Irodai parák: hogyan védjük a monitor képét a vakító napfénytől?

A mostanában extrém módon bővülő magyar startup, a Prezi.com irodai fotóit nézegettem Facebookon, mikor figyelmes lettem a következő képre: 

Mint látható, a Prezinél többféle (technológiai és "there i fixed it") módon védekeznek az irodába napközben beáramló napfényszennyezés ellen.

David Gauquelin, a Prezi.com francia dizájnere egyrészt egy LaCie 324i monitorral dolgozik, amihez jár egy LaCie easyHood. Ez az árnyékoló megoldás alapvetően abban segít, hogy a kijelző fénye optimálisabb legyen. Meg némileg véd is a hatalmas irodai ablaküvegeken beáramló fénytől. Ennyit a technológiai védelemről.

Valószínű, hogy a Prezinél nincs mindenkinek ilyen csini monitorkapucnija, úgyhogy - biztos, ami tuti - felragasztottak még pár papírlapot is az ablakokra. There they fixed it.

(Ínyencek számára mondom, hogy David egy Wacom Intuos 4 PTK 640-en firkálgat, amikor elfárad a Photoshop egérrel és billentyűkkel történő masszírozásában.)

Címkék: startup irodák prezi.com http://prezi.com/jobs/
2011.04.21. 16:07. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

itt a bizonyitek, hogy monitorral is lehet csajozni :)

az egy Wacom Intuos 4-es egyebkent (ez a hetkoznapi neve), bar a gyari szam is tokeletes a beazonositasahoz ;)
Nem ezen múlik, hogy milyen lesz a design. Az eszköz nem tud mindent helyettesíteni, persze, jó ha kéznél van...
Az hülye kérdés lenen, hogy miért nem használnak függönyt? Vagy az nem elég hight tech? :D
Nem hülye kérdés, a sötétítőket megrendeltük, csak amíg nem készülnek el, addig választottuk ezt a barkácsmegoldást.
Mi annó a suliban felcsaptuk a gép tetejére az esernyőket kinyitva aztán meghetett a fotósopp meg a fless oktatás.