A web következő fontos területe: a lakásunk

Bár egyre több háztartási gép digitalizált, ezidáig csak nagyon kevés van rákötve a netre. Arról nem is beszélve, hogy a távoli eléréssel állítható háztartási eszközök kora sem jött még el igazán. Plusz az otthoni eszközeink rendszerint kusza interfészekkel, beállatási lehetőségekkel és dizájnnal vannak megáldva.

A gyártók egy mikrohullámú sütő órájának beállítását is képesek a végtelenségig elbonyolítani. Arról nem is beszélve, hogy újabban már a telefonunk, laptopunk is átáll óraátállításnál, csak épp a sütő nem. 

Azt gondolom, hogy a következő nagy forradalom pont ezen háztartási eszközök webre menetelében és interfészeik finomodásában lehet. Íme egy példa:

A Nest az én szememben azt az élményvilágot és felfogást közvetítni, amerre a háztartási eszközöknek fejlődniük kell a közeljövőben.

Címkék: háztartási gépek termosztát nest nest.com
2011.11.12. 22:36. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ügyes... vajon lehet olyan hőfokszabályzót kapni távfűtéses radiátorhoz, amit ez tud vezérelni?
számomra ez a tekergetjük a termosztátot életszerűtlen. egyszer felprogramozom, és fel van programozva. ezeknek max ugy van értelme, ha a szellőzőrendszerrel együttműködik.
És a gonosz hekkerek leolvasztják a hűtőd, megfagyasztják a papagájt meg a guppikat, és megfonnyasztják a dísznövényeidet, mire a nyaralásból hazaérsz... :)