Mit csináljunk a foci vébé idején az interneten?

Live stream. Kezdjük mindjárt azzal, amit már mindenki tud. Az Index a Magyar Televízióval bútorozott össze, melynek eredményeként a hírszájton élőben lehet követni az összes meccset. Sőt, menet közben a gólokat is vissza lehet majd nézni. Bár az elgondolkodtató, hogy a FAQ szerint minimum 2 Gb/sec-es (!) internetkapcsolat kell  (Közben javították: mostmár csak 2Mb/sec-et kell fenntartani a meccs streamjének.) És azt is javasolják, hogy a néző lője le az összes többi böngészőablakot és futó szoftvert a gépén, amíg nézi a meccset.

Ha jól hallottam, a közvetítésekhez a technikai hátteret amúgy a Ustream adja. És a hírek szerint lesz Twitter fal is, meg persze szurkolói blogok. A délutáni meccseket nyilván itt lesz érdemes követni.

Így fog kinézni: 

Ha esetleg ez a közvetítés valamiért nem menne, akkor a spanyol Univision Futbol oldalán is lehet majd nézni élőben a meccseket.

Mobil? Én egyelőre nem találtam olyan ingyenes iPhone- vagy Android-appot, ami élőben adná a meccseket. (Itt talán, pénzért.) Azt el tudom képzelni, hogy lesz olyan webes live stream, ami flashes mobilböngészőben is működni fog. Meglátjuk.

Menetrend. A legjobb információforrás a meccsekről, helyszínekről, időpontokról a Marca megoldása. A flashes körön egy kattintással juthatunk hozzá a minket érdeklő infókhoz. Nagyon menő. Ráadásul Android 2.1-es telefon flash-támogató böngészőjében is működik. Csináltam rá egy rövid url-t. Ezt mentsék el az androidosok a böngészőjükben: bit.ly/menetrend

iWiW. Az iWiW-en is van tippjáték. Eddig kb 200 ezren csatlakoztak.

Ügynökségi játékok. A Kirowski a Samsungnak csinált facebookos vébé tippjátékot. Ugyancsak tippjátékkal jött ki a Mito + Yamm páros, szintén Facebookra (és Yammra). Csak ők a Vodafone-nak készítették a cuccot.

Szóval kb ezek.

Címkék: média marketing index live sport magyar foci stream vb ustream tippjáték
2010.06.10. 12:54. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ha ustream, az android kliens nem jatsza le a sportgeza streamet ? jooolenne ;)
focivebe ELKERULO alkalmazasokrol es modszerekrol is szot ejthetnel, ha vannak ilyenek. jooolenne ;)
"2Mb/sec", ugye ez Megabit, nem byte ? :)
Sztm a spanyol site nem fog menni Pestről, a FIFA nem nagyon szokott engedélyezni országhatárokon túlnyúló közvetítéseket.
es mi van akkor, ha valaki screencappeli az indexes streamet, es kitolja mondjuk egy olyan feluletre, ami mobilon is elerheto?
én csak azt nem értem, hogy ha a plastik-józsi-féle keynote közvetítéseket nem szokta bírni a technika, akkor ezt a terhelést hogy fogja. de kíváncsian várom
Az Ustream a WWDC-nél is összeomlott, nem?

Ezek után, ha minden simán fog menni a vb-nél, én fizetek nekik egy sört... (ahol count(nekik) <= 1 )

Amúgy meg itt van a tévé az iróasztalom mellett, bibibi. :)
én meg azt nem értem, hogy milyen árat adhatott nekik a ustream, hogy megéri tőlük bérelni a cuccot ahelyett, hogy sajátot vennének. vagy annyira limitálva lesz a nézőszám, hogy megéri a ustream?
Franciaorszagbol neznem Sportgezan es nem talaltam mukodo proxy servert. otlet?
@Langmár Péter: Csak MO-n nézheted a Sport Gézán.
Egyénként azoknak, akik meccsen kívül is látni szeretnék kedvenc csapatukat, megjelentek a VB-s Chrome-témák.
net és közben tv. ez lehet a megoldás. ráadásul nyomatni a netes fogadásokat! de várom már! sok sikert mindenkinek!