Zümm nevet kapta. Szeretnék gratulálni a magyar fordításért felelős embereknek az idióta elnevezésért. Még egy érv, hogy angolul használjam a Google szolgáltatásait.

[20:04] Természetesen folyamatosan és szisztematikusan szűrik a spam tartalmakat. Kiindulva a Gmail spamszűrőjéből ezt, azt hiszem, el is hihetjük. Közben kiélesítették az oldalt: google.com/buzz

[19:59] Na, ebben a pillanatban publikálták a demo videót: 

[19:58] Facebook Connect? Válasz: Gondolkodunk rajta...

[19:56] RSS és open API? Válasz: Igen, ez az irány... A Google a nyitottság híve. Mostantól támogatják a PubSubHubot is. Még több api-t fognak megnyitni.

[19:54] Az első kérdés a privacy... Brin: Lehet blokkolni júzereket, minden tartalmat továbbra is lehet privátban tartani. Szóval minden beállítás és habitus kérdése. A megosztások alapból publikusak lesznek.

[19:52] Magyar idő szerint 20:00-kor kezdik frissíteni a Gmail accountokat a Buzz-zal. És akkor most jön Sergey Brin és az újságírói kérdések...

[19:48] A Google Buzzba a következő accountjaidat (tartalmaidat) tudod integrálni: Picasa, Flickr, Google Reader és Twitter.

[19:45] Még egyszerűbben: a Google Buzz a mobilon a következő paraméterek alapján mondja meg, hogy mely tartalmak lehetnek a legérdekesebbek számodra: aktuális lokáció, az ismerősi hálódban megosztott tartalmak, relevancia (keresésekből). Plusz egy: a Google Maps-en megjelennek a geotagelt, publikusan megosztott tartalmak.

[19:42] Nos, úgy működik mobilon a Buzz, hogy megkeresi az aktuális helyzetedet, és a megosztott tartalmat geotageli. A telefon megkérdezi, hogy valóban azon a helyen vagy-e, amit ő gondol. Íme: 

[19:40] A GPS-adatokon lesz a hangsúly.

[19:35] És akkor most jön a MOBIL. Vagyis a Google Buzz és a mobilplatform.

[19:31] Google Reader felhasználók úgy képzeljék el, mintha a GReadert beletolták volna a Gmailbe. Behúzzák például az ajánlott tartalmakat. Szóval a megosztásokból folyamatosan ajánlókat kapunk. Azt hiszem, megkockáztathatjuk, hogy az Apple után a Google most a Tumblr és a Twitter, de legesleginkább a Facebook ellen vonul harcba. Az url még nem él amúgy: google.com/buzz

[19:26] Első benyomás: a Google Buzz valójában a Google Wave újraértelmezése: egy felhasználóbarátabb, egyszerűbb megvalósítása, a Gmailbe integrálva. Van elehtőség privát és publikus megosztásokra.

[19:25] Így néz ki a belépőoldal:

 

[19:20] Bejelentették az új cuccot: GOOGLE BUZZ. A Gmailbe épülő tartalommegosztó és kapcsolatépítő cucc.

[19:15] Elkezdődött a Google sajtótájékozatója, jó negyedórás késéssel. A bevezetőből kiderül, hogy a valósidejűség és a megoszthatóság lesz a fő téma.

Címkék: google mobil bejelentés google buzz google zümm
2010.02.09. 19:16. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az megvan, hogy a parasztok chatrequestelnek az előadó gtalkjára?:D
sejthető volt, hogy a wave-vel kezdenek valamit, mert eddig valahogy nem jött össze neki a forradalmár szerepkör
tudnátok a videóról küldeni egy linket, szívesen követném én is az eseményeket.
óóó én az androidos beszédfelismeréstől ültem le egyedül eddig ma este :D
adjanak 50-100 giga tárhelyet, dropbox like.
és mikor jelenik meg a buzz a fiókomban?
twitter a gmailben? nice!
a preziben lévő url-t beírva egy szép 404-es hibaüzenet jön... :)
20.00-tól kezdik élesíteni a buzz-t. pár nap és mindenkinek lesz.
it'll approximate your location with something like "Highpoint Mall" or "Yoni's Adult Megaempornium." It's geotagging in English instead of numbers, basically.
@JoeHorseDick: Köszönöm szépen! :)
@Sörivóje: 20:00-tól upgradelik.
@kisPocok: kösz, közben megjött a válasz... kíváncsi vagyok, rögtön lesz-e mindehol?
és vajon hogy jön az egészhez a wave?
google zümm a neve magyarul!!!!
Remélem, le lehet tiltani.

A Google következő buktája.
Az a piros póló kicsi Sergeyre.
@KGyST: nem lesz bukta, mert a gmailben van, és gondolom "meg lesz győzve" egy két sztár, hogy buzzoljon inkább.
@KGyST: eljen a hurrapesszimizmus :)
Megis anelkul hogy lattad/hasznaltad volna, mi vett ra erre a kommentre?

Bocs az ekezetekert, mobile
ááááá....Zümm...áááá
zümmni kell a kontentot!
google booze lett volna jó!
na aktív a buzz a gmailemben (angol). Ki is írta, amikor refresheltem az oldalt.
Fenti (jobb oszlop, fent) Szörcs keresésben még nincs a találatok között "zümm"-re keresve ez a poszt.
Viszont talált egy másik posztot, amiben szintén nincs benne a "zümm" szó... (?!)
20:11-t reblogtam! :D
Hát buzz nehezen lehetett volna a magyar neve, mivel már van ilyen névvel egy magyar oldal. Persze találhattak volna vmi értelmesebbet esetleg, de azért sztem nincs vele különösebb gond
Félő, hogy ha magyarul buzz maradt volna, akkor az pillanatokon belül átneveződött volna google buzira. jó döntés volt átnevezni, a zümm komolytalan de végre elmondhatjuk, hogy kivettük a karót a torkunkból és mertünk nem ultrakomolykodó nevet adni. Lehetett volna Google Baráti Utókövető Zártláncú Szolgáltatás is...

Én attól félek, hogy nekem lesz buzzom pár nap múlva, de azoknak a haverjaimnak, akikkel kapcsolatban vagyok, nem, viszont idegeneket nem akarok beengedni a gmailembe.

Az oké, hogy egy szolgáltatásból toljuk a kontentot, de könnyen kéne tudnunk kontrollálni, hogy ezt milyen kör láthatja.
Kíváncsi leszek, hogy nálunk mennyire lesz népszerű ez a szolgáltatás.
Nekem spec. a gmail-es fiókjaim is az Outlook-ban vannak beállítva, úgyhogy nem hiszem, hogy sok hasznát fogom venni. Max. mobilon.
nyuszomuszo: az outlook mar lejart lemez :) a gmail epp azert jo mert barhonnan elered, es ugyanazok a beallitasaid vannak mindenhol. es bekotheted oda is barmelyik masik emailfiokodat.

nem rossz otlet a buzz, legalabb nem kellene egyszerre 4-5 kozossegi oldalt hasznalni parhuzamosan. mar epp kezdett sok lenni..
úgy látszik nincs kedve az embereknek buzzulni
ok, hogy zümm, meg minden...
De én jobban szerettem a gmail levelezőt, mint a google monsztert...

@B.Cs.: nekem sincs, de lehet már túl öreg vagyok az ilyenekhez...