A tízezer birkás honlap

Aaron Koblin elektronikus művész már korábban is rá volt kattanva a birkákra, most azonban több ezer ember bevonásával sikerült létrehoznia a bárányrajzolás apoteózisát.

A The Sheep Market egy olyan szájt, ahol tízezer egyedi, kézzel rajzolt bárányrajzot lehet megtekinteni, ezeket az Amazon Mechanical Turk online munkamegosztó rendszerén rajzolták felhasználók, darabját 2 centért (7599 különböző IP-címről, tehát elég sokan). Aaron csak annyit kötött ki, hogy a bárányok balra nézzenek, így a tízezer rajz elég jól lefedi korunk bárányábrázolási kultúráját.

A szájt maga zseniálisan egyszerű és funkcionális: a tízezer birka thumbnailje fölé egerezve megnézhetjük a teljes képet, rájuk kattintva pedig azt is, ahogyan az állatot alkotója megrajzolta. A birkák természetesen megvásárolhatóak (20 dollár per darab), a való életben is ki vannak állítva, illetve bélyegeken is lehet gyűjteni őket.

További érdekes tény, hogy egy bárány megrajzolása az átlagos felhasználónak 105 másodpercig tart - ami a kész alkotások részletességét elnézve indokolatlanul soknak tűnik.

(via we-make-money-not-art)

Címkék: art2.0 mechanical turk
2006.05.25. 11:05. írta: sztahanov

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maga tudta, hogy egy 4 mérföld hosszú csőrendszer van a hasában?
Kedves Gergely! Itt még azért írt mert szeretett írni... És már akkor olvastam, micsoda mementó. Mert akkor még volt élet a Twitteren innen meg túl. :)

@sztahanov: Nem. Max ha átváltom a mérföldet kilóméterre. Na akkor igen.