Startup konferencia 2011: a DragOnTape nyert

A webes mixtape szolgáltatás, a DragOnTape vitte tehát idén a pálmát az SUU 2011-en. A második helyezett az Ingyenhívó, a harmadik pedig az Infomeme.

Amennyire figyeltem, az idei konferencián az ingyen pizza mellett David Bizer előadása volt a legérdekesebb. Legalábbis a Twitteren sokan lelkendeztek, hogy mennyire jó előadást tartott a srác arról, hogy miben más európai és amerikai startupnak lenni.

Akik voltak a konferencián, kommentekben röviden értékelhetnék a látottakat, hallottakat. Meg persze  ajutalmazottakat is.

Címkék: dragontape ingyenhívó infomeme
2011.03.08. 16:08. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szerintem david bizer zseniális előadása mellett még nagyszerű volt a tavalyi győztes előadása (sajnos nem tudom a nevét), valamint a záró beszélgetés is tanulságos volt.
a startup-ok mezőnyéről nem tudok nyilatkozni, mert nem voltam korábban ilyen eseményen. viszont a egyik se tűnt igazán átütőnek.
A záróbeszélgetésről sajnos el kellett jönnöm, de a többi része a konferenciának azért hagyott némi kívánnivalót maga után szerintem (leszámítva David Bizert).

dotkom.blog.hu/2011/03/08/suu_2011
nekem az ingyenhívó a legígéretesebb. A dragontape inkább harmadik-negyedik lenne. A netbeszédre a legjobb komment pedig: ez a felöltöztetett livejazmin. Ez pedig akár jó is lehet csak sokkal könnyebb másolni. A többi valóban nem túl jó ötlet. Ja bocs: a textiles abszolút támogatásra méltó - csak egy üzletember kell a projekthez.
@jetcool: webcam laboratory

Én előre borítékoltam a DragOnTape első helyét, bár nem tartom startupnak, ugyanis már több mint egy éve van, befutott termék. Sztem nem volt annyira erős a mezőny, de a 2. helyezettel is egyet tudok érteni. Nem értem miért lett 2 webcames redundáns megoldás is kiválasztva.

Nagyon sűrű volt a program, ezért nem jutott idő a networkingra amit pedig a végén annyira hangsúlyoztak (helyesen) hogy mennyire fontos. Inkább kihagyhattak volna 1 v 2 előadót. Össz max 40 perc szünet volt mindennel együtt egész napra.

Érdekes, hogy mindegyik jelentkezőnél a millió euró volt megcélozva befektetésnek, én a töredékét gondolnám első körben egy startupnak. Szó is volt a végén erről, hogy a befektetők nagy kedvvel emlegették a sokszázmillió forintos beruházásaikat cégekbe, de közben az utánuk jövők szerint nincs az országban az igazi kockázati investor, olyan aki az öteletre adni mondjuk 10 misit. Szóval a kezdést úgy tűnik mindenkinek magának kell megoldania.

Összességében nagyon jól éreztem magam, nekem ez volt az első ilyen rendezvényem.
Én sem voltam még ezelőtt ilyen rendezvényen. Számomra nagyon hasznos volt belelátni a befektetők és befektetőt keresők világába. Az Ingyenhívó és az Infomeme prezentációja és tevékenysége nekem jobban tetszett, mint a DragOn Tape-é. A 8 perc alatt borzasztó kevés infót tudtak átadni, én legalább még egyszer ennyit adnék, nem kötelezően, mert nyilván van akinek ez is sok. Úgy tűnt, óriási teher nehezedik az emberre egy ilyen prezi bemutatásakor. Edzeni kell a lelket is, kiállni ennyi befektető elé, plusz a közönség. Szívesen kipróbáltam volna, hogy a színpadszéléig elbírtam-e volna jutni ájulás nélkül! :) Minden tiszteletem a tegnap bemutatkozó összes startuposnak. A szervezőknek pedig köszönet.
Szerintem jó volt. Ezeket véstem fel magamnak: kodzaj.blog.hu/2011/03/09/suu11
Egyetemeken Magyarországon a jó ötletek jórészt elvesznek:
nincs támogatás
(se anyagi se erkölcsi sem tudásbeli...)
az anyag általánosan túl akadémiai és egy IT-snek esélye sincs megtanulni, hogyan prezentáljon hatékonyan.

Engem az esemény inkább elszomorított: ezeknél sokkal jobb ötleteket láttam elveszni az egyetemen... :(
Szerintem is érdekes volt. Akadtak leülős részek, ahol a moderátor beléphetett volna, de összességében tetszett.

Két külföldi vendég vitte a pálmát magasan, de volt annyi történés, hogy összegereblyéztünk 3-4 oldalt a témáról az oldalunkra.

Sok ilyen kell még nekünk! Jöhettél volna Te is @hh ;-)