Olvasókör a virtuális térben

Azon gondolkodom, hogy vajon mennyit lendített volna anno a Nagy Könyv játék sikerén, ha a közszolgálati televízióban valakiben felöltött volna az ötlet, hogy csináljanak egy olyan szájtot, ahol a netezők bejelölgethetik kedvenc könyveiket, röviden kommentálhatják és értékelhetik azokat, valamint megoszthatják ezen információkat a többi felhasználóval. Sőt, meg is vitathatják egymás között, melyik könyv miért jó, rossz, érdekes, unalmas, újszerű stb...

Ezt az ötletet valósított meg a Shelfari. Bár azt gyorsan hozzá kell tenni, hogy egyelőre igen szerény népszerűségnek örvend a kezdeményezés. A napokban frissítettek. Mostantól nem csak saját virtuális könyvespolcunkat állíthatjuk össze és osztatjuk meg másokkal, de ismerőseink könyvespolcairól is összeválogathatunk "majd elolvasom, ha lesz rá időm"-jellegű saját kívánságlistát.

A Shelfari az Amazontól kapja a könyvadatokat, ám ez sem segíti nagyon egyelőre az oldalt: aki ma könyvről akar megtudni valamit (mondjuk olvasói észrevételeket, értékeléseket, személyre szabott ajánlatokat), az továbbra is az Amazonra fog klikkelni. De hátha van ebben az ötletben több. Ne adjuk fel: a rendszeres könyvolvasóknak és a rendszeres netezőknek igenis kell hogy legyen egy nagy közös halmaza.
2006.11.02. 17:05. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A legnagyobb baja nem az, hogy nincs rajta annyi info és feature, mint az Amazonon, hanem az, hogy tetű L-A-S-S-Ú.

Használhatatlan.
Jó kezdeményezés, már regisztráltam is, egylőre jónak tűnik, talán el is fog terjedni.
Van már nekünk www.listal.com -unk, ahol a könyvek szintén az Amazon API-tól kölcsönzödnek. Meg www.allconsuming.net is van már régóta.
ajánlom figyelmedbe a readme.cc-t, van magyar része is, elég nagy.