Prezi: megérkeztek a hangos prezentációk

Nekem kifejezetten tetszik az ötlet, hogy a prezis prezentációknak legyen valamilyen hangsávja. Nyilván nem arról van szó, hogy prezentálás közben az ember arra vágyna, hogy valami Richard Clayderman klimpírozzon a háttérben, de mint tudjuk, a prezentációfogyasztás zöme nem előadótermekben, hanem laptopok előtt ülve történik, ahol sajnálatos módon nincs jelen a prezentáló. Vagyis: némaság van.

Persze a legeslegjobb az lenne, ha a Livestreamről (és talán már a Ustreamről) ismert osztott képernyős felvételt tudna készíteni a prezentáló. A kép-a-képben felület nagyobbik részén a prezentáció futna, a kisebbik ablakban pedig a beszélő fejet (a prezentálót) látnánk. 

Szóval simán el tudnék képzelni egy ilyen Prezi-Ustream mashup alkalmazást. Először elkészítem a prezentációmat, majd felveszem azt, mint egy előadást, és publikálom a weben. 

A Prezi egyik legnagyobb hátránya nem csak az volt eddig, hogy néma az a videószerű, vizuális termék, amit felhasználóik előállítanak. Hanem az is, hogy bár a termék maga a látványra épít, mégsem tud könnyedén megragadni például egy YouTube-on. 

preziaudio.png

A másik ami eszembe jutott, hogy míg a Prezi a kreatív prezentációs kontentben jó, addig a Soundcloud a hangban. Nem lenne teljesen hülyeség velük is összeállni. A Soundcloud zenék alá vizuált lehetne készíteni a Prezivel, és megfordítva: prezentációk alatt tudnám használni a Soundcloud zenei adatbázisát. 

Ötletelésnek ennyi. Nekem bejön a zenélő prezentáció. Ha jól használja a felhasználó, szerintem sokkal érdekesebb kreatív munkát tud készíteni. Ha elgiccseskedi, akkor meg sokkal hamarabb kiderül, hogy érdemtelen a munkája. 

A lényeg: szerintem a Prezi már nem prezentációs szoftver, hanem egy ilyen interaktív, rajzolgatós, kreatívkodós Moleskine, amiben meg lehet fogalmazni akár sztorikat is. Sooooomeeeetaaaaaaa.

Amúgy a Prezi elérte a 20 milliomodik (regisztrált ?) felhasználót. Ami kiváló eredmény és nagy grat.

Címkék: ustream prezi soundcloud soometa prezi audio hangos prezentáció video presentation
2013.03.12. 15:21. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az ilyen ötletekkel kapcsolatban általában az a helyzet, hogy nem azért hiányzik az integráció, mert senkinek nem jutott eszébe eddig, hanem azért mert nem tudták rendesen megindolkolni a létjogosultságát product oldalon.
Ha pedig elkezdesz a felhasználók töredékének fejleszteni, akkor gyorsan fókuszt tudsz veszteni.

Mind a Prezinél mind a Ustreamnél tele vannak kezdeményezésekkel, de hogy a végső termékbe mit lehet élesíteni az már sok más tényezőtől függ.

Az API mindkét cég esetében szerintem egy jobban járható út lenne, kisebb ráfordítással a külső fejlesztőkre lehetne hagyni a kisérletezést, és a bukta rizikóját is.

Ahogy Márk is mondja egy prezi player js api-val és a Ustream broadcaster/player js apival simán össze lehetne rakni az említett ötletek nagy részét.
De vajon van erre akkora igény, hogy akár Te vagy én nekiálljunk leheggeszteni?