Év végi győzelem: 30 hónapig még biztosan semleges az internet

Az AT&T és a Bellsouth alapvető fontosságú megállapodást kötött így az év vége előtt három nappal. Az AT&T-nek, vagyis a legnagyobb amerikai telekommunikációs cégnek úgy sikerült egyesülnie a Bellsouth-tal, hogy egy sor dolgot kellett vállalnia. Elég késő van, úgyhogy ma/most nem vesszük végig az összes pozitívumot. (Ráadásul a többség csak az amerikaiakat érinti.)

Elég, ha a legjelentősebbre térünk ki: a megállapodás értlemében az AT&T a következő 30 hónapban biztosítja a net semlegességét (net neutrality). Vagyis ebben az időszakban nem fogja külön megsarcolni azokat a cégeket (például a Google-t vagy az Amazont), amiért nagy adatforgalmat bonyolítanak le. Vagyis a net továbbra is az egyenlő esélyek terepe lesz. Legalábbis egy ideig biztosan. Ez a fejlemény pedig nyilván az egész nyugati világban példaértékű lesz. (Ezt sem boncolgatjuk most, de nyilván az európai versenyképesség a kulcsszó.)
"This is a major step forward for supporters of an open Internet and a great improvement on the conditions applied to the earlier mergers," said Ben Scott at Free Press, a nonprofit that promotes freedom of speech. (newsday)
A témában gyors és jó infók:
Címkék: net neutrality
2006.12.30. 01:57. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.