Jelly.co

jelly.pngBiz Stone-t leginkább mint a Twitter társalapítóját szokás ismerni. A másik társalapítóval, Evan Williamsszel az utóbbi években több új projektet is indítottak. Az egyik a Medium, ami szerintem a tavalyi év egyik legigényesebb startupja volt. Most pedig egy kifejezetten Bizhez köthető mobilprojekt indult el, a Jelly. 

A Jelly valahol a Quora, a Google, az Instagram és a Twitter egyvelege. Nekem érzésre mégis legjobban a Reddit minden kérdést megválaszoló nörd közösségéhez hasonlít a leginkább. Twitter- vagy Facebook-accounttal lehet regisztrálni. Ennek ebben az esetben jelentősége is van. Ugyanis amelyik platform accountjával regisztrálunk, abból az ismeretségi körből kerül ki a közösségünk a Jellyn. 

Ha Facebookkal regisztrálunk, a kérdéseinket a facebookos ismerőseink és az ő ismerőseik láthatják. Ha Twitterrel, akkor a követőink látják az aktivitásunkat. Illetve az ő követőik.

Az app lényege, hogy képeket tudunk feltölteni, amik kapcsán megfogalmazhatunk egy kérdést, és a közösség próbál válaszolni. A válaszokat értékelhetjük és megoszthatjuk. Gondosan ügyeltek arra, hogy az early birdök olyan közösséget alkossanak, akik értelmes tartalmat tolnak a rendszerbe. Én elég jól elszórakoztam vele az elmúlt órákban. 

Az egyik első figyelemre méltó tartalom az a párbeszéd volt, melynek során az egyik júzer azt írta, hogy "fiatal vállalkozó vagyok. hogyan tudnék találkozni Biz-zel?" Mire Biz válaszolt is, hogy írjon neki Twitterek közvetlen üzenetet, és megszervezik a találkát. Azt hiszem, ennél jobban nem is indulhatott volna ennek a fiatalembernek a munkanapja.

Én jelen pillanatban arra keresem a választ, hogy mi legyen a következő fekete-fehér matrica a laptopomon

Címkék: mobil app biz stone jelly.co
2014.01.07. 21:22. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem értem miért kellett mobil only-ra megcsinálni. Mi értelme van kizárni a webes felhasználókat? Ez nem snapchat vagy whatsapp.