Street View: már fotózza a Google autója Budapestet (frissítve)

Nekem ma sikerült belefutnom a Google panorámaképeket rögzítő autójába az Izabella-Jósika utca sarkán, egy taxiban ülve. Azt tudom, hogy a VII. kerületben, a belvárosi részeken már jártak. Minden jel szerint most a 8. kerület van terítéken.

Ezek szerint a Google Maps utcanézetein a 2011 őszi Budapest lesz látható. Kíváncsi vagyok, hogy nálunk is lesznek-e olyan városlakók, akik felkészülten járnak-kelnek az utcákon, és ha meglátják a Google autóját, valami ad hoc performansszal örvendeztetik majd meg a panorámakamerát.

update: Közben megkeresett a Google képviselője, aki azt mondta, hogy bár az autók valóban azok, melyek a Street View képeket is rögzítik, jelenleg csak az utcanevek, közlekedési jelzések, és boltnevek, cégtáblák beazonosítására használják a felvételeket. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne ezek a felvételek kerülnének ki a jövőben a budapesti Street View nézetébe. Bár a Google azt állítja, hogy ez az adatrögzítés nem az az adatrögzítés...

Címkék: google maps street view street view budapest google maps budapest térkép budapest
2011.11.02. 14:43. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

most nem csak az utca szintű adatokat pontosítják? Mintha valami ilyesmit írtak volna múltkor
@zolij: rajta volt a tekintelyes meretu kameratorony is az auton.
Még egy hete pásztázták a XIII. kerületet. Akit érdekel, ránézésre ugyanolyan magasan van a gömbje, mint ezelőtt (volt egy kezdeményezés, hogy csak szemmagasságba lásson, hogy ne nézzen be a kerítéseken belülre).
én ma a IX ker. Gyáli úton futottam bele
én is láttam nemrég, a körtérhez közel, tehát Budán is aktív a nagy testvér
Alle előtt láttam egyet kikanyarodni, próbáltam vicces fejet vágni villamosról, de nem hiszem, hogy számít, a hír után főleg nem.
Ma 11-12 óra tájban Budaörsön a lakótelepet fotózta a google autója.