A Yahoo legyilkolja saját fotószolgáltatását (míg a Microsoft ijeszteget)

A TechCrunch információi szerint a Yahoo megölni készül "Yahoo Photos" néven futó fotószolgáltatását, hogy a szintén a tulajdonában lévő Flickr képmegosztó elől ne szívja el a továbbiakban a levegőt. (Kis emlékeztető: egy évvel ezelőtt még épp a YahooPhotos erőteljes fejlesztése volt terítéken, fél éve meg a Flickrt kezdték el benyomni a Yahoo brand alá. Egy hónappal később pedig már arról olvastunk, hogy a Yahoo fókuszt tévesztett.)

Bár kereshetnénk összefüggést e híresztelés és a másik pletyka, a Microsoft állítólagos felvásárlási szándéka között, nyilván értelmetlen próbálkozás lenne.

A Microsoft elég valószínűen nem fogja felvásárolni a Yahoo-t (korábban is próbálta, akkor sem ment), és nem csak azért, mert nincs felkészülve egy ilyen akvizícióra, hanem azért sem, mert bár a Yahoo az elmúlt évben valóban gyengélkedik, sőt, volt, amikor el is kúrták, azért ennyire nem áll rosszul a szénájuk.

Ráadásul a Microsoft ezzel a lépéssel kénytelen lenné beismerni saját Live projektje kudarcát, és meg kellene próbálnia elhitetni a piaccal és a felhasználókkal, hogy a Yahoo-t képes nem tönkre tenni. És valljuk meg, ez viszonylag nehéz feladat lenne.

Gondoljuk csak meg, hogyan egyesülne a két cég mondjuk csak marketing vagy hirdetés-értékesítés szinten, mikor a Yahoo évek óta azt nem bírta eldönteni, hogy mit kezdjen a Yahoo Photos-zal, mert szervezetileg annyira elmacskásodtak.

Akkor mégis mire fel ez a pletyka? Felvásárlás helyett sokkal valószínűbbnek tűnik egy stratégiai partneri viszony a Microsoft és a Yahoo között. (Okaink számosak ennek feltételezésére, majd egyszer ki is fejtjük.)

Mi sem tudjuk persze az igazságot, de ez a tippünk. Majd meglátjuk.

Címkék: microsoft yahoo flickr képmegosztók
2007.05.04. 16:49. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem hiszem, hogy összeolvadnának - a Yahoo elég sok vezető fejlesztője lépne le, a Google meg hülye lenne nem befogadni őket. Vagy már nem olyan gáz a Microsoftnak dolgozni? Nem tudom.

Ami a fotószolgáltatást illeti, eleve hülyeség volt kettőt futtatni. Bár megvan annak is a veszélye, hogy az összeolvasztással felhasználókat veszítenek (meg annak is, hogy nyernek).
Vajon akkor az MS vagy Yahoo keresoje fog futni tovabb, mert hazon beluli konkurencia nem tul jo
off: nem megy a rendes trackbak? te wordpress, itt van trackback cím a kommentek fölött. Picit fura
andrás: hülyeség volt két fotószolgáltatást futtatni, de akkor mi van a google video es youtube-bal?
bl: Kb. ugyanez van, bár ott próbálják szeparálni a tartalmakat (hosszabb+tartalmasabb, rövidebb+szórakoztatóbb). És ugyanez van a Yahoo! Bookmarks vs. del.icio.us vonalon is.
off: human: atw-ről nem tudok se pingelni, se trackbackelni, pedig próbáltam már jópárszor