Videospotok, mobilról (RTW #2)

Ezekben a napokban az olvasók írják a postokat a Webisztánra. Ha ti is szeretnétek írni,
küldjétek a postokat. Íme a Reader Takeover Week második írása...
Szerző: Gyarmati László
Blog: infonaplo.blogspot.com

A Twitter rövid üzeneteiben mindenki világgá kürtölheti, mit csinál éppen. A spOtmob-on (www.spotmob.com) meg is mutathatja. Mobillal készült (3GP formátum) legfeljebb 30 másodperces spotokat lehet emailben vagy weboldalról feltölteni.

A regisztrációkor minden felhasználó kap egy egyedi emailcímet, erre kell küldeni a videókat, így azonosítja a rendszer, hogy kinek az életéből láthatunk pillanatokat. Hasonlóan más közösségi oldalakhoz, itt is kialakíthatunk baráti kört, így könnyebben tudjuk követni ismerőseink életét.

A jelenleg tesztüzemben működő spOtmob érdekes, újfajta tudósítási csatorna is lehet, ha ilyen rövid spotokon keresztül nézhetjük például egy Párizs-Dakar versenyzőnek, egy Himalája-expedíció tagjának vagy a cannes-i filmfesztivál egy látogatójának mozgóképes beszámolóját.

Egy próbát mindenképpen megér, hogy megmutassuk életünk egy darabját:
Take a spot from your life!

A RTW korábbi írásai:
Címkék: mobil videómegosztók reader takeower week
2007.08.14. 08:55. írta: vendégblogger

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A mobilszolgáltatók is erősítenék az ilyen célú alkalmazásokat, mivel szeretnék ha az ügyfelek nagyobb adatforgalmat bonyolítanának 3G-n keresztül, amihez az ilyen feltöltések jelenthetik az egyik reális irányt (a letöltött anyagok körét erősen csökkentik a telefonok képességei). Volt korábban erről pár cikk és rádióműsor, illetve nemrég az egyik hazai szolgáltató is bejelentette ezirányú új weboldalát.
talán az enyém más témában, meg több féle filet fogad. valóban tök más. meg van már olyan oldal régen, amire mélben lehet postolni

most attól függ, mit veszünk nagy számnak:
azt, hogy emailt fogad, vagy azt hogy 3gpt fogad, vagy a témát, vagy az hogy amerikai....
cadmagician: klassz, hogy a szánalmascopycaten is lehet már mélben küldeni a bármit, de azért ez a users' manual, amit összerittyentettél gigalol.
örülök hogy tetszik. egyébként más oldalak amik már korábban léteztek hasonló témában, sokkal jobban hasonlítanak az említett oridzsi szájtra.

éljen amerika. :)
gondolom ennek a site-nak az lenne inkább a lényege, hogy kiválaszthatunk néhány érdekes videó feltöltőt, és azoknak az anyagit, életét tudjuk követni. (ahogy a Twitteren is)
Én például szívesen belesnék rövid tudósításokon keresztül (akár naponta többször is) az amerikai elnökválasztás kulisszái mögé, de biztos érdekes lehet egy utazás követése is. Arról nem beszélve, hogy így akár üzenni is tudunk az otthoniaknak és nem kell hozzá (két) videotelefon.
ja, és az oldal leírásában mintha az szerepelne, hogy nem amerikai, tehát éljen Magyarország!
upsz, ez ciki. :)))) tényleg.

de az ipje amerikában van.