4 mondatban: mit érdemes tudni az iPad 2-ről?

Vékonyabb, mint az iPhone 4, és ugyanannyi (kettő) kamera van benne.

Kilencszer gyorsabb grafikus teljesítmény, mint az első iPadben, valamivel könnyebb, plusz ugyanannyira jó az akksija (10 óra) és ugyanannyiba is kerül (150-240 huf), mint az elődje, viszont sjanálatos módon a felbontása is pont ugyanolyan.

Mégis, a legjobb dolog benne a Smart Cover, amint 40-70 dollár pluszért lehet megvenni hozzá.

Március 25-étől Magyarországon is kapható lesz feketében és fehérben.

Címkék: apple összehasonlítás ipad ipad 2
2011.03.03. 12:54. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felvethetnék egy olyan témát, hogy iphone2 kontra xoom? Már lehetne érvelni is, tényekre alapozva. Számomra nem egyértelmű melyik mellé tegyem le a voksomat.
Az a helyzet, hogy ez a négy mondat tökéletesen elegendő, ennél többet ragozni nem érdemes...
a smart cover a legjobb benne. négy az egyben (cover/kikapcsbekapcs/tartó/kijelzőtisztító). az ipad pedig ipad maradt.

a "price" is "incredible" maradt.
@devDavid:

A táblázatokból kiderül, hoyg alig van különbség hardver ügyben. Szerintem 3 szempont van ami szerint érdemes dönteni (de így sem egyértelmű):

1. Flash:
Ha mindenképpen kell a "fullos netezési élményhez" akkor Xoom.

2. Appok:
iPad-re sokkal-sokkal több az app, az egész app piac kiforrottabb (csak tablet rész nézve most).

3. Ár:
Bár majdnem ugyanaz az ára, érdemes megjegyezni, hogy iPad-ból van 16GB 3G, ami csak 629 USD/600 dollár, márpedig a 16GB sem kevés. Sőt ha 3G sem kell, akkor még olcsóbb.

És még annyi, hogy iPad már bizonyított, Xoom-ot pedig majd meglátjuk.
@devDavid:

iPad 2
+ üzemidőben jobb az ipad 1-2 de persze a flash kikapcsolásával talán növelhető a xoom-é is

+ árban jobb az ipad 2 (az 1 meg pláne) Hát valahol ez vicces, hogy az apple az olcsóságot jelenti a kategóriában :)

+ szoftverben jobb az ipad 1-2
+ játékokban jobb az ipad 1-2
+ kiegészítőkben (cover és millió más cucc) jobb az ipad 1-2
+ hardverminőségben jobb az ipad 1-2

+ jobban tartja az árát és könnyebb eladni ami azért van akinek nem utolsó szempont :)

Xoom
+ flash van a xoom-ban
- az ára, a fentiek alapján _rossz vicc_, nem lehet komolyan venni
épp 25én lesz a szülinapom. kaphatnék ajándékba vkitől. de inkább az árát kérem és elmojirtózom :)
@szukuro: @kövinnyó: @azAttis: köszi a válaszotok.

Azonban a felsorolt 3 pontnál összetettebb a dolog, legalábbis számomra. A készülékeknek legalább 16-32GB belső memóriája van, ez bőven elegendő számomra, hogy 1-1 1080p videót rátegyek és megnézzem TV-re kötve. Kvázi ezzel felváltva a médiaboxot. Azt olvastam, hogy az ipad az 40$-os kábellel, "csak" 720p-ben tolja ki a tévére a jelet. Ez igaz? Xoom 1080p-ben tolja ki, átalakító pedig, ha jól láttam 5$ körül van.

Ha nem akarom rákötni a tv-re, akkor elég a 720p (felbontás miatt). iPadon, milyen videó formátumokat támogat, vagyis mi van engedélyezve rajta? Valamint belső memóriába másolhatok szabadon?

Androidos telefonom van, ennek ellenére nem zárkóztam el az ipad2 vásárlása ellen, viszont ha így döntök, máris hiányozni fog a sok widget és a visszagomb, meg a -számomra- normális multitask.

azAttis: azért még annyit mondanék moto védelmében, hogy dobozban a dokkolója, van külön hozzá bill, tok, autóstartó és ami kellhet. A (hivatalos) kiegészítők ára pedig jobb mint az ipad esetében. Üzemidőben meg mindkettőre 10 órát írtak, flash pedig ondemand.
Sajnos a Xoom aggasztóan félkész lett, így utólag már látszik, hogy azért dobták piacra lóhalálában, mert az iPad 2-vel összevetve már nem olyan vonzó sem a hardver, sem a szoftver a jelenlegi állapotában. És még mindig nincs hazai ára, nemhogy kapni lehetne. Talán egy árcsökkentés és a javított szoftver segít majd egy kicsit.

Nagyon, de nagyon tetszik ez a kompetitív mobileszköz-piac. Elmúlt az az idő, amikor kényelmesen megéltek mindenféle ócska tucattermékekkel a fantáziátlan, rosszul vezetett, csigalassú cégek. HTC Flyer 7" 670 euróért? Hahaha! LG Optimus 9" tablet 900 euróért? Hihihi! Hatalmas pénzügyi bukták várnak ezekre a cégekre. És ezek még mindig a jobbak közé tartoznak. HP? Dell? Nokia? Intel? Microsoft? A kukában végzik mind, és meg is érdemlik.
Nekem van egy gondolatom a mostani iPAD2 vs. Droidos tabletekhez. Az Apple azért piszkosul tud. Tud minőségi kialakítású terméket gyártani. És tud életérzést teremteni. És akiknek ez a fontos, azok majd átveszik a komplett ideológiát (no flash, nem kell full multitask, stb.) Amivel nincs is baj. Mert mindamellett, hogy pl iPhone nem kéne, és az Apple-el sem vagyok maradéktalanul kibékülve, de az iPad2 design üt. És jellemzően design termékeket gyártanak, amik mellesleg működnek is.
Ha vennék tabletet, akkor droidost vennék. Főleg, mert Droid párti vagyok. De azért szerintem van egyfajta tekintélye az iCuccoknak. Másik táborban is. Lehet bármilyen csúcs képességű ezsközöd, ha melléd áll valaki egy ugyan oda szánt Apple termékkel, azért halkan, óvatosan körbenézel (szerintem emberek nagy %-a legalábbis), hogy akkor most mi is van? Már nem én vagyok a király? Csak azért mert kultusza van. Majd jól megcáfoltok, leszóltok, de szerintem így van.