Jön az ingyenes, webes Photoshop?

A Gizmodónál legalábbis így tudják. Nem, nem egy minden értelmes tulajdonságától megfosztott, lebutított asztali Photoshopra kell gondolni, hanem inkább egy, a webes képszerkesztők filozófiáját követő alkalmazásról, ami pont annyit tud, amit webes környezetben általában elvárhatunk. Tehát blogpostokhoz képet vágni, nyaralási képeket kicsit buherálni jó lesz. És lássuk be, mindenre, amire ezen túl szükségünk lehet, arra mindig is a Photoshop (egyeseknek a PaintShop Pro vagy a GIMP) lesz az ultimate választás.
Címkék: ingyen photoshop képszerkesztés
2007.09.11. 17:28. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meg egyeseknek GIMP
Igen, de már vannak netes képszerkesztőprogik. Kiváncsi vagyok, hogy a Photoshop felülmúlja-e majd őket.
hát ha az Adobe erre is annyit ad, mint a nem webes verziókra, akkor sztem simán übereli a többit...nade várjuk ki :)
mitől photoshop, ami nem photoshop?
Igen, már egy ideje lehet tudni hogy lesz online photoshop(-szerűség), talán valami ilyesmi lesz, csak több funkcióval: www.riapedia.com/2006/12/19/flex_based_online_photo_editor_with_layers_like_photoshop

opsz, most nézem, az előző linkem ugyanarról szól mint a postban lévő (törölhető) :O
nemrég csináltam egy alap képszerkesztőt, nagyon jó kiindulási alap : www.dhtmlgoodies.com/scripts/image-crop/image-crop.html

imagemagick-el mindent meg lehet oldani a háttérben.
"mitől photoshop, ami nem photoshop?"

marketing barátom, marketing:-))
imagemagick rulez:-)
félig off/félig flame: hoppá, most be kell lássuk, hogy a Photoshop (egyeseknek PSP vagy GIMP) klasszist képvisel, office terén pedig nyilvánvaló, hogy a MS kétségbeesetten próbálkozik túlélni a google által létrehozott homokozót? Nem akarok beleszólni a blog írásába HH, de ezt nevezik úgy, hogy kettős mérce.
juhéé ismét behalt a blogmotor egy része
Igazából ezek az szerkesztők - egyenlőre - nem nagyon tudják pótolni a desktopos alkalmazásokat. Talán az amatőrök szintjén lehet jó, hogy egy internet kávéházból fel tudják tölteni a képeiket és egyből meg tudnak csinálni pár egyszerű képmanipulációt.

Ha valakit érdekel ennek a hírnek a kapcsán írtam egy postot amiben egy rövid összehasonlítás van 4 on-line képszerkesztőről:

fotonlog.blogspot.com/2007/09/on-line-kpszerkeszt-alkalmazsok.html

Az új Indás cucc nincs benne, bocs :-D
Ezek a webes képmanipuláló szoftverek - egyenlőre - nem versenytársai a desktopos társaiknak. Az egyetlen lehetséges felhasználási területük a bloggekek, akik a mobiljukkal fényképeznek, feltöltik a képet valahova és egy kicsit javítgatnak rajta :-)

Ha érdekel valakit itt egy összehasínlítás 4 webes képszekesztőről, amit pont ezen hír okán készítettem:

fotonlog.blogspot.com/2007/09/on-line-kpszerkeszt-alkalmazsok.html
Ez ( www.fauxto.com ) elég Photoshop interface-es, tud layereket is. Persze azért nem ugyanaz, de gyanítom, ha valóban az Adobe ad ki herélt, ingyenes, online Photoshopot, az sem fog ennél sokkal többet nyújtani.

Az Imagemagick tényleg gyilkos, csak Photoshopos GUI kellene köré.