Android Honeycomb bejelentés, ÉLŐ

19:56 Az esemény a Built to Spill - Traces című számának kezdő akkordjaival ért véget. Én meg szeretem ezt a számot, úgyhogy hallgassuk is meg. And though the parts of it that matter change. All traces disintegrate... :P

19:46 Jön az in-app vásárlás. Lehet majd venni virtuális baszokat az androidos alkalmazásokban... (Felzárkózás az iOS-hez...)

19:41 És akkor egy kis self-promo: vadiúj, friss, ropogós HVG @ Market. (Bár nekem installálásra még invalid request-et dob az oldal... Dolgoznak a hiba javításán.) A HVG app amúgy Marketből és AppBrainről is tölthető már.

19:34 És akkor: market.android.com Végre!

19:33 A sajtótájékoztató legviccesebb haja: 

19:31 Egyértelmű, hogy a Google meg akarta előzni az iPad 2 bejelentést pár olyan dologgal, ami ott is várható. Sok olyan dolog hangzik el, ami épp fejlesztés alatt van (játékok), ami azt jelenti, hogy a Google tényleg komolyan veszi, hogy gyorsabb legyen, mint az Apple a táblagép piacon (is). 

19:26 A CNN egy elég menő, alapvetően a képekre fókuszáló, mozaikos menüvel operáló androidos tábla appot demóz éppen. A legjobb, hogy élő közvetítések is lesznek a digitális kiadásban. És persze a komplett iReport is belekerült a tablet verzióba. 

19:18 Amúgy a demók elég meggyőzőek. Akadásmentes, szépen renderelődő, gyors animálódások. Eh, ennek ellenér emég mindig nem tudom, hogy kell-e nekem táblagép. Talán valami nagyon könnyű, kézhezálló, jó felbontású darab. Nem érzem a leküzdhetetlen vonzalmat...

19:15 RenderScript: 3D grafika felé mozognak a táblagépeken. Új animációs framework... Mindebből számomra az az egyértelmű, hogy a Google a játékokban látja az erőt a táblagépeken. Szóval a digitális magazin csak a mézes madzag volt. De az igazi értelme a táblapiacnak a gémerplatformmá válás. 

19:07 Amúgy Barra pont azt a demót tolja le, amit korábban már láthattunk az Android 3.0-ról, táblagép demókkal. Új az értesítésrendszer, pl. Tableten több infót tud tartalmazni egy értesítés, mint mobilon. Ja, mondjuk ez általában is igaz: a mobilkörnyezet és a táblagép abban különbözik, hogy utóbbin van hely.

19:05 Agilis fejlesztés, gyors fejlesztés: ez a fókusz. Maga az Android 3.0 egy fejlesztői környezet is.

19:02 Elkezdődött. Nem csak az új Androidról (Motorola Xoom demo), hanem új Market fícsörökről is szó lesz - mondja Rubin. Meg hogy momentum van, meg minden. 

18:57 Amit előzetesen tudunk: Mr. Android, vagyis Andy Rubin mondja a megnyitót, majd Hugo Barra és Chris Yarga az Android teamből ecseteli a részleteket. Íme a Honeycomb logó:

18:53 Nos, még pár perc és kezdődik a Google sajtótájékoztatója. Itt lehet majd élőben követni. De persze én is írom a lényegesebb dolgokat, ebbe a postba. Magyar idő szerint 19:00-kor kezdünk. 

Címkék: google mobil táblagép élő android tablet honeycomb android 3 renderscript
2011.02.02. 18:54. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdekes ez. Engem először és másodszor is mint webes thick client érdekel. Remélem, mutatnak Flash teszteket.
Csak azt a nyavalyás motoBlur buborékokat tudnám feledni...
Nektek megy az adroid market webes verziója rendesen? Nekem "Invalid request"-et ír ha be akarok jelentkezni...
nekem sem megy még a bejelentkezés, nyilván még élesítik :)
a hvg-s appot marketből én galaxy spicara tudtam telepíteni. vicces, hogy pont tegnap kerestem rá, akkor még nem volt :)
de ha bejelentik nagy nyilvánosság előtt, miért nincs kész a market.android.com?
Nekem nagyon tetszik ez a Motorola XOOM Android3 combo. Szívesen bevállalnék egy ilyen deszkát, pár videó felkerült külföldi oldalakra csekkoljátok:

gizmodo.com/5750148/using-googles-android-30-tablet-the-first-real-ipad-fighter?skyline=true&s=i

androinica.com/2011/02/02/youtube-for-android-honeycomb-may-be-the-best-yet-video-hands-on/

Szerintem ez az első méltó alternatíva az iPad/iOS mellett.
még mindig nagyon gyengének tűnik a honeycomb, hiányzik belőle az az eyecandy feeling, meg van csinálva, lelkiismeretes, jó iparos munka, de valahogy üres, nem instant get :(