Itt az új GoogleTalk

A Google instant üzenetküldője, a GTalk már eddig is a legjobbak között volt. Persze voltak hiányosságok, mint például hogy nem lehetett fájlokat küldözgetni a Talkban. Erre mindenki azt mondta, hogy a Google nyilván az szeretné, hogy fájlküldözgetésre használja mindenki a Gmailt, amibe amúgy is benne van "Chat" néven a GTalk.

Úgy látszik, ez téves feltételezés volt. A Google ugyanis most többek közt fájl- és mappaküldéssel és voippal erősíti meg a GTalkot, vagyis ezentúl már nettelefonálhatunk is a klienssel.  Szintén lemásolták az MSN azon okos funkcióját, mely azt tudja, hogy kiírja a kontaktlistában található nevek mellé, hogy az adott kontakt éppen milyen zenét hallgat számítógépén. Támogatja a WMP-t, a Winampot és az iTunes-t is. (Miként a hozzászólók is jelezték, a Google ki is értékeli a zenehallgatási adatokat, itt.)

Aki eddig nem váltott, dobja el az MSN-t és hajrá.
Címkék: google gmail instant messenger
2006.08.17. 10:20. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És erre az éppen "mit hallgat a user" fejlesztésre máris épül egy új szolgáltatás: keresomarketing.blogter.hu/?post_id=70697
Bezony a Google Music Trends!

Én használtam a beta verzióját a kliensnek és marha jó hogy _nem_ kell plugin, a 3 legnépszerűbb lejátszóhoz!

Sőt a GMT a last.fm babérjaira is tör ezzel, egyértelműen, bár ahhoz még sok felhasználó kell - de a gmail miatt jönnek sokan.
És miért dobjam el az MSN-t, amikor teljesen meg vagyok vele elégedve, ráadásul az összes ismerős ezt használja?!

Ez a baja a GTalknak: minek?
Csak mobil invitációs kóddal működik? És az is csak Malajziában, Új-Zélandon? Mikor használhatjuk így mi is? :)
Lac: probald ki, es meglatod.
engem msn-ben a gyunyoru menuszerkezet borit ki, mig ott beallit valamit az ember, addig mar le is cserelte gtalk-ra
viszont az összes ismerősömnek van hotmailes, meg yahoos címe az MSN és Yahoo IM miatt, gmailes meg nincs, úgyhogy a GTalkot semmire se tudom használni, bármilyen jó is
minek hotmailes cím a messenger miatt? egyszerűbb egy gmail címmel feliratkozni, két legyet egy csapásra :)
Lévén minden mindennel összefügg, érdemes lenne felvázolni a Hotmail vs Gmail helyzetet. Nem tudnék jó pontokat felírni a Hotmail neve alá... Ergo: GTalk..
Az tényleg probléma, ha valakinek az ismerősei nem használnak GTalkot. De ez a Hotmailre is igaz....
Nos, gmail-es címmel használom az MSN-t. Az e-mail címnek tényleg nincs sok köze hozzá. A GTalkot próbáltam (sőt amíg AIM-nak hívták még akkor is), de tényleg nem tudom miért kéne egy bevált rendszeren változtatnom. Az emberek MSN-t használnak. Meg Yahoo-t. Azok az emberek, akik utálják a MS-ot, meg minden mást. Én nem utálom a MS-ot. De nem is akarok rábeszélni senkit hogy MSN-ezzen. Na mindegy.
az a baj, hogy ez olyan, mint a freemail, meg a T-Online. Mindenki tudja, hogy szar mégis a legtöbben azt használják, mert az volt először. Én meg nem győzhetem meg az összes ismerősömet, hogy legyen már eszük, oszt használjanak gmailt, hotmail meg yahoo helyett...
Nem tudom, miért gond, hogy melyiket használjuk, mert pl. a GDesktopban van egy olyan gadget-em, ami egyszerre kezeli a Gtalk-ot, az MSN-t és a Yahoo-t is.

De előtte is simán futott párhuzamosan a Gtalk és az MSN, és azt használtam, amelyik éppen volt a másik oldalon.

És közben mindenkit térítettem át a gmail-re :)
ja igen, a térítés meg könnyen megy, mert a másik részről nem kell feltétlenül telepíteni gtalk-ot...
az mondjuk kevéssé igaz, hogy mindenki msn messengert használ, mondván az volt először. emlékszem, amikor még mindenki icq-t használt, ugyanígy ment akkor is az értetlenkedés, mondván minek messengerre váltani. gtalkra viszont kevesebben fognak ráharapni, lévén nem csilivili, nincsenek táncoló szívecskék, meg vicces animációk, meg egyéb, az emberek többsége által jó dolognak tartott bornírt baromság. ;)

sölét tibor 2006.09.18. 16:24:19

nem olvastam végig de amibe beleolvastam az tetszik