Miért dob piacra webkamerákat a Microsoft?

A Microsoftot eddig nem olyan cégnek ismertük, mely kommunikációs eszközökben utazna. A hír az, hogy ennek ellenére most két webkamerát is piacra dobnak, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy fellendítsék instant üzenetküldőjük (IM) videókonferencia-szolgáltatását.

A kifejezetten a Windows Live Messengerhez készült webkamerákon egyetlen gombot kell megnyomni, hogy MSN-es ismerőseinkkel videóbeszélgethessünk. Miért dob mindjárt két webkamerát piacra a Microsoft?

Az okos termékmenedzserei egyet a techőrülteknek szánnak (99,95 dollár), a másikat meg az árérzékeny tömegeknek (49,95 dollár). Az előbbi kiváló felbontást (1280x1014 px) és több funkciót jelent, míg az utóbbi egy fapados verziót (640x480 px felbontás).

A "profiknak" készült kamera azért nem biztos, hogy jól van pozícionálva: ugyanis az eszköz meglehetősen primitív. Egyetlen nyomógombbal lehet bejelentkezni az MSN-be (mintha eddig nem lettünk volna képesek erre), valamint egy nyomógomb segítségével postolhatunk a webkamerával rögzített képeket az MSN Spacesre. (Mintha a bloggerek eddig nem tudtak volna képet feltölteni blogjukba.)

Az látszik, hogy a Microsoft ezzel a lépésével elárulja: nem bízik a felhasználók tanulékonyságában, és inkább leviszi kutyába szolgáltatásait, csak hogy még többen használják azokat. Ez persze nem feltétlenül baj.

Az viszont feltétlenül érdeke a Microsoftnak, hogy a közösségi webezés jegyében hatékonyabban kapcsolja össze meglévő termékeit: a blogszolgáltatását, (MSN Spaces), az üzenetküldőjét (MSN Messenger) és a webkettes szcéna egyik idei húzóágazatát: a közösségi videózást, képmegosztást.
Címkék: microsoft msn spaces webkamera instant messenger
2006.06.13. 20:54. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.