Új HTC-k: ChaCha, Salsa, Wildfire S, Desire S, Incredible S és a Flyer

A HTC bejelentette új készülékeit. Íme: 

HTC Flyer. Kezdjük a táblagéppel. A HTC a Flyerrel a kisebb kijelzős, kisebb felbontású szegmensbe lépett be. Kb egy Galaxy Tab-ot dobtak most piacra, egy nagyon szép, unibody házban, és Android 2.4-gyel (friss Gingerbread + HTC Sense UI). 1.5GHz egymagos proci, 1GB RAM, 32GB flash memória, 7 colos kijelzőn 1024x600 pixel. Elsőre nem tűnik game changer-nek, viszont akik szerették a Galaxy Tab képességeit, méreteit, azoknak itt egy szebb és picivel jobb választás. Kár, hogy közben van már egy Galaxy Tab 10.1 és egy Motorola Xoom, amik elsőre blikkre is vonzóbbak, mint a Flyer.

Súly: 420 gr
Processzor: 1.5 GHz
Memória: belső: 32 GB, RAM: 1GB
Felbontás: 7", 1024x600

 

HTC Desire S. A másik, engem, Desire-tulajdonost legjobban érdeklő új készülék az új Desire. Ez is szebb, egységesebb burkolatot kapott az elődjénél. A fizikai gombokat érintősekre cserélték. Belső memóriában is nagy a változás: 1.1 GB internal, 768 MB RAM. Android 2.3-mal, eggyel jobb akksival érkezik. Nagyjából ezek az előnyök. Viszont ami miatt nem lesz érdemes Desire-ről váltani Desire S-re, az az, ami miatt már Desire HD-re sem volt érdemes váltani: az AMOLED kijelző helyett a Desire S-ben is a ratyi SLCD kijelző került. Kerüljük el messziről. Azért az hihetetlen, hogy ez már a negyedik Desire telefon a piacon egy év alatt, és még mindig képtelen volt a HTC az eredeti Desire-nél jobbat piacra dobni.

Súly: 130 gr (régi Desire: 135 gr)
Processzor: 1 GHz
Memória: belső: 1.1 GB, RAM: 768MB (régi Desire: 512/576)
Felbontás: 3.7", 480x800

HTC Wildfire S. Anno, Amikor a Wildfire-t teszteltem, a legnagyobb problémám a minősíthetetlenül gyenge kijelzőfelbontás volt. A 240x320 fájdalmasan gyenge választás volt 2010-ben. Nos, az új Wildfire-be egy eggyel jobb felbontású kijelzőt pakoltak: 320x480. Vagyis elérte ez a készülék az iPhone 3GS minőségét, már ami a kijelzőt illeti. Majd meg kell nézni közelebbről is, de szerintem ezzel a változtatással a Wildfire S-nek már komolyabb esélye van arra, hogy a csaj geekeket elcsábítsa. Főleg a színes verziókban.

Súly: 105 gr (régi Wildfire: 118 gr)
Processzor: 600 MHz (régi Wildfire: 528 MHz)
Memória: belső: 512 MB, RAM: 512 MB (régi Wildfire: 512/384)
Felbontás: 3.7", 480x800

HTC ChaCha. Egy közepes Blackberry koppintásról van szó. Ninc sis értelme foglalkozni vele.

HTC Salsa. Szintén nincs mit mondani róla. Facebookon lógó tiniknek készült. Elsősorban ez is csajoknak pozícionált telefon. Bár ha már ez a szegmens, akkor a Wildfire S a szebb választás. A Salsa megjelenésében kicsit old-school. Bár lehet, hogy majd az ára kompenzálja ezt a fogyatékosságát.

HTC Incredible S. Szintén SLCD kijelzővel érkezik, 4"-os méretben. Szóval lett itt egy Desire HD. Ennyi.

 

A fenti termékek közül, amit szeretnék mindenképpen kipróbálni az a Flyer, a Desire S és a Wildfire S. A hat termékből ez az a 3, amit szerintem érdemes megnyomkodni, kérdéseket feltenni velük kapcsolatban. Ám azt is gondolom, hogy a Samsung, a Motorola és az Apple székházakban fellélegezhetnek: a HTC nem tudott 2011-re innovatív, előremutató lenni a smartphone piacon.

A HTC Desire tavalyi megjelenése óta eddig két meggyőző alternatívát láttam. Az egyik az iPhone 4, a másik a Samsung Nexus S (csak az a papundekli borítás, ej). A többi új csúcskategóriás készülék szimpla bénázás, pótcselekvés.

Címkék: htc htc flyer htc desire s htc wildfire s htc incredible s htc chacha htc salsa
2011.02.15. 11:02. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sokkal nagyobb probléma, hogy az 1 éves csúcskészülék (Desire) támogatása gyakorlatilag megállt. Még a vele egy kategóriában emlegetett Desire Z-t és Desire HD-t sem követi (új sense). Ez a magatartás egyáltalán nem szimpatikus és sokan csalódnak majd a gyártókban. Értem én, hogy az zajlik, mint a PC piacon a 90-es években, értem én, hogy itt a nagy mobil hardver boom, a gyártónak pedig az új készülékből van pénze, nem a frissítésekből, de basszus. Az iPhone-om több mint két évig gyakorlatilag 100%-osan megkapta a frissítéseket. A Desire frissítése 4-5 hónap után megállt. Ez egyáltalán nem nyerő.

Másik kérdés, hogy nem RAM-ot kellene tömni a készülékekbe, hanem a szoftvereken csiszolni. Egy iOS-hez képest a SenseUI ízléstelen és a legtöbb helyen logikátlan. Hiába az 1Ghz, meg dualcore, ha a böngésző vagy képgaléria egy sima görgetére AKAD, SZAGGAT!

Ugyanoda fogunk jutni mint a PC-nél, ahol egy normál böngészéshez-szövegszerkesztéshez is dual core és 2 giga ram kell.
Szerintem az S-LCD jobb, mint az AMOLED. Az előbbi színhelyes, az utóbbin meg sárgák a fehérek és kivilágítja a szemedet.
Formabontóból így kell közepessé válni egy év alatt.
HTC Desire tulajként mondom a Sense részemről felejtős, csakis eredeti Google Android GUI-t vagyok hajlandó használni. Éppen ezért tabletből is az eredeti GUI-val szállított megoldások a nyerők, amibe nem piszkálnak bele a gyártók és emiatt a folyamatos frissítések is naprakészek lesznek várhatóan.

Jelen pillanatban a Samsung és a Motorola, esetleg az LG termékei azok amelyek szóba jöhetnek tablet esetében.
Jól látom, a Salsa-ban nincs GPS?! És ezt így hogy?
desire elad, samsung nexus megvesz?
Uh, ez a Flyer megdöbbentő. A HTC-t nem hívták meg a Honeycomb/Tegra2 buliba és lemaradt, mint a borravaló.. Ott tartanak, mint a Samsung tavaly a Tab-bel: egymagos, 7"-os tábla 2.x-es rendszerrel. Jó, persze a Sense valamit dob rajta, de ez így akkor is nagyon furcsa. A Desire S pedig vicc. Az még oké, hogy nincs benne SAMOLED, a Samsung a saját telefonjaiba se tud eleget gyártani (az megvan, hogy az európai Nexus S-ek javában is SLCD van?), de hogy a processzor és a felbontás se javult? Hát ez egy vicc. Ugyan azt a telefont csomagolják újra és újra már egy éve.

Nincs mit tenni, Samsung telefont kell venni. @hh, ne mondd már, hogy a Galaxy S II bénázás meg pótcselekvés. Az egy nagyon jó telefonnak ígérkezik, ami valódi fejlődés az elődhöz képest: SAMOLED+ kijelző (immár pentile matrix nélkül), kétmagos processzor, végre nem iPhone-koppintás dizájn, erősebb akku, vékonyabb ház, gyroscope, vaku, mi kell még?
A Salsa-ban és ChaCha-ban a dedikált Facebook-gomb a pláne (ami környezetérzékeny, pulzál, ha az adott cucc (pl fot) megosztahtó FB-n, és hosszan nyomva egyből a newsfeedre ugrik), van egy okosabb meg egy kevébbé okos. Oszt' ennyi. A FB Places miatt amúgy meglepő lenne, ha nem lenne bennük GPS.
Engem Wildfire-tulajként jobban bosszant a Wilfire S, ill az, hogy hogy miért nem lehetett eleve HVGA kijelzőt. :(
Én a sima Galaxy S-t se nevezném se bénázásnak, se pótcselekvésnek. Pár hónapja nyúzom és sztem nagyon is fasza telefon. Nem is tervezem idén a cseréjét.
HTC Flyer meg max akkor lesz sikeres, ha olcsó lesz.
ratyi S-LCD = végre nem pentile subpixel elrendezés, az simán dealbreaker lenne, végre nem lehet megszámolni a pixeleket a betűk szélén. cserébe az, hogy majdnem lapjával nézve már nem színhelyes, simán vállalható. ráadásul az amoled túlszaturált is, már a telefon UI-a is zavaró, nemhogy a fényképek
Nekem a jelenlegi kínálatból egyedül a Nexus S kéne. Az viszont nagyon, persze itthon nem kapni, szóval fogalmam sincs hogy szerezzem be...
nonszensz hogy eltelt másfél év és nincs még mindig egy telefon se amire úgy igazán lecserélném a HD2-met... pedig lenne HW komponens amiből lenne építkezni, de egy sincs úgy összerakva hogy ne hiányozna belőle valami (képernyőméret vagy proci, esetleg billentyűzet..).
Samu Galaxy S2: ha már, akkor miért "felejtették" le róla a HDMI-t? Ez az egyik ütős tudás, elmegyek valahova és csak a telót rádugom a TV-re és már mehet is a film, nem kell a notival bajlódni...
@vzsot: részemről a TouchWiz minősége nem mérvadó, úgyis Launcher Pro-t használok:)
@nehaiu: kapni, csak krva drága :D

@tuareg85: Galaxy S II = best of both worlds. Már nincs pentile matrix, rendes RGB elrendezés van, de még mindig gyönyörű AMOLED. Egyedül a magasabb felbontást hiányolom, az Apple nem tudom hogy csinálta azt a retina displayt, de vicc, hogy lassan egy év eltelt és még mindig senki nem tudott a közelébe érni ppi terén..
Ha jól számolom 12 androidos teló van a HTC kínálatában. Az eredeti Desire még nincs egészen 1 éves. Érdemi frissítést a pletykák szerint már nem kap.

A Marketen még a hivatalos Google féle Gmail alkamazáshoz is halomban állnak az olyan kommentek, hogy egyik készüléken fut, a másikon nem, a harmadikon nem frissít, a negyediken kifagy, az ötödiken meg tökéletes.

Ennek így a világon semmi értelme.
nagyon nagyon gyengek az uj htc-k.
semmi ujitas, a Flyer meg egy vicc.
tegra2? es 3.0 hol marad?

egy eliras a hirben:

"Belső memóriában is nagy a változás: 1.1 GB RAM, 768 MB ROM."

forditva:) bar majdnem mindegy.
@dat: +100000000000000000

"Másik kérdés, hogy nem RAM-ot kellene tömni a készülékekbe, hanem a szoftvereken csiszolni. Egy iOS-hez képest a SenseUI ízléstelen és a legtöbb helyen logikátlan. Hiába az 1Ghz, meg dualcore, ha a böngésző vagy képgaléria egy sima görgetére AKAD, SZAGGAT!"

Ez a szaggatás a Flyer-es videón is látszik, jelen van a DesireHD-n, beszarás, hogy nem tudják megcsinálni, iszonyú sokat számít.
Nem értem mi a probléma a Desire S-el például, szerintem az új S telókat a HTC semmi többnek nem szánta mint frissítésnek. Lehet, hogy én maradtam le de sehol nem olvastam a HTC-től hogy a Desire S revolutionary lenne szerintük vagy magical.

Azt meg végképp nem értem miért kell leírni csak ezen készülékek alapján idén a HTC-t. Ha jól tudom a Thunderbolt is idei telefon és valószínűleg azt szánták flagship devicenak 2011-re nem a Desire S-t.
Kit érdekel a sense, az androidban pont az az érdekes, hogy olyan amilyet akarok. ADW launcer ingyen jobb tud lenni.vicces hogy haladó cégként ebből próbál előnyt kovácsolni.
A Wildfire S barátságos jószág. Főleg, ha olcsó lesz. A mobilok már nem annyira foglalkoztatnak, a varázsszó bennük a Wifi Hotspot összesen, hogy tolja át a tablet-re a netet.

És kár a Flyer-nél a tűzijáték animáció a lapozásnál. Azért kíváncsi leszek a Honeycomb update-re.
@balintd: Maximálisan egyetértek, hogy leírni nem szabad semmiképp néhány modell alapján. Pl. a facebook telefonokról vagy 6 hónapja pletykált a világ, tagadták is, de valószínűleg már akkor ezzel voltak elfoglalva és valószínűleg már a facebook eladott vagy 10 millió darabot előre. Ez végre adhat olyan volumeneket, amiről Peter Chou mindig is álmodozott.

Az persze a másik oldala a történetnek, hogy valamiért nem száll az igazi High-End gyilkolászásba, jóllehet műszakilag nem hiszem, hogy gyenge lenne ehhez.
Vagy van olya technológia a tasolyban, amit érdemes kivárni, vagy egyszerűen nem lát üzletet abban, amit jelenlkeg erősen túlspiláznak (pl. 4,3 3D kijező dual core).
Nagy durranásként esetleg, mint első Mirasol alkalmazót várom a HTC-t, ám, hogy miért nem megy a többiekkel (pl. atrix-felbontás, LG-dualcore), annak az okát nem látom át pontosan. Tavaly ilyenkor valamiféle akvizíciót vártam 2010 végére, most sem tartom még kizártnak, hogy valahol vevő van a HTC-re.

Ez utóbbit azért vélelmezem, mert a verseny olyan szintre jutott, aminél már nagyon nehéz önerőből nőnie, hiszen szinte egyedüli a feltörekvők között, akinek erős további lábai nincsenek. A ZTE már beérte, a Samsung elhagyta, nem beszélve a Nokia, LG, Apple, RIM présről és arról, hogy a pletykák szerint a Flyert is a Pegatron építette.
Hát nem tudom... csak én érzem úgy hogy ezekben a modellekben igazán semmi különös sincs??? Jók jók ,de semmi új semmi formabontó semmi ami miatt azt mondanám, hogy ez igen...