Feedstripes: a magyar Google Reader alternatíva

Miközben minden Google Reader felhasználó átköltözött a Feedlyre, magyar fejlesztők úgy gondolták, hogy ők tudnak jobb alternatívát is. A Feedstripes lényege egyszerű. Nem kell feedeket felvenni az olvasóba, hanem ezt megteszik a felhasználók helyett maguk az alkalmazás készítői. Sőt, kategóriákba is sorolják a tartalmakat. 

A cikkeket rendezhetjük időrendi vagy népszerűségi sorrendbe. Bejelentkezés után lehet személyre szabni egy kicsit a hírfolyamokat saját feedekkel, kulcsszavakkal.

Ha valaki felületesen akar tájékozódni, illetve kíváncsi arra, mi történt aznap érdemes a napi toplistával kezdeni. A napi toplista egy internetező közösség által szerkesztett híradó. Toplistáknál probléma volt, hogy kategóriánként már nem jött össze ennyi érdekes hír naponta, így stripe-okban csak heti listák vannak

- avat be a részletekbe Kovács Lőrinc Tamás, aki másodmagával fejleszti a Feedstripest. Szerintem minden ötletnek és észrevételnek nagyon örülnek. 

Ne feledjük, hogy az ilyen helyi kezdeményezések azért jobbak, mint valami nagy nemzetközi izé, mert tényleg bele lehet szólni abba, hogy hogyan alakuljon a termék. 

Nekem az a véleményem, hogy simán van igény egy ilyen, a magyar nyelvű tartalmakat valahogy rangsoroló, toplistázó oldalra. A Feedstripes jelenleg alapvetően az aktuális (trending) közösségi megosztásokat veszi figyelembe.

Dizájnban még van mit fejlődni bőven. De szerintem ezt ők is sejtik.

Címkék: feedolvasó feedstripes google reader alternatíva
2013.05.05. 18:17. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy kis update:

Bejelentkezés után saját kategóriákat lehet készíteni, melyekbe feedeket / siteokat / kulcsszavakat is elmenthetünk. Új kategóriák létrehozása a stripe it! gombbal lehetséges.

Bővebben: www.feedstripes.com/hu/about
"Nekem az a véleményem, hogy simán van igény egy ilyen, a magyar nyelvű tartalmakat valahogy rangsoroló, toplistázó oldalra. "

Erre a legalkalmasabb a Reddit lenne, aminek a motorja ingyenes, csak az kellene, hogy beálljon mögé egy nagy portál üzemeltetni, amelyik tudna rá vinni usereket is. A reddit annyival jobb, mint a szánalom index fórum és a többi, hogy ideje lenne adoptálni. (A redditben a subreddit redndszer az igazi pláne, amivel a userek kreatívan tudják formálni a fórumot, és remek dolgok jönnek ki ezekből a kísérletekből).

Ennek hiányában persze a fenti próbálkozás is jó. A Turulmeme elég hasznos volt, amíg ment, azzal lehetett jó dolgokat találni, úgyhogy hasznos, ha valami hasonló létrejön.
Nekem a GReader pont arra kell, hogy pontosan azokat a feedeket kapjam meg, amit én akarok, azokon viszont minden posztot. Nem híreket akarok olvasni, hanem olyan relatív ritkán frissülő blogokat és hasonlókat, mint pl. a Webisztán. Ezért nem alternatíva sem ez, sem más hír agregátor, sem valamilyen social site.
@Gorgiasz: Ezt tudja az oldal (a stripe beállításoknál lehet hozzáadni feedeket) persze még kis finomításra szorul. A cikkeknél minden oldal linkjére rá lehet kattintani és 'stripe'-olni, így az összes cikket megkapod a feedből.