Mielőtt beleölöd a pénzed a Facebookba, nézd meg ezt a videót

Hogy Avinash Kaushikot idézzem: a lájk a legszarabb mérőszám ever

Ha Facebook, akkor már inkább azon kell dolgozni, hogy az emberek beszéljenek a termékünkről, tartalmunkról ebben a térben. Ja, tudom, annak meg a kontenttrükközés lesz a vége. Jönnek az Upworthy jellegű szájtok, és elkezdenek facebookul tartalmat gyártani. Vagy várjunk csak... 

Én továbbra is csak azt tudom mondani, hogy jó tartalmat kell csinálni, és akkor a Google/Facebook jön hozzánk. A Google/Facebook nem gyárt tartalmat. Tartalmat mi gyártunk. És ha jól csináljuk, akkor a netezők ugyis elviszik a kontentet magukkal a saját virtuális tereikbe. 

Nem mondom, hogy értelmetlen dolog bármilyen ppc, de azt igen, hogy csupán fizetett social hirdetésekre alapozni a bizniszünket tuti öngyilkosság.

A videóban hivatkozott BBC-cikk itt olvasható

Címkék: facebook hirdetés geotargeting boostlikes
2014.02.10. 23:17. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez abszolút igaz, a saját bőrömön tapasztaltam. A PPC konzisztensen hozza a lájkokat, de rengeteg benne a nem a célközönségedbe tartozó ember/fakeish account, még nagyon erős targetálás mellett is.