A Zoho iPhone-ra optimalizált alkalmazásokkal készül a péntekre

Már ma este úgy záporoznak az iPhone-hájpot meglovagló közlemények, mintha legalábbis minden marketing és it-cég az Apple-nek dolgozna. A minket érdeklők közül egyet emelnénk most ki. A Zoho last minute közleménye szerint éppen most indult el az iZoho, mely az iPhone-ra optimalizálva jeleníti meg a Zoho online alkalmazásait: a szövegszerkesztőt, a táblázatkezelőt, és a prezentációkészítőt. Mindezt persze az iPhone-támogatott Safariból.

Zoho optimized the iZoho interface to support mobile access and iPhone’s touch screen, e.g., simpliefied menus and sliding pages.
A fejlesztők ígéretei szerint ez csak a kezdet. Jönnek az újabb, iPhone-ra optimalizált szolgáltatások is.

Egyébként ezzel a lépéssel a Zoho mintha megelőzte volna a Google-t, mely weboffice-alkalmazásainak egyelőre nem csinált kifejezetten iPhone-ra optimalizált verziót. (Az előzetes hírekből csak annyi világos, hogy Google Maps meg YouTube lesz az iPhone-ban.)

Mindenesetre azok az amerikaiak, akik pénteken már iPhone-nal a zsebükben bandukolnak haza, valószínűleg megnézik majd az iZoho-t is. Mégha nem is 3G-n...
Címkék: web office zoho iphone
2007.06.29. 00:53. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy kisebb cég, mint pl. a Zoho, azért dinamikusabban tud reagálni az ilyen dolgokra. Persze a Google-nek meg ott van a Youtube, meg a Google Maps támogatás, ami hatalmas előny. (Nem lesz benne Flash támogatás, tehát a Youtube lesz az egyetlen videómegosztó, mely elérhető lesz az iPhone-ról.) A Docs&Spreadsheets meg várat majd magára, de így legalább nem csak Google termékeket használ vele mindenki. Én drukkolok a Zohonak. Sokkal előrébb járnak az office csomagjukkal, mint a gugli.