Elérhetetlen a Facebook

update 14:31 Közben - fél óra mélykóma után - elkezdett magához térni a Facebook. Halleluja.

Az európai felhasználók tömegesen jelentik, hogy elérhetetlenné vált a Facebook, körülbelül délután 2 óra magasságában. Egyelőre a visszajelzések alapján lokálisnak (Európa-szintűnek) tűnik a probléma. Amerikában például elérhető a szájt...

Ritka eset, hogy a Facebooknak uptime problémái lennének. Eddig ahhoz voltunk hozzászokva, hogy a Twitter vagy a Gmail tűnik el néha-néha a webről. A Facebook leállása viszont egy sokkal fontosabb függőségre is rámutat. Nem, nem arra gondolok, hogy emberek százezrei esnek depresszióba azért, mert nem tudják frissíteni státuszukat a Facebookon.

Inkább arra, hogy a sok tízezer oldal, mely a Facebook autentikációját, lájk gombját, stb használja, és ilyen módon a Facebookkal él szimbiózisban, az ilyen leállásokat ugyanúgy megszívja.

Persze nem kell messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy egy szájt néha megáll néhány negyedórára. De ha ez rendszeresen előfordul, akkor azért érdemes lesz ezt a rizikófaktort végiggondolni, mielőtt kizárólag facebookos autentikációra, felhasználói értékelésre (lájkolás) hagyatkozunk a saját szájtunk építésekor.

Amúgy nem elképzelhetetlen, hogy köze van a mostani leállásnak ahhoz, hogy múlt héten - töb más felhasználóval egyetemben - napokig elérhetetlen volt a Facebook-fiókom. A sablon hibaüzenet akkor azt írta, hogy karbantartás miatt függesztették fel a hozzáférésemet egy rövid időre. Ami önmagában szintén nem olyan nagy gond, viszont ha egy héten belül harmadszorra fordul elő, ráadásul sok óra hosszan, akkor azért elgondolkodik az ember azon, hogy ezt a szoftvert sem a jóisten írta. Vagy legalábbis: néha megfeledkezik az üzemeltetéséről...

Címkék: facebook down horror
2010.08.31. 14:13. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez eszembe se jutott, de jó hogy mondod.
Európában rossz az idő, a júzerek rátelepdtek a gépre...
se lájk se diszlájk :(
Próbáltam megosztani fb-n de nem lehet. :(
poén lett volna.
Sajnos az update még nem teljesen igaz, sok helyről még most sem megy.
Nálam sem megy most egyáltalán.
Tegnap reggel óta láttam valami furcsát, ahányszor frissítettem más volt a hírfolyamom. Voltak benne aktuálisak, aztán sok óra szünet, megint egy pár. Frissítés és más összeállítás. Mindig hiányzott valami. Tegnap egész nap ez volt.
Nekem most teljesen lehalt. Oops! Google Chrome could not find www.facebook.com
nekem se jó úgy negyed 3 óta, most sem.
Ajánlom a m.facebook.com és a touch.facebook.com oldalakat, az nálam megy, ellentétben a hagyományossal.
Hm... terrorcselekmény az Európai szerverek ellen vagy csak egyik hekkerpalánta így áll bosszút, mert a Jucika a 4. osztályból nem igazolta vissza?
Ja és az igazi finomságot el is felejtettem, a Facebook Connactot ép most hegesztettem (volna) be egy oldalba. Így még idegesítőbb...
Oops! Google Chrome could not find www.facebook.com
Ez már tényleg idegesítő, nem tud valaki egy gyors, amcsi proxy szervert?
Úristen, egy órája nem megy a facebook, eljött az apokalipszis! ;PPP
a chrome csak hoppázik nekem, facebook most is down BIG TIME
Telóról végig jó, browserből jó rég nem megy :)
Engem napok óta be sem enged az oldalamra.
Először valami telefonszámot követelt, azóta pedig valami ördögi körben kiírogatja ugyanazt. :(((
Érdekes, itt végig jó volt. Btw egyes hírek szerint azért volt elérhetetlen, mert a myspace-el kavartak valamit. Ez mennyire lehet igaz?
Mi Zuckerbergünk
ki a kibertérben vagy
lájkolódjék a te státuszod
kommentelőjék az üzenőfalad
Mindennapi Facebookunkat add meg nekünk ma...
s ne vígy minket downtime-ba
de szabadíts meg az Iwiwtől
amen
@Rook: iPon szerint is, nem emléxem kire hivatkoznak...