Egyre menőbb belvárosi irodákba költöznek a magyar startupok

A Prezi nyitotta a sort a menőzésben: a Merkúr Palotába költöztek nemrégiben. Most a Ustream próbálja meg felvenni velük a ritmust. Mai hírek szerint az Andrássy úti Párizsi Nagyáruház tetejére költözik a száz fős hazai fejlesztőcsapat. Íme pár kép: 

ustream3_600.png

ustream1_600.png

ustream4_600.png

ustream2_600.png

(Képek: Nec)

A pletykák szerint a Gawker Budapest (pontosabban: a Kinja) is mozogni fog hamarosan. Bár ők már eddig is a nagyon reprezentatív Hercegprímás utcában dolgoztak, a hírek szerint csapatbővülés miatt egy másik, nagyobb belvárosi irodában folytatják nemsokára, szintén valahol a Deák tér környékén. A LogMeIn a Ustreamhez hasonlóan szintén az Andrássyt választotta irodájának. Ők a 9-es szám alatt laknak.

Általában mindegyik cégnél azt szokták érvként felhozni, hogy azért van szükség menő belvárosi irodára, mert az anyacég és a befektetők, na meg persze a felsővezetés is reprezentatív környezetet várnak el. Elsősorban PR okokból. Merthogy a Szilícium-völgyben vagy a Távol-Keleten nem nagyon ismerik a magyar fővárost. Viszont a fenti képek alapján hihetőnek tűnhet, hogy itt, minálunk, Kelet-Európában is késsel-villával esznek az emberek. Budapest van annyira menő, mint San Francisco.

Amúgy meg lassan összeállhatnának valami klassz belvárosi fesztivált csinálni, geekeknek.

Címkék: ustream prezi budapesti irodák
2013.06.20. 16:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha jól tudom, a UStream eddig a Graphisoft parkban volt, és bár nem egy Szilícium-völgy, azért az a környezet sem szégyellni való.
Rogánland vonzereje káprázatos, a 444 is majdnem ideköltözött, aztán váratlanul köcsögbudaiak lettek, biztos egyénieskedésből, hiszen az ember előbb képzel el egy menő céget Rákosszentmihályon, mint bárhol Budán. Ez nektek székhely?
nyugaton azert van szukseg trendi belvarosi irodara, hogy a fejlesztoket el tudjak csalni illetve megtudjak tartani, miutan a penz ugye mar nem szamit... ennek hazankban meg nemigazan van kulturaja, de jo latni hogy a normalisabb cegek probalnak igyekezni