Egy magyar származású fejlesztő startupját vásárolta fel a Google

Cselle Gábor fejlesztette a reMailt (egy egyszerűsített email access protokoll), melyet a napokban felvásárolt a Google, és Cselle a hírek szerint a Gmail termékmenedzsereként folytatja pályafutását. (Amúgy Cselle egyszer már dolgozott a Google-nál, majd saját vállalkozásba kezdett, ami felkeltette régi munkaadója érdeklődését. Így került vissza most a Google-hoz.) Na de mit tud ez a reMail? 

Mint a demóból is látszik, a reMail két dolgot old meg nagyon jól. Az egyik, hogy extrém kis tárhelyen tárolja a leveleket, másrészt az email szövegeiben extrém gyorsan keres. Akit érdekel, hogy Cselle hogyan gondolta újra az IMAP protokollt, olvassa el ezt a postját. Néhány érdekesség belőle: 

In reMAP, the server would be responsible for grouping together messages. While you could still access individual emails, the first-order unit of data would be a conversation. (...) reMAP would have stable and unique IDs for all conversations, emails, and attachments. (...) Instead of requesting the MIME-encoded message parts, you could just ask the server to give you the message as represented in plain text or HTML. Attachments can be downloaded in separate HTTP calls. (...)

A felvásárlás eredményeként a reMail-t kiveszik az App Store-ból. Valószínűleg a Gmail core funkciójává emelik a gyors és tárhelytakarékos megoldást.

Azt egyik fél sem közölte, hogy mennyi volt a felvásárlás összege.

Címkék: google gmail üzlet magyar startup akvizíció remail
2010.02.18. 11:19. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem cink, hogy elolvasható a jelszava?
@fotofabrik: valóban különös, hogy a jelszóbeviteli mező egy pillanatra mutatja a gépelt karaktereket, és csak azután takarja el őket

Szokatlan megoldás.
@agyvihar: nokian az osszes jelszobevitel igy mukodik.
@sgergely: meg windows mobile-on, meg androidon is, igaz, mindkettőben kikapcsolható, gondolom iphone-on is.
@agyvihar: nekem nem az volt az új, hogy az iPhone így működik, hanem az, hogy feltehetően egy élő e-mail cím esetén nem maszkolta a video feldolgozásakor a mezőt.
@helikopter: iPhone-on nem kikapcsolható, én legalábbis nem találtam ilyet.
@fotofabrik: @fraki: A jelszó "iloveremail", és nyilván csak a videó készítése idején volt ez (nyilván = próbáld ki, és meglátod). :-)
@cu2: de mi van, ha most egy újabb videot készít éppen, ugyanezzel a jelszóval? ;)
orommel ertesitem Onoket, hogy a relevans kommentek bajnoksagban sikerult a dontobe kerulniuk, pedig az idei mezony nem gyenge.
egérkurzorral kattintgatott iphone-on!!! ez valami letölthető cucc? jailbreak kell hozzá?
"Az egyik, hogy extrém kis tárhelyen tárolja a leveleket, másrészt az email szövegeiben extrém gyorsan keres."

ööö, az első részt most nem értem. ez nem csak egy indexelési ötlet/megvalositás? miért tárolna joval kevesebb helyen? gondolom az eredeti nélkül az indexelés mit sem ér...
@cu2: Próbáltam, ofcoz nemfogadja el :D
lol az a jelszava hogy iloveremail :DDDDD
Ha jól értem a videón látható app, és az imap újragondolása két külön dolog.

Amúgy meg azt, hogy az imap és a pop3 egyaránt szar eddig is tudtuk :) Csak eddig nem állt erős piaci szereplő egyik újító szándék mögött sem, ez most remélhetőleg változik.
www.magyarvagyok.com/

ezzel kapcsolatban is kereshetnétek valamit :D
Hurrááá... Új IMAP. Nekem tök jó volt a régi is. :P
mindig jó hallani, ha ide fele áramlik a pénz
végre valaki, akinek magyarként tökéletes az angol kiejtése :)
@rale: gyanús, hogy nem is tud magyarul, vagy csak nagyon keveset. szerintem vagy 5 éves korában kiköltözött a család.
www.gaborcselle.com/aboutme/

"I was born in Budapest, Hungary where I went to elementary school. I went to "Gymnasium" in Germany, spent a year in high school in the US, and did undergrad + grad school at ETH Zurich in Switzerland. I now live in San Francisco."
Érezhető a magyar kiejtés kritikus hangoknál, amik általában nehezebben mennek: 0:33 "instructions". Attól függetlenül riszpekt. :)
Nesze neked biztonság! Csak a vak nem tudja elolvasni a jelszót! :)