A magyar Wikipedia klikkesedése [update1]

Előre bocsátom, hogy nem kívánok igazságot tenni az alábbi vitában. Sőt, mégcsak azt sem állítom, hogy pontosan értem, hogy ki kivel és miért veszekszik, ki kivel és miért nem ért egyet. A lényeg, hogy a magyar Wikipedia szerintem továbbra is rossz úton jár: a viszonylag kis közösség tagjai a személyeskedés, a klikkesedés felé tolják el a közösséget, és egyre kevesebb szó esik arról, hogy a mai magyar Wikipediában miért olyan sok a használhatatlan, csonka szócikk. (Ragadjunk ki egy példát: ezt, ennek ellenében.) Miért van az továbbra is, hogy ha valamiben tájékozódni szeretnék, továbbra is az angol vagy a német Wikipediát használom? Nem vagyok egyedül.

A napokban kaptam egy hosszú sztorizós levelet egy wikipedistától. Az alapszitu, hogy egy ideje rendszeresen kiosztják a kiváló teljesítményt nyújtóknak a "Kiváló Wikipédista Díjat", csakhogy úgy tűnik, nem mindenki esik azonos súllyal a latba. (Előzmények itt.)
Előre bocsátom, nem véletlenül kap "bulvár" címkét ez a post...
Megkapta egy szerkesztő azért, mert az összes magyar települést legalább minimális szinten felvitte, egy másik azért, mert fantasztikus mennyiségű űrhajózási cikket csinált, a harmadik névnapokat töltött fel, stb. Ment minden a maga útján, egészen addig, amíg nem jött egy új szerkesztő, valamikor 2005 tavaszán.

Dolgozni kezdett, mint a güzüegér, s mint csaknem minden addigi, átlagon felül teljesítő szerkesztő, ő is kipécézett egy szűkebb szakterületet, jelen esetben az ókort, az ókori irodalmat, és komoly, szisztematikus munkával eljutott 2006 elejére arra a szintre, hogy a magyar wiki lassan-lassan hivatkozási alappá vált a neten e témakörben.

2006 elején eljött a hagyományos "díjkiosztó". Nem kapott díjat, ami önmagában nem is baj, ha van nála érdemesebb. Olyavalakit díjaztak helyette, aki három hónapja se volt ott, s aki -hozzá képest- alig valamit tett hozzá a lexikonhoz. Ezt zokon vette, s szóvá tette, ami talán nem volt a legszerencsésebb lépés, de az vesse rá az első követ, akinek nem esett volna rosszul a dolog. Valamivel elhallgattatták, elvégre a wikiben fő a rend.

A két januári díjazott menet közben kitalálta, hogy a díjkiosztó ezentúl kéthavonta lesz, s az eddigi díjazottak ítélik oda a díjat annak, akit arra méltónak ítélnek. Az úgy emlékszem, már 2500 szócikken is túl volt. Eljött a következő díjkiosztó ideje, s amint ez kitalálható, megint nem kapott kutyagumit se, amit természetesen ismét zokon vett, mondván nevetséges kicsit, hogy ha már van egy ilyen díj, amit elvileg azok kapnak, akik tényleg sokat áldoznak a szabadidejükből, energiájukból, stb, a projektre, akkor ugyan hogy van már az, hogy pont ő, aki tényleg a legtöbbet tette le az asztalra, lófikát se kap?

Természetesen lett ribillió, annál is inkább, mert ez a menet azóta is tart. Legutóbb ismét díjkiosztó volt, ahol természetesen ismét nem kapott derék hősünk semmit sem. Ha a dolgot szóvá teszi, olyasmik repülnek a fejéhez, mint: "a cirkusz miatt az egész eddigi munkád semmit sem ér", meg "rombolod a wikipédia szellemét". Jelen pillanatban 4000 önállóan megalkotott szócikk felett jár, ami lefordítva annyit tesz, hogy a magyar wikipédia szócikkeinek kb. 10%-a az ő munkája. Ha az angol, német, román, vagy akár a mozambiki wikipédiában bukkan fel egy ilyen szerkesztő, megbecsülik, talán még tisztelik is valahol. A magyar wikiben nem.

Ez az ügy, amelyet röviden leírtam, a magyar wiki egyik legnagyobb fekélye jelen pillanatban. Megoldás? Nincs. Készség a megoldásra? Az sincs.
Természetesen szívesen látjuk a másik fél helyzetértékelését is. Azzal együtt, hogy tisztában vagyunk vele: a konkrét civakodás nyilván csak indikátora a magyar Wikipedia háza táján tapasztalható komolyabb problémáknak. A Wikipedia magyar kiadása támogatandó és értékes közösség lehetne. Sőt: legyen is az. Szükség van rá.

[update1] Közben befutott Data Destroyer, vagyis a fent citált wikiző kommentje (a "cikk" az nyilván ezt a postot jelenti):
Remek. Erre a cikkre mi szükség volt? Magamra ismertem a cikkben, a leírtak ugyanis velem estek meg, de egyáltalán nem úgy, ahogy az itt le van írva.
Először is: nincs 4000 önálló cikkem. Darabszámra van annyi, ebből azonban max 3000 amire rámondhatom, hogy saját, a fennmaradó 1000-1200 egyszerű átvét a Magyar írók élete és munkássága című könyvből.

Az ókor igaz, valóban ez a fő tevékenységi köröm, ezt szeretem a legjobban. Az is igaz talán, hogy az én munkám is hozzájárult ahhoz, hogy a wiki a magyar net legjobb ókortörténeti forrása lett, de az egyszerűen nem igaz, hogy csak az én munkámnak köszönhetően lett az.

A motivációm egyszerű volt, amikor először bejelentkeztem a wikire: gyarapítani szerettem volna a net szegényes tudásállományát. Ha csak a díjak érdekeltek volna, már a januári díjkiosztó után hagytam volna az egészet. Abban viszont igaza van a cikknek, hogy az ott leírt események valóban nagyon bántottak. Annak viszont egyáltalán enm örülök, hogy a dolog ilyen széleskörű publicitást kap.
Címkék: bulvár wikipedia kommuniti
2006.11.19. 12:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tudod a szomorú alapszabályt: végy két magyart, és van három pártod.
nálam is az angol wikipedia az alap, és ahogy elnézem, így is marad nálam is.
Én azt nem értettem, hogy amikor most meghívtuk Jimmy Walest szeptemberben Budapestre a Kampány Wikia kapcsán, akkor a hagyományos Wikipédiásokat nem különösebben érdekelte, hogy itt volt a majsztró, igaz minorka volt a médiavisszhang is.
kampany.wikia.com/wiki/Tal%C3%A1lkoz%C3%B3
Sztahanovnak is küldtem pár levelet a tárgyban, mégsem tette tiszteletét.
Most az a kérdés, hogy valaki azért csinálja mert, úgy gondolja, hogy ezzel egy közösség, ne adj isten egy nemzet tudás bázisát bővíti; avagy azért, mert mindenféle díjakat és egyebek vár ezért. Ha az utóbbiért, akkor inkább ne csinálja. Hagyja a francba.
Ez a bejegyzés csak arra jó, hogy tovább rontsa a helyzetet. Gratula.
a post célja, hogy esélyt adjon arra, hogy tisztázza a helyzetet, valamint hogy mindenki mondja el végre, hogy mi nem működik jól. beszéljükmac, izé.
általában a szőnyeg alá söprés rontja a helyzetet egyébként.
data destroyer kommentjét beemeltem a postba.
(ja, és a wikipedia belső élete ugye nyilvánosan zajlik.)

azt a múltban is mindig hangsúlyoztuk, hogy mi wikipedia-pártiak vagyunk. ez azonban nem jelenti azt h szemellenzőnk van.
No ez aztán tényleg elég bulvárra sikerült.

Kb. olyan, mintha egy informatikai magazinban azzal foglalkoznának, melyik fejlesztő patche nem került be a Linux kernelbe, pedig a másik hasonló patch bekerült és ebből milyen sértődés volt a kernel listán. Breaking news: "az online közösségekben félreértések és sértődések vannak!!111". Stop the presses!

"Miért van az továbbra is, hogy ha valamiben tájékozódni szeretnék, továbbra is az angol vagy a német Wikipediát használom?"

Azért mert az ő szerkesztői közösségük sokkal nagyobb, mint a magyaré és hacsak a világtörténelem nem vesz váratlan fordulatot ez még így is lesz egy darabig.

A magyar Wikipédiát nem kell és nem is lehet emiatt az angol vagy német Wikipédiához mérni. A magyar Wikipédiát a weben _magyar nyelven_ fellelhető forrásokhoz kell mérni, ugyanis annak a konkurenciája. Egyre több téma és címszó van, aminél _magyarul_ keresve a magyar Wikipédia a legjobb online összefoglaló. Szerintem ez a lényeg.

(Az azért tényleg ciki, mikor a magyar témákban is az angol Wikipédia a jobb, de az meg azért van, mert sok magyar Wikipédista inkább az angol Wikipédiát szerkeszti, mert annak nagyobb az olvasóközönsége, vagy csak hogy gyakorolja a nyelvet.)
1. Azért használod az angolt, mert kb. százszor annyian beszélnek angolul, mint magyarul, ehhez képest szócikk csak kb. harmincszor annyi van, ami szerintem nem is olyan rossz arány.
2. Én eddig nem láttam, hogy bárki szétvandálkodta volna a cikkeimet, igaz, nem írok politikáról.
3. A Wikipédia közössége tükre a magyar társadalomnak, ha ott nincsen konszenzus szinte semmiben, akkor itt sem lesz.
4. Szerintem sem mindig szerencsések a Wikipédiáról írt külsős cikkek: ugyanúgy itt is, mint a világ többi szegletében, nagy túlsúlyban van a csendes és nyugodt munka a hőbörgéshez képest. Egyébként a postot kiváltó levél nagyban emékeztet egy ma már fellelhettetlen Népszabi cikkre, amiben szintén Data Destroyer és Gubbubu "gonosz ármánykodásairól" írtak, eléggé kezdetleges szinten, és a cikk olyannak akarta beállítani az egész Wikipédiát, mintha itt csak az MSZP/SZDSZ/FIDESZ/MIÉP rajongók csesztetnék egymást. Már akkor is az volt a véleményem az ilyen cikkekről, hogy aki keresi az aktuálpolitika/cívódás-sztorikat, az mindenütt fog ilyeneket találni, de a valóságot ez nem fogja hűen tükrözni.
Na. Most már tényleg van IGAZI MAGYAR WIKIPÉDIA.
egyrészt szar lehet informatikai magazinnal lenni. másrészt ti is tudjátok, hogy szócikk és szócikk közt van különbség. jó, az igaz, hogy a magyar verziót sokkal kevesebben írják. de én nem egy embertől hallottam, hogy azért nem ír a magyar wikipediába, mert "ott már le vannak osztva a lapok".

ja, és még valami: össze kell mérni (mégha súlyozva is) az angolt meg a magyart. ugyanis mindkettő használják magyarok.
a magam részéről azt gondolom, hogy ez a poszt, ez a téma arról szól, hogy a magyar wiki közössége eljutott olyan szintre, hogy már kvázi közéleti téma, mert fontos sokaknak, olyan embereknek, akik ugyan nem szerkesztik, talán csak ritkán olvassák, bejegyzéseit összehasonlítják az angollal, akár, de mégis csak van itt egy valamilyen, valamekkora hálózat - a magyar wiki ismerő netezők, beleértve a szerkesztőket - akik közössége most épp ott tart, amikor a wikis gyermekbetegségekkel foglalkozik, beszél róla és javasol. so called közélet.
ez szerintem hozzátartozik a wiki egészséges fejlődéséhez egy adott nyelvben, mint ahogy az is, hogy egy ismert és sokat forgatott web2blog beszéljen erről. itt ér össze, gondolom, az official újságírás a lokális közösséggel. szóval nem jó, hogy van ilyen vita, de ha nem lenne, károsabb lenne, mint az a kellemetlenség, ami a megélésével jár.
A "magyar Wikipédiában le vannak osztva a lapok".

Jó lenne tudni mit jelent ez pontosan, mert ez tényleg olyan téma, amiről érdemes tudni, hacsak nem jól hangzó "Moszkvában zsigulikat osztogatnak" mendemonda.

Persze a "bulvár" címkéhez jól illik. :)

Data Destroyer 2006.11.19. 18:07:20

Leosztva a lapok? Erre én is kíváncsi lennék...
túl sok maffiafilmet néztek. arra gondolt, hogy nincs kedve betagozódni az ottani vitákba meg flame-ekbe.

Data Destroyer 2006.11.19. 18:16:34

Sokan vannak ezzel így.

Data Destroyer 2006.11.19. 18:26:25

Egyébként a magyar wikinek nem az a legfőbb gondja, hogy kaptam-e én díjat vagy sem, sokkal komolyabb gond például az állandó teszetoszáskodás. Most, ebben a pillanatban, ahogy ezeket a sorokat írom, ketten is vandálkodnak: az egyik hülyeségekről nyit félpercenként önálló szócikket, a másik pedig a magyar net közismert pszichopatája, akinek eddig 128 zoknibábját hajították már ki. Az enwikiben gyorsabban mennek ezek a dolgok, mint a huwikiben, ott egy hasonló kaliberű vandál fél percet sem él meg.
Nekem most leginkább az jött le a huwiki belsős vitáiról, hogy aki nem írt legalább egy szócikket oda, az fogja be és ne szóljon bele a "családi vitába", sőt, mégcsak meg se hallja, fülébe forró ólmot öntsön. :-D Ha már mindenképp analógiát kell keresni rájuk, akkor én azért nem en bloc a magyar társadalomhoz hasonlítanék, hanem a magyarországi értelmiség jutna eszembe: belterjes. :-)

Brian Benson 2006.11.19. 20:01:33

Most volt hír, hogy a 111-es rendszámú elemet Darmstadtban elnevezték roentgeniumnak - ennek kapcsán elolvastam a szócikket, először angolul, ahol is a külső megjelenést sárgának, narancsszínűnek írták meg, ugyanez a magyar wikipédia szócikkben ezüstös. Ki kéne javítani.
"arra gondolt, hogy nincs kedve betagozódni az ottani vitákba meg flame-ekbe."

Szerencsére kíválóan lehet a cikkeket úgy szerkeszteni, hogy az ember még csak bele sem olvas a vitákba vagy "flame-ekbe".

Lehet, hogy meglepő, de a közreműködők legalább 90%-a így tesz.

Data Destroyer 2006.11.19. 20:21:36

Én meg sajnos a maradék 10%-ba tartozom, tehát elküldök egy dilis vandált gyorsan a búsba.
RE: Brian Benson
"... Ki kéne javítani."

Hát javítsd ki! Nem arről szól egyfelől a wiki, hogy ha hiányosságot/hibát találsz, akkor kijavítod?
Brian Benson: kb. feleannyi energiával, mint amennyibe ez a komment került, már ki is javíthattad volna...
Kezdetnek pár megjegyzés. Nem a ,,két januári díjazott" találta ki, hogy az eddigi díjazottak adják át a díjat, ez többé-kevésbé azelőtt is így volt. Szintén nem az ő ötletük, hogy kéthavonta osszák ki, eddig mindig változó időközönként merült fel. (Egyébként a téma éppen kezdett lecsitulni a WP-n, nem tudom, minek akarod felszítani újból. Uborkaszezon van és kell valami, amiről írni lehet? :)

Azt még kevésbé értem, hogy miért az ilyen viták alapján ítéled meg a Wikipédiát. Súrlódások minden közösségben vannak; a WP még így is messze a legcivilizáltabb internetes közösség, aminek valaha a tagja voltam. A klikkesedés kifejezést meg eddig egyedül olyan szerkesztők emlegették, akik viselkedésük miatt képtelenek voltak normálisan beilleszkedni. Mint minden közösségben, itt is vannak, akik közelebb állnak egymáshoz a közös érdeklődés miatt, meg vannak, akiknek épp nézeteltérésük van, mert épp egyiküknek rossz napja volt. Vannak, akik gyakran szavaznak egyformán, mert hasonló a gondolkodásuk, és vannak, akik alig futnak össze a wikin, mert annyira más témájú lapokat szerkesztenek vagy ilyesmi. Hogy ,,le lennének osztva a lapok", azt sehol nem tapasztaltam.

Ha már az angol-magyar összehasonlításnál tartunk: előttem is elmondták már, az angol wikipédia szerkesztőközössége sokszorosa a miénknek, emiatt szócikkszámban nem lehet összehasonlítani, csak arányokban (volt egy elég jó statisztika, hogy az egyes wikipédiákban a cikkek hány százaléka csonk, hány százaléka hosszabb x kilobájtnál, stb.; sajnos az utóbbi időben az oldal elérhetetlen.)

Így egyébként könnyű, hogy kiragadsz egy cikket, ami jobban meg van írva az angolban, mint a magyarban; nézd meg pl. a mi Ovidius cikkünket, vagy akár a II. Ramszeszt, mennyivel hosszabbak, részletesebbek és esetenként pontosabbak az angolnál. (Bocs, nem linkelem be, mert nem tudom, ide hogy lehet, BBcode vagy HTML?)

Ha meg azt gondolod, a magyar wiki közösségében sok a veszekedés, akkor menj az angolba és próbálj egy célzást tenni pl. arra, hogy Erdély nem volt mindig Románia része vagy javítsd át a Kosicét Kassára egy történelmi cikkben; amit erre kapni fogsz az ottani román és szlovák kollégáktól, az minden lesz, csak nem köszönet a WP pontosabbá tételéért.

u.i.: ezt a tetves captchát negyedszerre sikerült olvashatóan hoznia az oldalnak...
"Annak viszont egyáltalán enm örülök, hogy a dolog ilyen széleskörű publicitást kap"

hahhh, ez a franya internet, mi?
Csak a perspektíva kedvéért: Wikipedia:Lamest edit wars. Szvsz akit ez kicsit is meglep, az nem látott még online közösséget közelről.
Szép hogy több wikipédista is megjelent, elmondták a véleményüket, csak arra nem feleltek, hogy ha igaz az amit a post állít, tehát ez a pali annyit melózott, mint hárman együttvéve, akkor miért nem kapta meg azt a díjat?
nagy csönd lett
Ugyan, egyszerű a dolog, van valaki akit annyira utál egy közösség, hogy hiába csinál akármit, levegőnek nézik. Az tetszett, amit a poszt egyik linkjén olvastam: szóvá teszi, hogy miért nem kapott márciusban se díjat, erre elnézést kérnek tőle, aztán legközelebb se kap semmit :-D

Azért szar lehet neki. Szegény, valahol megértem a megbántottságát.
Megnéztem a wikipédián a lapját, szerencsétlent még osztják is:

hu.wikipedia.org/wiki/User:Data_Destroyer

"azért nekem a szívem mélyén te akkor is mindig Kiváló Wikipédista maradsz"

Webisztán, a szívem mélyén te mindig is mo. legjobb blogja maradsz. Igaz ugyan, ha rajtam múlik, ezt a címet hivatalosan sose kapod meg, de attól ez még így van.

Mekkora szemét egy társaság bameg...
Amit idetettél, szép. Csak épp arra nem ad választ hogy pont ő miért nem kapta meg azt a díjat, amit elvileg a munkáért osztogattok egymás közt.

Tudnál erre is felelni?
A rövid válasz az, hogy nem, mert én nem vettem részt a döntés meghozatalában.
Tippelni tudok, de szerintem nem ez a megfelelő fórum ennek megbeszélésére.

Gyanítom, hogy kezdetben az volt a gond, hogy Data Destroyer a sok produktív munkája mellett akkoriban több flamewarban is részt vett, ami a "díj" szempontjából elvileg mellékes, de lehet, hogy visszatartja az ad-hoc "zsűrit" attól, hogy valakit "kiváló wikipédistának" nyilvánítson.

Aztán meg már megvolt a sértődés és akkor meg már azért ciki odaadni, mert akkor meg az az érzés, hogy nem a munkája miatt kap, hanem csak azért, mert durcizott, az meg már milyen.

Még egyszer: ezek csak találgatások.

Szerintem már a Wikipédián belül is sokkal nagyobb hajcihő lett ebből az egészből, mint amennyit megérdemel, de az, hogy ezt valaki külső sitera is idehozta, teljesen szürreális.

Legközelebb arról olvasok itt, hogy céges Mikulás nem egyforma ajándékokat hozott az index.hu munkatársainak és ebből milyen sértődés volt. "ZOMG Kettészakad az Index szerkesztősége!"

Vagy Karcsika blogger kitörli Pistike blogger kommentjeit. "Darknet alakul ki a magyar blogoszférában!!!111"

Nagyon sok érdekes dolgot és problémát lehetne megbeszélni (és főleg elterjedt félreértést eloszlatni) a Wikipédiával és a közösségépítéssel kapcsolatban, de szerintem az itt tárgyalt eset nem tartozik ezek közé.
Okos ember írta, rövid de lényegi: „Minek kell a BELSŐ problémákat kiexportálni?”

Amiről vitáztok, az egy külsősök számára szinte irreleváns probléma; aki nem akar belefolyni, nem teszi, és számára nem létezik. Ezt külsősnek elsírni nem sok észre vall, ezen külsősnek filozofálni meg bulvár a javából. Ezt HH is tudja, oda is írta, hogy bulvár. Az angol királynőnek meg épp tegnap született kétfejű unokája, azzal foglalkozzatok inkább! ;->
És nektek nem ciki, hogy állandóan szóba hozza a témát? Ha szigorúan vesszük a dolgot, valahol igaza van, nem? Megnéztem kik és miért kaptak nálatok ilyen kiválódíjat, az ő munkájához képest tényleg gyíkfing amit néhányan csináltak. Ha a többi ember cseszte el a dolgot, miért nem hozza helyre valahogy? Csak a szarkenés megy ahogy olvastam.
kisbuddha, DD kijelentette, hogy nem kér ilyen díjat. Hónapokkal ezelőtt. Ezért idétlen, hogy nemhogy elhalt volna a dolog, de még külső websiteokon is ezen csámcsognak.
Ilyet csinált? Arra azért kíváncsi lennék miért mondott le róla. Három dolgot tudok elképzelni, nem tetszett neki a kupa fényképe, eleve nem ért egyet a díjazással, vagy pedig megsértődött mert látta, hogy hiába dolgozik, őt nem ismeri el a magyar wikipédia. Az első két eset a magánügye, a harmadik viszont mindenkire tartozik. Azon siránkozni meg, hogy ezen csámcsognak a wikipédián kívül is, szar ügy. Ilyen az internet, semmi sem marad titok.
valamikor régebben megpróbáltam a közösség (hu.wiki) része lenni, de gyorsan lehűtötték a lelkesedésem. nekiláttam egy szócikknek aztán gondoltam másnap folytatom. erre a másnapra már n ember törlésre is ítélte mondván nincs befejezve. valóban nem volt. azóta felé sem néztem a hu.wiki-nek.

ez a post meg jó és kellett is. hh riszpekt!
Ebből egyébként állandó rovatot is lehetne indítani, ugyanis nem múlik el olyan hét, hogy ne lenne valami hiszti vagy sértődés a Wikipédiában.

Szinte mindig látványosan elvonul, vagy megsértődik valaki valamin, egy jó részük aztán visszatér, hogy pár hónap múlva megint teátrálisan elvonuljon "végleg".

Mondjuk ez az egész a Wikipédia (nemcsak a magyar) legidétlenebb, leggyerekesebb aspektusa, nem értem, hogy van valaki aki pont ezzel szeretne foglalkozni, de semmi mással.

LLam melyik lapról van szó egyébként?
Most látom, hogy a címlapon lévő posztok közül messze ennek van a legtöbb kommentje, tehát láthatólag nagy érdeklődésre tart számot.

Ezek után már kérem, nem, követelem, hogy legyen állandó rovat "Eheti dráma a Wikipédiában" címmel.

Láthatóan van rá igény és a nézettséget is pörgeti.

Alapanyagot a hu.wikipedia.org/wiki/WP:KF-E
vagy a
hu.wikipedia.org/wiki/WP:T
lapon lehet hozzá keresni.
Azt azért megnézném, hogy a következő ilyen "díjkiosztón" a poszt alanya is a díjazottak közt lesz-e. :-)

Szerintem nem.
Ez után a cirkusz után (és nem csak erre a postra gondolok) nem valószínű, hogy EZT a díjat teljes szívvel tudná fogadni, vagy azzal lehetne odaajándékozni. Sajnos ő kimaradt ebből a díjból (megkapta viszont az Önzetlenül a Wikipédiáért díjat), de tevékenyen tesz, hogy mások ne jussanak sorsára, úgyhogy ha nem is happy enddel de a téma szerintem lezárult, ideje továbblépni.
Ki lehet a cirkusz okozója? A többi wikipédiás akik nem adtak díjat neki pedig már rég megérdemelte volna, vagy ő mert ezt szóvá tette?

Tényleg, amikor valaki díjat kap a wikipédián, nincs olyan hogy azt mondja, bocs, de van aki nálam jobban megérdemli? A múltkor én is megnéztem az eddigi díjazottak produkcióit, röhej. Nekem nem lenne pofám elfogadni úgy egy elismerést hogy tudom, nálam sokkal jobban megérdemli más.
Kisbuddha: tudod, sokan kapnak úgy díjat, hogy csak csendben dolgoznak és nem azt nézik, hol tart a munkájuk a többiekéhez képest (ilyen a 2 legutóbbi díjazott is). Egyáltalán, hol, mivel lehet azt mérni, ki mennyit dolgozot? Pláne így külsősként hogy tudod megítélni?

Kiknek a produkciója röhej szerinted?
Alensha megnéztem a díjatok oldalát, ott felsorolják kik az eddigi díjazottak. Utána megnéztem, melyik mit csinált eddig a wikipédián, ezt a személyes lapjukon általában közzé is teszik. Megnéztem a cikkben szereplő Data Destroyer munkáit is. Javaslom ezt tedd meg te is, aztán gondolkodj el azon, miért van a webisztán cikknek igaza abban, hogy nem mindenki esik azonos súllyal a latba nálatok. A különbség annyira szembeötlő, hogy kizárólag piti személyes okok lehettek amögött hogy a legtöbbet dolgozó szerkesztőtök nem kapott még elismerést.

Azon meg nem csodálkoznék ha most mégis hozzávágnátok egyet, közölné hogy dugjátok fel a seggetekbe. Nekem se kéne olyan elismerés, amihez az egyiknek elég ha nyer a tízméteres zsákbanfutáson, a másiknak meg hatszor le kell futnia a maratont.
A klikkesededés és a kettős mércék viszont igazak 100%-osan. Csak azt nem értem miért sértődik meg az, aki más ellen kettős mércéket használ, ha ő ellene is azt használnak. Ezt szépen leírtam egykoron egy Wikipédia szócikkbe, hogy a kettős mércék visszaütnek:

Csak mára már azt is szétbarmolták:

hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Kett%C5%91s_m%C3%A9rce&oldid=245142

Itt olvasható egyben:

www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=1332