Foursquare dizájnfrissítés Androidra: egy újabb jó kör

Tavaly júliusban jött ki az a 4sq frissítés Androidra, ami szerintem nem csak nagyon jól sikerült, de egyben iránymutató is volt a mobilos ui tervezésben. 

Néhány napja pedig már elérhető a még frissebb ui. Megintcsak bátor, okos és szép megoldásokkal próbálkoznak. És belátták néhány korábbi tévedésüket is. 

4sqactivity2.gif

Az egyik korábbi tévedés a keresés funkció elbonyolítása volt. A legfrissebb verzióban egyrészt nagyon központi és határozott felületet kapott, másrészt tényleg könnyebben találjuk meg például az adott helyet, ahova be akarunk csekkolni. 

A frissítéssel érkező legjobb új fícsör a nyitóoldal tetejére bevarázsolt új "friends near by" összesítő blokk, valamint az oldal aljára ragasztott check-in funkcionalitás. Utóbbi úgy működik, hogy a közelben lévő, általunk már ismert helyre tudunk becsekkolni. Vagy fotót készíteni egy checkinhez. Ha pedig becsekkoltunk egy adott helyre, idővel ugyanebben az ablakban megjelenik a helyhez tartozó tippadás funkció. Aminek segítségével értékelni is tudjuk az adott helyet. 

Egyre jobban erőltetik a newsfeedben a "nemrégiben megnyilt" vagy trending venue-ket is, ami számomra érezhetően megnövelte a nyitóoldal hasznosságát. 

A jobb oldali sidemenu szerintem egyelőre fölöslegesen került bele az appba. Főleg, hogy a foursquare-es listák még mindig nem elég jól használhatóak. Egyáltalán nem épül be a saját listák kezelése az app normál használatába. Talán szerencsésebb lenne értesítőket tenni a listákhoz. Szóval egy jobb to-do funkcionalitás még mindenképpen el fog férni. 

Talán több, sűrűbb listanézet lehetne. Értem, hogy szépek a nagy képek, de listák áttekintésénél én speciel jobbnak érzem a kisképes vagy képnélküli tartalomáttekintést. 

Összességében úgy gondolom, hogy megint mertek nagyobbakat változtatni és eldobni olyan korábbi elemeket, amik nyilván nem hoztak sikert. Jól érezhető az a gondolkodás, ami az új felületek mögött van. És ahhoz képest, hogy erősebb ui átalakításokról beszélünk, egyáltalán nem jelent gondot megszokni az újrarendezett felületeket és működésüket. 

És persze a kiskutyákat...

4sqpuppy.gif

Címkék: ui ux foursquare foursquare design mobile app design
2013.02.18. 16:00. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg megjelent a lehetőség, hogy kiválaszd, mely barátaiddal csekkolsz be (mint a Facebookon). Nem tudom van-e értelme (pl. plusz pontok mindkettőtöknek), vagy csak jól mutat...

Amit nem értek, azok a push notfification-ök. Van ugye egy globáls KI/BE kapcsoló, meg a barátokra egyenként be lehet állítani. Ha a globális KI, akkor senkitől nem kapok, ha BE, akkor viszont azoktól is, akiknek egyénileg kikapcsoltam ezt. :(