Az év eddigi legjobb mobil alkalmazása: Aviate

Az Aviate egy olyan nyitóoldal alkalmazás Androidra, mely a napszaknak és helyzetnek megfelelő alkalmazáscsoportokat és információkat mutatja a felhasználónak. 

Ébredés után a Morning nyitóoldal fogadja a felhasználót, és a reggel használatos alkalmazások - például a levelezés, ébresztőóra, időjárás - jelenik meg a képernyőn. Beállíthatjuk a munkahelyünk helyzetét is, és ebben az esetben a munkavégzéssel kapcsolatos alkalmazásokkal és információkkal fog kezdődni a nyitóoldalunk: Calendar, emlékeztetők, jegyzet, emailírás, stb. Természetesen ezeket a space-eket személyre is szabhatjuk...

Az Aviate nem csak funkcionalitásában, hanem megjelenésében is egyértelműen igényesebb, mint az iOS, de még az Android 4-hez képest is meggyőzőbbek a felületei, kinézete.

Mindez nem annyira meglepő, hogyha megnézzük, kik is készítik ezt az alkalmazást: William Choi, aki korábban a Google-nél a keresőalgoritmuson dolgozott, Paul Montoy-Wilson, aki a Google Play projektmenedszere volt, Jeff Chern, aki a Tableau-tól igazolt adatmágus. Illetőleg Bernat Fortet Unanue, akinek vizuális látásmódja, esztétikai érzékenysége már inkább művészet, mint alkalmazott dizájn. Szóval egy elképesztően erős csapat áll az Aviate mögött. Nem barkácsszakkör.

aviate.png

Az Aviate pár perc használat után világossá tette számomra, hogy mi a baj a mobil oprendszerek felületeivel és funkcionalitásával: nem segítik a felhasználót a hatékony és gördülékeny használatban, nincsenek tekintettel arra, hogy más és más élethelyzetben használjuk a telefonunkat.

Egyszerűen egy más minőséget hoz a telefonra. Egyszerűbbé, ösztönösebbé teszi a mobilhasználatot. Nagyon könnyű hozzászokni.

Tényleg már csak annyi kell, hogy a Triggerhez hasonlóan NFC-matricákat is elkezdjenek gyártani, hogy fizikai helyekhez mobilos műveleteket is lehessen párosítani, és akkor uninstallálom is a Triggert. 

Van pár invite-om. Akit érdekel, és van jobb androidos telefonja, írjon egy mailt, és küldöm a meghívót. A meghívóim közben elfogytak. 

Címkék: aviate app aviate android
2014.03.06. 09:05. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsit lemaradtál, már felvásárolta őket a Yahoo, év elején: www.theverge.com/2014/1/7/5285454/yahoo-acquires-aviate
Tetszett nekem is, párszor bepróbálkoztam, de miután háromszor is megcsinálta velem, hogy a jól belakott, beállított környezetet sitty-sutty elfelejtette egyik pillanatról a másikra, alábbhagyott a boldogságom. De lehet, hogy nekifutok mégegyszer, hátha volt fejlődés, mert amúgy meg nagyon tetszik.
Ja, és még egy tipp: a zooper widgetben már vannak kifejezetten Aviate-pakkok. Pl: play.google.com/store/apps/details?id=org.led.aviate.cards.zwskin
Nehéz kérdés, ha egyszer van egy jól belakott általános homescreened, ahol mindent megtalálsz miért jó, ha ebből lesz n darab aminek az elrendezését az agyadnak meg kell újra tanulnia. Anno kipróbáltam, de nem nagyon jött be. Teszek vele egy 3 napos próbát aztán megl.átjuk
Ez a mobil oprendszerek jövője, én már több, mint fél éve aktívan használom és nem tudnék enélkül meglenni. Odaveri a Nova Launchert, a TouchWizt, a KitKat-et vagy az iOS7-et is szerintem. Mindenki ebbe az irányba fog elmenni egy idő után ebben biztos vagyok.

Nemrég bővítették a Listening Space-el ami a egy nagyon szép felületet ad kezelőgombokkal, az épp lejátszott artist top trackjaival (Youtube-ról) , következő fellépéseivel (Songkickről) és az előadó Tweetjeivel.

De kiemelhetném a Foursquare integrációt is, ahol helyhez kötött Space-t állíthatunk be kedvenc helyünkhöz (pl Index app jelenjen meg a Starbucks Árkádban vagy ilyesmi)
Nemrég tünt fel nekem is, mennyire kényelmes lenne ha minden mobilos/tabletes appnak lenne nappali és éjszakai üzemmódja. És ezt mondjuk -ha már adott- a gps és naplemente idők alapján váltogatnák. Így mondjuk éjjel utazás alatt nem vakít meg vagy nappal szép kontrasztos, hogy napfénynél is olvasható maradjon.
Továbbmegyek ezt akár maga az OS is biztosíthatná.
Nagyjából féléve használom és teljesen meg vagyok vele elégedve (: