Az ASVA gratulál a torrentrazziához. Ártatlan gépeket is elvittek. [update26]

Folymatosan frissülő post. (Alapsztori: tegnap és ma összehangolt rendőrségi razzia volt hazai szolgáltatóknál. Főként torrent/ftp-szervereket kerestek. Az egyik legnagyobb hazai torrenszájt gépét is elvitték. De néhány ártatlan webszájt is pórul járt. Ha kronologikusan szeretnéd követni az eseményeket, kezdd a post végén. A friss híreket mindig legfelül találod.)
[update26, 17:49] Ide is belinkelem kommentelő hangfelvételét (mr krónika), el ne vesszen a kommentáradatban. Ma amúgy beszélgettem egy, az üldözők oldalán álló emberrel, aki azt mondta, az a legnagyobb baj, hogy "a rendőrségben az akarat és az elszántság megvan", csak nincs elég felkészült szakemberük. Amúgy állítólag a BitLove-ot is felkapta a rendőrség, és elvitte a Tevébe. Ja, és a végére egy no comment.

[update25, 15:05
] Sikerült beszélni megint a rendőrséggel. A lényeg, hogy hétfőn tartanak sajtótájékoztatót a szerverlefoglalások ügyében. Addig más nem mondanak. Hivatalosan azt sem lehet tudni, hogy véget értek-e a razziák. Abból viszont, hogy most közölték ezt a sajttáj-időpontot, arra lehet következtetni, hogy a "lényeg" már megtörtént.

[update24, 14:49
] Mint az alábbi keresőkifejezés-táblázatból is látszik, a keresőből ma a Webisztánra tévedők jelentős része valószínűleg BitHUmen-felhasználó, hiszen kifejezetten erre a szóra keresve találtak el a postra.

Név Látogatás Arány
bithumen 578 45,09%
webisztán 120 9,36%
webisztan 117 9,13%
bithumen lefoglalták 52 4,06%
bithumen szerver 29 2,26%
bithumen razzia 16 1,25%
bithumen bsa 10 0,78%
bithumen hírek 9 0,7%
lefoglalták bithumen 8 0,62%
lefoglalták 7 0,55%

[update23, 13:35
] És akkor még pár exkluzív infó, csak nektek: állítólag az egy kicsit túlzás, hogy 80 gépet foglaltak volna le a rendőrök. Úgy hallottuk, a rendőrségnél kábé két tucat gép pihen. És - nem rendőrségi forrásból - azt is hallottuk, hogy a razzia a PRO-Art feljelentése kapcsán indult. A PRO-Art is csak annyit tud, amennyit mindenki. Majd ha lesz már valami konkrétum a rendőrség részéről, akkor fogják tudni, hogy az ő feljelentésükről van-e szó. Szóval a rendőrségnél pattog a labda.

[update22, 13:20
] Na, újabb exkluzív híreink vannak. A rendőrök a Datanetnél keresték a "fő ellenséget". A gépet IP alapján próbálták meg belőni, és a Datanet két központja egymásra mutogatott, hogy nem náluk van a gép, hanem a másik telepen. A gépet mára vagy elvitték vagy elcsöndesült. Csak annyi bizonyos, hogy pingre már nem reagál.

[update20, 12:43
] És egy újabb bennfentes infó is érkezett:
"A rendőrök is olvasnak webisztánt - live - és tetszik nekik! :)"
Szóval ezúton is üdvözöljük a Teve utcai olvasóinkat. Egyben kérjük őket, hogy válaszoljanak megkeresésünkre. Elérhetőségeink ismertek.

[update19, 12:41
] Abszurd krimibe illő történetekről kaptunk híreket. Az egyik, torrentezésben és warezolásban egyáltalán nem érintett magyar szájt adatbázis-szervere tegnap délután minden átmenet nélkül eltűnt a netről. Fel is hívták a szolgáltatót, ahol azt a választ kapták, hogy "hálózati problémák" merültek fel. Ám azok csak nem akartak megoldódni. Mire újabb telefonálgatások következtek. A szájt munkatársa ki is ment a szolgáltatóhoz. "További egy órányi érdeklődés után sikerült kibökni a szolgáltatónak, hogy rendőrségi akció zajlott a szerverteremben, és 'elképzelhető, hogy a mi egyik gépünk is áldozatául esett ennek'."

És most jön az igazi krimi:
"Nálunk jobban informált személytől sikerült megtudni, hogy a [a szolgáltató egy másik] termébe is mennek gépért a lelkes szakértők, ezért egy személyes találkozó és beszélgetési lehetőség reményében odaautókzátunk. Kb 1,5 órát kellett várni a rendőrökre, de végül megjöttek. A helyszínen mindenki egy kicsit felsanoltabb, idegesebb volt, sok érdemleges nem történt. Az intézkedő rendőr által mondottak kifejezetten félrevezetőek voltak, nem sokkal később kiderült, hogy semmi közük nem volt a valósághoz. Megpróbált minket rávenni, hogy várjunk másnapig és majd írásban adjuk be   panaszunkat/kérvényünket (másnap ma, péntek) hetek alatt lesznek szívesek elbírálni."

Este 9-f10 körül sikerült bejutniuk a BRFK épületébe és találkozni a nyomozás koordinálóival. "Ez kifejezetten kellemes csalódás volt. Kedvesek, korrektek és nagyon rendesek voltak. Megértették a problémánkat: semmi illegális tartalom, szolgáltatás egyes funkciói szerver hiányában állnak."

A rendőrségi szakértő soron kívül, azonnal megvizsgálta a gép tartalmát. Jogsértő anyago  nem talált, ezért visszakapták a gépeket. "Kb 2:00-ra ment újra a gépünk. Így végül egy kb. 13 órás idegesség, rohangálás lett az egész. Ahhoz képest, hogy mi lehetett volna - több hónapos benntartásokról szóló rémhírek - egész jól "megúsztuk". Most legalább szakértői véleményünk van a gépről, hogy tiszta! :)"

Érdemes tehát rendet tartani a gépek körül, nem szabad megbízni a szolgáltatóban! Nem csak a mi gépünk került ártatlanul elszállításra ebből a teremből, nem voltunk egyedül a BRFK-n - tanácsolja a horroréjszaka másnapján az egyik népszerű hazai szájt munkatársa.

[update18, 12:16
] Ebben a pillanatban esett be az ASVA közleménye. Íme:
Az ASVA - az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány - nemrégiben értesült a www.asva.info weboldalon arról, hogy a tegnapi nap folyamán a Budapesti Rendőrfőkapitányság hatalmas razziát tartott, melynek eredményeképpen számos illegális Torrent-oldalt lefüleltek. Az elmúlt egy éve folyamán az ASVA és a Pro Art rengeteg bejelentést tett a rendőrség felé a hazánkban illegálisan működő fájlcserélő rendszerekről. A magyar rendőrség ezeket az információkat összegyűjve a napokban sikeres akciót hajtott végre. Az ASVA köszöni a rendőrség hathatós munkáját és gratulál az eredményekhez. A hazai és nemzetközi felmérések összehasonlításából kiderül, hogy Magyarországon a legális tartalom-ipari veszteség 48,5%-a az interneten keletkezik, ezért a mostani akció nagy lépést jelent a kalózkodás elleni küzdelemben. Az akció részleteiről és pontos eredményeiről annak lezárása után az ASVA további hírt ad majd ki.
Felettébb érdekes, hogy néhány órája az ASVA még azt se tudta, hogy létezik ilyen razzia, de most már azt ígérik, hogy az "akció részleteiről" is tudnak majd felvilágosítást adni. Kérdésünk: most akkor a rendőrség a nyomozati szerv vagy az ASVA ebben az országban?

[update17] Nem tudjuk, hogy a hírekben szereplő "lefoglalt ftp-szerverek" pontosan melyik szolgáltatásra utalnak. A mi infóink szerint a fontosabbak köszönik szépen, jól vannak. A "80 lefoglalt szerver" is egyre érdekesebb hír, hiszen egyelőre csak a BH egy darab lefoglalt gépéről tudni bizonyosan, a többi valahogy nem hiányzik sehonnan. Legalábbis a nagyobb torrentszájtok működnek, de legalábbis reagálnak pingre. Szóval: kinek hiányzik 79 gépe?

[update16]
Az ASVA egyelőre tagadja, hogy érintett lenne az ügyben. Legalábbis azt állítják, hogy csak valami korábbi bejelentésük miatt lehetnek érintettek. Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy konkrétumokról senki nem nyilatkozik. Ez azt is valószínűsítheti akár, hogy újabb razziák következnek. Ma már állítólag volt is egy.

[update15]
Megindult a szerverlefoglalásos razzia folklorizálódása. A Torrentek.hu két videoklipben mondja el véleményét a történtekről: Beastiy Boys - Sabotage, valamint az internet megragulázhatatlanságának himnusza: Chemical Brothers - Out Of Control.

[update14]
Arról hallani, hogy a razzia során nem sikerült olyan információk birtokába jutnia a rendőrségnek - s mellesleg az akarat sem volt meg hozzá -, mely miatt bárkinek félnivalója lehetne. Legalábbis egyes szájtok felhasználóinak. Egyébként ismét azt emlegetik, hogy az ASVA vehetett meg "valakit", és ennek köszönhető a tegnap esti lefoglalásos sztori is.

[update13]
A tegnapi "karbantartási szünet" után ismét megy az NCore. Vagyis a BitHUmen kivételével minden jelentősebb magyar torrentszájt visszatért. A BitLove mondjuk áll továbbra is.

[update12]
Több helyről megerősített infók szerint a BH visszatér, s ebből arra következtetünk, hogy valóban olyan szervert foglalhatott le a rendőrség, mely nem tárolt különösebben necces adatokat. Továbbra is tartja magát a félelem, hogy a rendőrség esetleg rászáll a torrentezőkre, IP-címek bekérésével. Félhivatalos vagy hivatalos forrásból egyelőre senki nem erősített meg ilyet. Sőt, a BH éppen azt állítja, hogy a lefoglalással nem kerültek a rendőrséghez IP-adatok. Úgyhogy minden ellenkező híresztelést egyelőre kacsának tartunk.

[update11] Látható, hogy a BH lekapcsolása kétféle reakciót váltott ki a hazai torrentszájtok üzeneltetőiből. Akik úgy érzik, hogy akár ők is belekerülhetnek a szórásba, azok inkább - biztos, ami tuti - elhallgatnak egy időre. A kisebb szájtok viszont - megérezve a történelmi lehetőséget - állnak és működnek. Nyilván azt remélik, hogy a BH-s felhasználók egy része éppen náluk találja majd meg új virtuális otthonát. A "kinek van meghívója az XY szájtra" fordulat a fórumokon, csetszobákban és kommentekben valószínűleg az elmúlt 12 órában többször fordult elő, mint az elmúlt fél évben bármikor.

[update10]
A rendőrség egyelőre nem mondd semmit, de rajta vagyunk ezen a szálon is. Ha sikerül valamit megtudnunk a miértekről, azonnal idekörmöljük.

[update9] Nem csodálkozom rajta, hogy nem egy torrentezőben heves indulatokat váltott ki a BH lekapcsoltatása. A Keymaker nevű blog ugyanakkor éppen nem a legmegfelelőbb módszereket alkalmazza a "válaszcsapásra". Az biztosan nem használ a mostani ügynek, ha egyesek jogalapot adnak további nyomozásokra, vizsgálódásokra. Közben várjuk a fejleményeket, és elképedve követjük a BIX-en a forgalmi adatok alakulását.

[update8] A témáról kicsit lemaradt SG - ha már elaludtak, legalább bulvárban erősítettek - kicsit paráztatósra sikeredett cikkéről csak annyit, hogy - mint ahogy eddig sem, így - nyilván most sem fogják zaklatni a mezei torrentezőket. Valszeg a top seedereket sem fogják piszkálni. Ami rendszerint ilyenkor érdekli a nyomozást, az a szerver, mert még mindig ott tartunk, hogy azt legaalább meg lehet fogni, el lehet cipelni, meg lehet vele bénítani egy szolgáltatást. Ami itt az ügy, az az , hogy áll a BH, és úgy tűnik, hogy egy szájt megbénításához elég egy névtelen feljelentés ma, Magyarországon.

[update7] A bh nyugtatja a júzereket, hogy az oldal nem tárolt IP-ket.

[update6] Az asva.info úgy tudja, hogy kint voltak a dataneteseknél, és vittek is el gépeket.

[update5] Mint a kommentekben is olvasható, a BitHUmen hivatalosan is bejelentette, hogy elvitték a szerverüket. Közben jönnek a hírek, hogy a gigatorrents is áll.

[update4] A lefoglaláskor állítólag seedergépeket és proxykat is elvittek. Valamint azt is beszélik, hogy a legnépszerűbb seederekre szálltak rá.

[update3] Közben állítólag a PRE újra megy. Viszont az O****A áll.

[update2] A FishBlog infói szerint az Independence szerverét a BSA vitte el. Pontosabban ezt kommentezték be. Azért ezt majd akkor hisszük el, ha más forrásból is megerősítik. Így, ebben a formában egyelőre kacsának nyilvánítanám.

[update1] Valószínűleg a bitHUmen környékén lehetett razzia (más hírek szerint a k****rnél is, mindkét szájt kb. délután 4 6 óta áll), és ez terjedhetett el, minek hatására mindenki (pl. a PREtorians, nCore) karbantartás üzemmódba váltott, gone dark, jobb félni mint megijedni.

Alappost:
Megzuhant picit a hazai internetforgalom. Délután arról lehetett hallani, hogy a legnagyobb hazai fájlcserélő oldalak nem mennek. Mindenki összehangolt rendőrségi attakról susmorog. A HUP-on az terjed, hogy a bitHUmen és az nCore trackerei nem mennek, bár utóbbinak van pingje. Állítólag "egy tucat gépet hatóságilag" pakoltak ki, de azt senki nem tudja, hogy ez ugyanaz-e, mint a bithus pletyka. Az egyik hupos fórumozó azt írja, "most jövök a Victor Hugo-ból, láttam lefoglalásokat meg jegyzőkönyv-irogatásokat."

Ha jön új hír, frissítünk. (Infókat mailben vagy kommentben dobjátok.)
Címkék: p2p torrent kommuniti
2007.11.08. 20:11. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiváncsi lennék, hány ember vette ki a szerverét ezalatt a 2 nap alatt...
Morci után nem sokat lehet elmondani hiszen benne van minden...

Kis cuki video a fájlcsere és mindenki legjobb barátairól: computerworld.hu/hir/44577?PHPSESSID=d3d3336f6cc902b2a90f8e61cbfc94fa
Két DC hubnak az üzemeltőtője csúnyán kiröhögi az egész műbalhé társaságot.

Egész fúrcsa, hogy ha az Asváról vagy Proartról vagy bár mi más ilyen úgymond közalapítvány ami végülis bárhol nyívánul meg azt lehet hallani, hogy lopok ha letöltök meg ekkora meg akkora pénzel károsítom meg az alkotókat..
De kérdem én ezeket az okos dolgaikat honnan veszik? miből gondolják azt ezek, hogy ekkora és akkora összegtől esnek el?
Honnan tudják azt, hogy a fájlcserélők közül aki kapcsolatba kerül mondjuk egy audio anyaggal az valaha a büdös életben egy megveszekedett forintot is adna ezekért?
Persze lehet mindig nagyokat mondani, mint ahogyan azt Kálmán András rendszeresen megteszi, hogy ennyi milliárda kár...
Legutóbb százmilliárdról beszélt, ami már a legótvarabb vicclapban sem szerepelhetne...
Most abból indulnak ki, hogy ha aki fájlcserélőt használ és mind vásárolna x összegben akkor ekkora jövedelmük lehetne még?
Meg mi az a duma, hogy ennyi meg annyi kár érte őket, vagy azt képzelik, hogy nekik (hogy kitalálták a kis okosak) minden fekete pákó lemez után ennyi és ennyi járana...

Miért van az, hogy amikor alapítványról beszélnek az embereknek, gyermekrákalapítvány vagy hasonló jut eszébe, nem asva vagy proart amelyek csak a szó eredeti értelmében alapítványok, mert valaki alapította...

Az én szmemben nem tud alapítvány lenni egy olyan kőkemény üzleti szervezet, aki egyfolytában a pénzről dumál, hogy ekkora kár meg olyan jogdíj...
Meg, hogy lehet közhasznú egy olyan társaság ami végü is azért van, hogy kőkemény hasznot hajtson fel magának meg a kiadónak, és csak harmadsorban magának a szerzőknek, előadóknak, mert ugye a két utóbbi lát ebből a legkevesebbet.

Persze mindehez igénybe lehet venni minden ezközt, médiát ahol el lehet okos reklámfilmekben a törvényt meghazuttolva mondani olyanokat, hogy a letöltés bűncselekmény, a fájlcserével egyetemben.
Föl lehet használni végrehajtónak a rendőrséget, amely bizonyos részének maga az asva tartott továbbképzést, gondolom a razziákból látszik az eredmény...

Hogyan lehet jogvédő egy olyan társaság, sőt kettő is, amely a hatályos magyar törvényekkel, jogszabályokkal sincs tisztában, mivel olyan bátran harsogják, hogy a letöltés bűncselekmény és a fájlcsere is az, bár lehet azért mondják ezt mert ezt szeretnék... De akkor keményen hazugság kampányt visznek véghez üzleti céljaik eléréséhez.

hát én speciel szökőévente szoktam cd-t dvd-t venni az is "ezt vedd meg" csomag vagy nagyon ritkán ha vmi olyan jön ki amit úgyérzek muszáj, hogy megvegyek meg persze gamer újságban ami van(de utóbbit ne számoljuk, mert ígyis úgyis megveszem, ha töltök ha nem), szal ha fél évre beraknék egy szervert már többet keresnének rajtam, mint amennyit azon a cd/dvd mennyiségen amit én megvettem eddig életemben és ezek után sem veszek többet, legfeljebb majd a rádióból halgatom a zenét, meg a "minőségi" filmeket nézem a tv-ben ünnepnapokon és nyomom neki a java gémekkel, meg a game-ek demoival azt jóvan.
szoval azt szokták mondani, mindenki magából indul ki, szal ez alapján az összes kiadó be fog csődölni és az állam is röpke pár millácskával rövidebb lesz, de azért próbálkozhatnak a jómadarak, hátha tévedek, de kicsi az esély
szal a lényeg az hogy szépen vágják a fát csak az ág rossz felén ülnek...
Hihi: Az mr-es cikk az www.enyingifoci.extra.hu/936mhz.mp3
címről van belinkelve.

Azaz: hacsak a portál nem az MR tulajdona, jó esélyt látok arra, hogy jogosulatlan tartalomszolgátatást végez az illető, és titeket is felszólítalak arra, hogy vagy azonnal tüntessétek el a linket az oldalatokról, annak minden mentéséből, a felhasználóitok gépeiről és a google cache-ből is, vagy írjatok még jobb cikkeket korunk egyik legnagyobb szennyéről, de akár az Apeh-BSA együttműködésről is :).
az egyik update-ben utaltak valami keymaker .blog.hu blog ellentámadásáról, de nem voltak részletek.

Tud valaki valamit? mert már elérhetetlen a blogjuk...
"Én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem":
pekfeltolto.uw.hu/kossuth_radio_vs_prodigy.zip

:P
Lord_Cica: az múlt éjszaka volt, konkrétan valaki bevágta, hogy egy srác dobta fel a torrentszájtokat (belevonta az nC*re-t is :)), azért, hogy foglalják le a szervereiket, aztán kénytelenek legyenek hozzá átmenni és ő jópénzért adja majd a hostingot. nyilvánvaló baromság. szóval erre ment ki az egész keymaker blog is, még a srác elérhetőségeit is közzétették. a blogon már aztán olyan poszt is megjelent, hogy "lehet, hogy kacsa, de állítólag az iwiw szervereiből is foglaltak egy-kettőt", na innentől végképp közröhej lett. ennyit a keymakerről.
plusz idejött nyálatverni, meg kamuregekkel reklámozta a blogot. ennyi :)
k00g 2007.11.09. 23:29:40

mi van benne? nem töltöm le mert fura a csí-je.
Lord_Cica: a kossuth rádió adás kicsit másképp... :p
Akkor beleszólok.
1. Azt tudomásul kell venni, hogy ha valaki egy "műalkotást" készít, akkor jogosan kér érte pénzt.
2. A rendőrség-BSA-ASVA-stb. módszerei olyanok amilyenek, elkövetnek hibákat is, ezekért lehet őket szidni.
3. DE! A jogdíj/royalty mértéke felháborító. Ugyanez érvényes az üres lemezekre érvényes "matricadíjakra" is.
4. Tudomásul kéne vennie a kiadóknak, hogy az a módszer, ahogy eddig működtek, nem járható út a továbbiakban.
5. És itt nem arról van szó, hogy ki tudja vagy nem tudja megvenni az adott CD-t/DVD-t, hanem arról, hogy mennyi a royaltynak az a része, amit a kiadók "lenyúlnak", és ami kizárólag az ő pénztárcájukat gazdagítja.

A mai "eldobható" művek egyszerűen nem érnek annyit, mint amennyiért árulják őket (és nem az életszínvonal-arányos összegről, hanem a valódi árról beszélek). Ami meg fontos számomra annyira, hogy valódi értéket képvisel, meg fogom venni eredetiben (ha kapható).

És lehet legálisan fájlcserélő módszerrel zenét/filmeket továbbítani. Úgy, hogy mindenkinek megfelelő legyen. De ehhez az kell, hogy a mű értékének megfelelő áron működjön mindez.

Szerintem sokan hajlandóak lennének ingyenes "illegális" letöltés helyett fizetni a kedvencekért akkor, ha nem próbálnák meg a korábbiakban megszokott hasznukat minden egyes darab művön érvényesíteni.
fogadjunk, a hup.hu szerveret is elvittek, mert momentan az sem megy, pedig az nem is torrent, csak ingyenszoftvert hasznalo geekek gyujtohelye, es szeretem, es hogy velem kicsesszenek. f*szk*v*n.
mikor letoltesz, olyasmit veszel el, amiert nem fizettel, azaz lopsz.
ennyi.
lehet rola kilometeres postokban frocsogni, akkor is csak lopas marad.
en is csinalom, de legalabb nem hoborgok ha megbasznak.

papa
Köszi zed!

Sokkla szebben irtad le a gondolataimat mint azt én tettem pár sorral fentebb.
Ja és helyesirási hiba sem dult a tiedben. :-)

Még eszembe jutott 1-2 dolog a témával kapcsolatban.

Anno a nagy rendszerváltás előtt/környékén amikor még kimentem a KGST-re simán minden félelem nélkül megvásárolhattam millió hang és adathordozot anélkül hoyg félnem kellett volna bármilyen következménytől.

Megkérdezném az igen tisztelt fentebb már megnevezett szervezetek nagyokosait hogy akkor hogy éltek meg az előadó müvészek,producerek,kiadó(MAHASZ)asszem mert hogy egyel sem találkoztam az utcán koldulva!
Igaz azok más idők voltak,de ha jól emlékszem pontosan akkor jött divatba a csak player video majd követték a recorderek,nyomták 1000-el a másolt kazikat,mégis voltak filmek zenék,müvészek alkotok...hogy-hogy csak mostanság nem éri már meg anyagilag filmet,zenét,progit?
Ja hogy nem elég a torta?
Kell a gyertya is?
Ja hogy drágább az élet és van már minden ami szem szájnak ingere?
Igy vagyunk ezzel mi is átlag emberek,nekünk is rohadt drága lett minden,és amit anno megvehettünk nem biztos hogy holnap is megtudjuk vásárolni.
Meg mostmár marha nagy biznisz lett müvésznek lenni?Tele a média mindenféle tingli-tangli rityi-ratyi zenével,okádék csapni való filmekkel,tisztelet a kivételnek,mert vannak szépszámmal ...mert tegyük hozzá vannak nagyon jó producereink,előadóink akik müveire nem sajnálunk kis zsozsót csak szóljanak ha xarban a megélhetésük!
Hogy miért?
Mert megérdemlik,és ert valahogy összegüzüljük az árát!
És még mielőtt valaki megvádolna hogy a müvészek és alkotók ellen vagyok és érvelek,szó sincs róla,egyszerüen felháboritó az egész amit összehordanak hazudoznak..
Hisz emlékezzünk anno pl üvegtigris2-re majd minden oldalon tiltott tartalom lett,nem feltétlen azért mert beijjedtek a site tulajok..
Illetve azt is megkockáztatom hogy nagyon sokan azt sem tudták mi az hogy üvegtigris,csak miután letöltötték ezután vitték el barinőjüket a moziba megnézni a müvet.
Xal itt ismét felmerül a kérdés hogy akkor most káros a torrentezés vagy inkább hasznos.

Egy szónak is száz a vége lehet pro és kontra érveket felsorakoztatni,a túlnyomó azaz a nagyobb torrentes réteg úgy van a dologgal hogy ha elfogadhatóbb árakat produkálnának és nem csinálnának ilyen aljas huzásokat ahol ráadásul millio embert huzgálnak meg akkor megkockáztatom nagyobb forgalmakat lehetne produkálni.
A tegnapi huzással pedig ami enyhén szólva is közutáltot váltott ki az emberekből és bizony itt nagyon sok emberről beszélünk akik elvesztették a kedvenc oldalukat biznyos időre,ezek az emberek ezután ha bemennek egy hypermarketbe akkor ha meglátnak egy polcot ami roskadozik a cd/dvd-től bizony mondom nagy ivben elkerülik.
Miért?
Mert a tegnapi akció fog sokaknak sok ideig az eszükbe jutni egy jó ideig a fentebb emlitett hordozokrol.
Szerény véleményem szerint megérzi a forgalmazó piac keményen a tegnapi felhajtást bármelyik szervezet koordinálta is.
Azt füzném hozzá még hogy ha hosszú távon fog ez menni és nem gondolkodnak el a tudós emberek akkor tutti nagyon nagyon ráfizetős móka esz ez mindenkinek,a kicsi embertől kezdve a hosting cégeken,internet szolgáltatón,bisz-en át ,vagy állami bevételt már ne is emlitsem.
De az igazi vesztesek pont azok lesznek akik azt hiszik mekoora májerek.

Úgyhogy skacok a propaganda arról szoljon hogy aképpen tudjuk egyedül megtorolni a tegnapi napok történéseit ha megtagadjuk magunktól azt az élvezeti cikket ami a legjobban fáj ezen szervezeteknek.
És tegyük ezt mindaddig amig verik a nyálukat,és piszkoskodnak.
Ha nem tudunk eltölteni akkor megsem vesszük.
Nézzük igy mire mennek a statisztikájukkal.

Köszönöm az ismételt figyelmet.

Nem vitték azt sehova, működik az...
[quota]smegma 2007.11.09. 23:49:56
mikor letoltesz, olyasmit veszel el, amiert nem fizettel, azaz lopsz.
ennyi.
lehet rola kilometeres postokban frocsogni, akkor is csak lopas marad.
en is csinalom, de legalabb nem hoborgok ha megbasznak.[/quota]

Egyáltalán nem értek veled egyet.

Vegyünk 2 konkrét példát:
Besétálsz egy autókereskedésbe megsasolsz egy verdát?
Ez lopás?
Nem.
Beülsz kipróbálod mielőtt döntenél.
Ez lopás?
Ez sem az.

Vagy vegyünk egy újságos standot egy hypermarketben ott is odaslattyogsz felemelsz egy újságot belelapozol megnézegeted a képeket stb,mielőtt megvásárolnád vagy melőtt ledöntöd hogy megéri e neked a tartalom a kért árat.
Ez lopás?
Ez sem az.

Na igy van ez egy letöltéssel is.
Letöltöm,belepörgetek,majd úgydöntök csapnivaló és kidom a francba..
Ez miért lenne lopás?

Az már más kérdés ha letöltöm kiirom és 2 csomag szotyi meelett élvezkedek a müvön anélkül hogy a készitője ebből profitálna.
Ez már valamilyen szinten azért kicsit más kategória,hisz egy újságot sem viszel haza fizetés nélkül hetekig csámcsogva rajta..

De a választás kipróbálás szabadsága még minden terméknél adva van,kivéve zeket a termékeket mert itt már tolvaj vagy.

Szerény véleményem ez lenne.
Morci: Nagyonis egyetértek veled én speciel csütörtök óta semmit sem szedek, pedig tudnék és poltban sem fogok már az idén korongot venni... és ha jó sokan lesznek még így vele akkor szivesen megnéznék 1-2 kölcségvetés táblázatot a kiadóknál

Például az üvegtigtis 2-t én is le tudtam volna szedni (nagyon jó minőségben) és még projektort is tudtunk volna szerválni, amivel szépen kivethettünk volna a házfalára és egy röpke 150e-s hangrendszert is körénk tudtunk volna rakni, de mi inkább fogtuk magunkat vettünk 10 jegyet és beültünk a mozi közepére, mert úgy gondoltuk ennyit megérdemel (pedit ott mégcsak sör sem voltxD)
Ezzel csak arra szerettem volna rávilágítani, ha valami jó azt úgyis kifejezi az ember, jelen esetben úgy hogy fizet érte, de mondjuk, ha egy kalap xar és lecsengetek érte 1xe rongyot az nagyon nem fog tetszeni, ahhoz meg kicsit drága hogy porfogónk a polcra rakjam.
Én sem töltök csütörtöktől semmit torrent oldalról... :)

És az is biztos, hogy én sem veszek idén eredeti lemezen semmit. Remélem sokan gondolják még így :)
kicsit olyan ez mint ha zsákbamacskát vennél ennyi erővel egy konténerből is halászhatná mindenki a filmet meg a zenét elötte szépen lerakja az asztalra a pénzt azt beletúr abba a kupacba amit szeretne film/zene és hazaviszi otthon kibontja és meglátja mit vett. Mondjuk ezért jó a gameknél a demo verzió abból legtöbbször el lehet dönteni, milyen a game. A zene meg a film már kényesebb esetleg azt mondom a zenébe belehalgathatsz mondjuk az előadó oldalán, ha szerencséd van vagy máshol, de ez egy filmnél nehezen megoldható dolog mert a tévében is lát az ember bemutatókat azalapján eldönti hogy megnézi vagy sem:
-megnézi: rájön a film felénél hogy ezt nem kell eröltetni
-nem nézi meg: másnap még az egész baráti tásoság azt beszéli, hogy mekkora jó film volt
-jól döntött: örül neki
szal én úgy gondolom a filmek megfoghatatlanok ilyentéren
Megint egyetértek :)

Amúgy van egy jól működö szokás külföldön amit a kedves rövidlátó (esetleg vak) szerzői jogokat védő emberek nem vesznek észre.

Hogy van az oldal az emberek letöltik onnan amit szeretnének, és ami valóban tetszik nekik azt megveszik eredetiben, ami meg nem tetszik az nem ér pénzt, de így legalább nem a vásárlás után jön rá, hogy hopp ezt a Korda Gyuri lemezt nem kellett volna megvenni. De ha tetszik neki mondjuk a Lakodalom Lajos maxi akkor megveszi és megtiszteli ezzel az előadót és csapatát, és nem egy kamugéza által igazgatott mű egójú úgymond jogvédő zsebeli be a pénzt, és juttatja el majd annak töredék részét a jogosultakhoz.
Erre már a külföldi releaser csapatok is ráálltak és külön kérik erre, hogy akik letöltik és szeretik azok vegyék meg... és meglepő módon megveszik.

Csak ugye a nagy kiadókanak, és bizonyos előadóknak a sok sem elég ezért van a nagy probléma, mert hazi viszonylatban is az a gond általában, hogy már negyedik 20 millás autóra nem futja, pdig az jár, mert ő sztár, még akkor is ha fekete pákó jobb nála.

Valahogy a vasipari munkások érdekeit nem ugranak oda védeni egyszerre hárman is, pedig a vezetőség ott nem fizeti meg őket, és ki is lopja a szemüket, de tudjuk, hogy van ez onnan kevesebb lóvé áramlik be, meg ott nem lehet százmilliárdos károkat összehablatyolni.

Apropó csak úgy viccből annak aki ezt a számot kitalálta, az ugyan számoljon már utána, hogy mekkora mennyiségben kellene eladni hozzá audio-vizuális termékeket...
De azért egy segítséget adok, ha a kedves jogvédők kirángatnák a föld alól az összes távközlési kábelt és tüzet raknának a létező összes szerverből, akkor sem volna százmilliárdos bevételük a magyar piacból, még tíz év alatt sem...

Persze mindez nem hinném, hogy arra menne ki, hogy megszünjön a warez mert akkor mi lenne a jogvédő cégek munkatársaival? Meg ugye azt mindenki tudja, hogy ebből élnek, akcióznak egy kicsit, hogy fölmutassanak valamit aztán ülnek a babérjaikon egy évig megint, és így tovább.

A nagy Ámerikai példát nézve ez komoly üzlet lett, hogy a jogvédők 13 éves gyerekeket fognak perbe vagyis csak akkor ha nem fizet jó vaskos kis összeget, amiért még kilóban is sok dvd meg cd jár nemhogy darabra, és ugye ki akar perbe menni, tehát fizet...
Nem kel jobban kifejteni, hogy az ilyen szervezetek lassan jobban keresnek mint egyik másik kiadó az eladott albumokkal.

Gondolom a rózsaszín álmaik a hazai jogvédőknek is hasonló területen jár, persze a törvények jelenleg nem nekik kedveznek, ami nem is baj, ne ebből legyen egyik jogvédő cég vezetőjének se luxusautója, amiért mások évekig lopnak csalnak, nehogy ilyen egyszerű legyen...

nem lehet ide a blogra berakni vhova egy szavazó scriptet?
Veszel-e idén eredeti korongon bármit is?
-Igen, terveztem, biztos.
-Igen, ezek az események ébresztettek rá hogy vennem kell(aki ezt jelöli anna az ip címét küldje el kommentek közé az oldalxD)
-Nem, ezekután már nem
-Nem, nem is terveztem
-Még nem tom
"smegma 2007.11.09. 23:49:56
mikor letoltesz, olyasmit veszel el, amiert nem fizettel, azaz lopsz.
ennyi."

Szerintem nem ennyire egyszerű ez.
Azért, had fröcsögjönk kedvünkre, téged ez ne zavarjon...
smegma: rosszul látod a dolgokat. hiába veszem el, ott is ottmarad :-O amúgyis egy butított verzióját kapom meg ingyen, akár fejre is állhatok. hiszen mégha DVD9ben is töltök le valamit, akkor sincs eredeti borítóm hozzá, stb. ha töltök le, kinyomtatom színes lézerrel, megveszem a jobbik minőségű tokot, nyomtatok a DVDre is eredeti cimkét, és kijövök max HUSZAD annyiból, mint amibe benne lenne eredetiben, akkor KI LOP?????? (amúgy ilyet nem tennék, nincs rá se kedvem, se időm.) oké, fizessük meg a filmet, meg az ötletet, meg mindent... de az ég megáldjon! a kiadó miért lop el annyit legálisan? amúgy kimondták, hogy nem bűn a letöltés, meg a feltöltés sem, de csak ha blablabla... (sztem) precendens értékű per. ha nem bűn, akkor lopás nem lehet, hiszen az bűn. úgyhogy tévhitben élsz ;) bűn, ha mindebből pénzt csinálsz.
Morci, nagyonjól kifejtetted a véleményem :D de tényleg, eddig néha vettem a kedvencebbik filmjeim közül, volt, amit akár 1990ért is (pl Equilibrium). ez nálam nagy szó, mert ilyenre rég nem költök sokat. ha lenne rá, költenék. és ne jöjjön nekem bárkiis azzal, hogy a net árát DVDre is fordíthatnám!!! és akkor a fennmaradó 334 órában mit csinálok a kéthétben? TV-m nincs, mert a net lassan olcsóbb. meg ami ott folyik, az valami iszonyat :-S utálom, mikor két napra megbénítanak egy részt a netből :( nemrég többször is a DC, most meg jöttek a torrentek, meg FTPk... de már elkezdődött a rendszerek visszaállása hadrendbe, úgyhogy nem aggódom! hétfőn már tele lesz seederrel minden, a releaserek polcairól meg lekerülnek a pár nap alatt felstócolt rilízek, és alig tudjuk merre kapkodjuk a fejünket. talán még hálából egy köszit is dobok majd az a$$$vának, vagy valamelyik klónjának :D (tudom, hogy nem klónjai, de azóta ilyen az összes, mióta Kálmán úr olyan okosan viselkedik ott a góré székében a baxvánál :S )
és mi lenne, ha mondjuk a kiadók létrehoznának egy szervert mindent le lehet tölteni, a zenéket mondjuk vmi saját formátummal kódolnák, valahogy úgy hogy a program és a zenefile-ok letöltéskor kapnak egy egyedi kódot, ami törlődik a programban meghalgatás után és első meghalgatás/tovább-/visszaléptetés után a program törli is a zeneszámot így mindet csak egyszer lehet meghalgatni, feltéve hogy regges a dolog és mindent csak egyszer enged leszedni, így nagyon necces, hogy mezei felhasználó kijátsza és csak pc-n tudja meghalgatni, a filmekben pedig kegyetlennagy sample feliratok ugrálhatnának be mondjuk félpercenként-percenként ami elég zavaró ahhoz, hogy úgy nézze végig az ember, de mondjuk mégsem vesz zsákbamacskát, ezek után már csak az árakat kéne realizálni.
Szerintem nem lenne rossz dolog...
why??? 2007.11.10. 00:42:50

Ez jó ötlet, továbbmegyek:
szervezhetnénk olyan akciót, hogy ne vásároljunk olyan terméket amiből a fenti szervezetek hasznot húznak.
Bár lehet kicsit elrugaszkodott:D
Na jó nekem mára ennyi már nagyon hulla vagyok, szal mindenkinek jóéjszakát holnap ugyanitt;)
Csáó
smegma 2007.11.09. 23:49:56 "mikor letoltesz, olyasmit veszel el, amiert nem fizettel, azaz lopsz.
ennyi."

Ha ezt olvasod olyasmit veszel el amiért nem fizettél.
Vagy másképp:
Ha levegőt veszel... lol

Lassan odáig jutunk, hogy jogdíjat kell fizetni ha megnézed az utcatáblát. Lehet nincs igazam de ez így nincs jól.


Ha én használok írható cd/dvd lemezeket a saját adataim mentésére miért fizessek jogdíjat)? Pedig minden egyes megvásárolt írható cd/dvd-t terheli ez a teher. E miatt most a rendőrség razziát fog tartani a "közérdekű" jogvédőknél (lévén jogtalanul szedtek díjat?)??
Igazatok van srácok(why, morci).
Itt a példa.
nem ismertem a Battlefield 1942-t.Leszedtem torrentröl, megnéztem, megtetszett, elmentem és megvettem eredetiben!!!!!!!!
Ugyanígy van még sok más game ami megérdemelte, hogy pénzt adjak ki érte!
De csak a jo játékok!Ha nincs torrent biztos nem veszem meg, mert nem tudom milyen játék.Hiába van GameStar forum, nem tudja átadni a feelinget. Ugyhogy mondhatom bátran ha nincs a bH nem veszem meg a BF1942-t,és ezeknek a mocskoknak kevesebb lenne annyival is! mert valljuk be ha a polcról leveszed a gamét akkor csak otthol tudodmeg install után milyen jó/nem jó! Ha meg nem tetszik akkor meg szidol mindenkit, hogy kiadtál rá 14.000 forintot a fosért!Aztán meg többet nem fogsz mást se megvenni, mert az előzővel már gegszivtad!

Jol jegyezzétek meg jogvédő bácsik.: A TORRENT ÉLT, ÉL, ÉS ÉLNI IS FOG!!!!
"Megjegyzésed csak előzetes moderációt követően fog megjelenni."

Cool! Hol a szólásszabadság?? Mintha az alkotmányban lenne valami ilyesmiről pár szó.
why: ez nem működhet.
ha törlődik az eredeti fájl a letöltés után, akkor ha a kódolást magát nem sikerül feltörni (márpedig sikerülni fog, esetleg a kiadó szempontjából legjobb esetben annyi időt és kapacitást vesz igénybe, hogy az neked nem éri meg) akkor a kimenetre küldött analóg jelet rippelem le, de így-vagy úgy megmarad az anyag.
mi a helyzet azzal a nem kis táborral, aki nem pc-n szeretné hallgatni, hanem a kocsijában?
a sample felirat nem rossz, csak akkor meg miután megnéztem a mintát, utána nem tőlük fogom pénzért letölteni, hanem kovács 123 józsitól aki megvette és már lerippelte (lásd fent).

a gusztustalan az a kiadói hozzáállásban, hogy a helyzet megoldásához szükséges anyagi és szellemi beruházást a hub/torrent üzemeltetőktől várják, sőt várják el minden ellenszolgáltatás nélkül. mikor azok rávilágítanak, hogy ez nem az ő gondjuk és nem az ő feladatuk és az ő vegzálásuk a technikai megvalósítás miatt teljesen célját tévesztett, próbálkozzanak inkább megfogni a valódi 'jogsértőket', erre az a válasz, hogy az nem megoldható, mert túl sokan vannak. hát igen azzal már munka lenne, ami sajnos valószínűleg a reális szintre csökkentené a profitot.
"Azt füzném hozzá... vagy állami bevételt már ne is emlitsem."

Nemtom, mindenki azzal jön, az állam mekkora bevételtől esik el, ha...
Az a helyzet, hogy nem esik el az állam semekkora bevételtől.

Átlag béla 100ezres nettója után legalább ekkora összeget kasszíroz az állam. Ha Átlag Béla elkölti a fizetését, ebből még kb. 20ezer üti állambácsi markát. Hacsak Béla nem külföldön költi el. De mondjuk ekkora fizetésből nemigen lehet külföldön vigéckedni.

Ráadásul Béla, ha hazai árut vesz, akkor a maradék 80ezer forintból is hazai munkabér, termék lesz. Ami után megint csak az állam veszi le a nem kevés sápot. És így tovább.

És jöjjön a bili: kínai üzlet, feketemunka, cuslágolás, költségtérítés, számlagyár, korrupció, magas adók, alacsony hatékonyság...
Na ezek azok a területek ahol a legnagyobbat bukja az állam, azaz mi. Nem a fájlmegosztás.
Megint felhozk egy hülye példát mert csak nem fér a pici fejembe bele hoyg miért vagyok én tolvaj és miért követek el büncselekméynt azzal ha letöltök valamit a netről,tök mindegy honnan és mit.

Tegyük fel thajtok a vasuti átjároban az uatommal!
Azért miért nem kell fizetni?
Hisz valaki kiagyalta,megtervezte,létrehozta ,és ez már imiygen szólva tök mindegy hoyg kiér vagy ki ült a tervek felett hosszú hónapokat és éveket....áthajtottam a sineken ergo loptam mert nem fizettem érte pl a tervezőnek..mert hát csoikám szellemi terméket alkotott mikor papirra vetette.
Nem igaz?
Meg a pics.t!
Bárl ehet holnap arra ébredek hoyg szerzői jogdijat kell fizetni a járdán val közelekedésért.
Ja hogy ott nincs szerzői jogdij?
Miért nincs?
A járda is egy szellemi termék ugyanis valaki pont ugy megkopoálta a körzője segitségével mint ahogy azt egy zeneszerző teszi a zongorája segitségével.
És ezeket a példákat lehetne kilóméter hosszan sorolni..egyedül csak ezeknél a szerzői témáknál van ez a már már nevetséges földhöz ragadt elavult kőkorszaki gyepes gondolkodásmód.
Kérem szépen 2007 van,tessék a korral haladni,INTERNET!
Egy hülye példa: ismét mert hát arra sem gondoltak még feltételezem hoyg mennyivel fajább lenne ha ugyan internetrő letlthető csekély összegekért juthatna hozzá rengeteg ember kedvenceihez,legyen az film,zene,vagy brmi.
Számoljunk kicsit: adva van 10000 letöltő akik különböző oldalakat látogatnak és ovatos számokat emlitettem mert ettől nagyságrendekkel nagyobb számokról van szó.
Szóval tegyük fel hoy gezek az emebrek 100 ft-ért letölthetnének egy számot..megéri?
meg hát.
Letöltöm?
Le hát...
Miért?
Mert jó árban van,mert megér ennyit...
Ennyi
Tegyük fel hoy ga 10000 felhasználobol csak 1000 tölti le,az 100000 ft..nem nagy lové,de ne felejtsük hoyg egy albumrol beszéltünk és akaár 2-3000 ft-ot is elköltenénk simán mittomén 30 albumra Fejenként.
Igy már azért tekintéyles összegről beszélünk.
Megérné a kiadoknak?
Hogyne hisz bevétel,annyi amennyi de bevétel.
Megérné mert nincsenek csomagolási nyomdai,terjesztési,reklám,szállitási,adminisztrácios költségek,egyből ki a netre és GO.
Továbbá nem kellene tüzzel vassal milliokat nem kimélve irtani lassan már azt is aki kimegy a netre,millákat pumpálni szervezetekbe melyeknek gyakorlati haszna nem sok van.

Na de ehhez egyetem kell és némi gógyi.
E helyett nuku a fentebb emlitett bevételből,mert hát aki hülye az haljon is meg.
Aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli.
Télleg azt tudom mondani hogy hiányzik egy kereke a kiadóknak hogy kis költséggel létrehozható letöltő központok helyet amik még takaros kis profitot hoznak,inkább kidobják az ablakon a sok zsetont.
Ellentmondanak minden üzleti logikának.
De biztos jó igy nekik,csak akkor meg ne vergődjenek már itt habzó szájjal.

Ui: Csóri Rendfenntartó erőknek azért a legszarabb mert hát azok is csak emberek és bármerről nézzük melosok épp ugy mint én vagy a másik,azért komolyan nem irigylem őket sem,megmernék esküdni hogy sokuknak egyáltalán nem esik jol hogy ki kell vonulnia ilyen eseményekhez,főleg hogy ilyen xar.ágokról van szó amit felfujnak,és félremagyaráznak egyes szervezetek,és lassan elhihetetik velem is hogy bűnözö vagyok.
No de jol is nézne ki azt mondanánk egy melóhelyen hogy biza én nem csinálom..

na ennyi lett volna mg a gondolataimból igy 2 ora magasságában.

Ismét köcce a figyelmet.
"És jöjjön a bili: kínai üzlet, feketemunka, cuslágolás, költségtérítés, számlagyár, korrupció, magas adók, alacsony hatékonyság...
Na ezek azok a területek ahol a legnagyobbat bukja az állam, azaz mi. Nem a fájlmegosztás. "

Kifelejtetted az államilag uniós pénzekből támogatott multikat. :D
"Ha nincs torrent biztos nem veszem meg, mert nem tudom milyen játék.Hiába van GameStar forum, nem tudja átadni a feelinget. Ugyhogy mondhatom bátran ha nincs a bH nem veszem meg a BF1942-t,és ezeknek a mocskoknak kevesebb lenne annyival is! mert valljuk be ha a polcról leveszed a gamét akkor csak otthol tudodmeg install után milyen jó/nem jó!"

Ez csak a multis játékokra igaz, és azokat nem azért veszed meg, mert jónak tartod, és fizetnél a készitönek, hanem mert lopott key-el nem mehetsz fel szerverre. Amit irsz elég önbecsapás szagú.
Az ASVA hogyan állapítja meg, hogy egy filmrészlet, vagy egy félkész film, Pl. "üvegtigris2" legálisan vagy illegálisan került fel a netre??? Egyre több dolgot "legálisan" raknak fel, ez a marketing része, mondhatni gerillakampány, amiért elmész a moziba megnézni, vagy elmész az együttes koncertjére, esetleg megveszed a számítógépes játékot, mert szeretnéd hálózatban tolni, legálisan! És erre ha az ASVA megkérdezi a szerzőt, hogy "te raktad fel a netre a saját filmedet, zenédet, amit csináltál?" hát hülye lenne a marketinges azt mondani, hogy igen! Sőt a marketinges fel is jelenti, esetleg a szervert, ahol megtalálható a gagyi minőségben feltöltött filmje! Ennél nagyobb és olcsóbb reklám nem is kell egy filmnek!!! Nameg az ASVA is elkönyveli magának, hogy ez bizony illegális, csak pont a film/zene készítője hazudott csak, de az jogilag korrekt, hazudni politikusoknak is lehet, az jogilag teljesen törvényes! Az ASVA is egy ingyenélő maffia, csókoltatok a keresztapát! Egyébként díjazom az ilyen lépéseket, mert profibb lesz a fájlmegosztási technológia, és ha netán véletlen csoda folytán az ASVA nyer 10000000 év múlva, még akkor is át lehet menni a szomszédba megnézni a havernál a filmet, vagy elkérni a DVD-t, csak a C64-es korba térünk vissza, amikor nincsen hálózat, csak adathordozók! ..amire mellesleg az Artisjus szed jogdíjat, nem is kicsit! De ettől nem kell tartani, mert ilyen akciókkal és hozzáállással nem tudja az ASVA megnyeri az emberek rokonszenvét, és az internetezők rokonszenvét sem(pláne nem kínál alternatívát, és garanciát sem), így eláshatják magukat, mindig kisebbségben lesznek, így le lesznek szavazva, nem nyújtanak semmit a többségnek. Britney jogai meg le vannak szarva, éppen elég jól szétgyakták az életét, ezt csinálták belőle a jogászok, és managgerek... Ez a járható út?
"Tudd valaki valamit a gigáról? Mert jelenleg 404:("

indulni fog vissza tér nyugalom kis türelem gigát terem
"Tudd valaki valamit a gigáról? Mert jelenleg 404:("

A Giga mindig vissza tért most is vissza tér nyugalom és türelem
"Ha én használok írható cd/dvd lemezeket a saját adataim mentésére miért fizessek jogdíjat)?"

Egyébként nagy szamarak vagyunk, hogy lenyeltük ezt a jogdíj békát, ami – ismerjük el - tulajdonképpen zseniális húzás a kiadók részéről.

Puszta nyereség maximalizálás:

1. ndítsunk viszonylag magas CD árakkal (időnk még van, hisz magyarjaink nagy része még nem küldföldről szerzi be a zenei CD-ket, az online kereskedelem pedig megint nem fekszik a többségnek – a hazai pedig eleve a kezünkben van)

2. Fogjuk rá a fájlcserélőkre, hogy csökken a bevételünk és művészeink zsíroskenyéren élnek

3. Feltűnés nélkül tornászunk még egy picit az árakon, aztán bedobjuk a jogdíj ötletünket üres hordozókra nagy síránkozva

4. A letöltők nagy része megnyugtatva érzi lelkiismeretét és elfogadja a díjat (a kivétel hőbörög, de hatása nincs)

5. Várunk egy kicsit, majd megint elkezdünk sírni, hogy a fájlcserélők okozta veszteségek miatt családos apukákat kell az utcára tennünk

Tegye fel a kezét, akit ezután is lelkiismerete gyötör!
Hát én úgyvagyok vele hogy pl leszedtem a Belga új albumát..igen loptam ha úgytetszik, de mivel bejött ezért tuti ottleszek a PECSA-s koncertükön sőt majd a ZP-ben is. És azért egy koncertbelépő (3500) felér egy cd árával. Xezer FT-ert lehet nem vettem volna meg az albumot...
A torrent oldalak bünösek bünösek azért mert rég elfeledett együtesek dalait rég elfeledett filmeket reklámoznak a fiataloknak bünösek mert a felhasználok jól érzik magukat ott és nem a multik zsebeit töltik ja és legföképp azért bünösek mert ezek a mocskok mindezt ingyen csinálják
Nekem erről a felhajtásról mindig az a bizonyos South Park rész jut az eszembe melyben a srácok zenét szednek a netről és kommandósok rontanak rájuk, majd felvilágosítják őket, hogy mennyire szemét dolog zenét letölteni hiszen a Metallica énekese sem tudott magának gyémántberakásos smaragd jacuzzit venni be kellett érni az arannyal...valahogy így van ez...Amúgy nemtom hogyvagytok vele, de nekem úgy tűnik hogy ez az egész lefoglalósdi csak jobban összehozza a torrentezőket. És ez valahol jót tesz ennek a közösségnek. Tehát az hogy a konkurens oldalon kinn van hogy sajnáljak a staffok a BH-t, vagy ilyesmi...ez tökjó. Jó együtt fosni veletek :D Meglátjátok ha ennek a cirkusznak vége egy mégerősebb összetartóbb torrentközösség néz majd szembe az ASVA-val :)
Most mazsoláztam össze egyik oldalon hogy Proart volt a mókamester.....lol

Nem tudja valaki ezek a zsiroskenyéren élők mennyit vágnak zsebre havi szinten az ilyen csinadratták megszervezésért?
Piszokúl kiváncsi vagyok komolyan vajon honnan a pi..ából futja tömni a Proarts-ot,ha az éhhalál szélén vannak a bankárok akik fedezik a kiadásokat.
Áhhh leesett!
A lefoglalt szerverekből az utazás során gondosan kicselezve a rend őreinek a figyelmét összelopkodják az értékes hardware cuccokat...
Aha a kis hamisak!

:-)
Hányinger, undorító és gyomorforgató ami ebben az országban folyik a szoci+szdsz vezettés alatt!
Éppen ők beszélnek a törvényességről, amikor lerí képükről a hazugság, a lopás meg a korrupció. A rendőrség pedig az idei évben aztán bebizonyította kordonhúzó, emberverő és a törvényt semmibe vevő eljárásukat.
Egyébként meg úgysem tudják megbüntetni őket, az államplgárok meg fizethetik majd a kártérítéseket. Ezt a baklövést a rendőri vezetőknek saját zsebéből kellene fizetnie !!
hát lesz itt még harc....mert a bithument valaki felnyomta.....és lesz itt még kölcsön kenyér visszajár akció is.
...ez ugyanolyan mint amikor egy cigi csampészt lefülelnek....nem a vámhivatal jár utána a dolognak,hanem a csempész környezete
és felnyomják ,hogy nekik addig nyugtuk legyen,és jobb legyen ez által üzlet.
na ez is kb ugyanaz
"hát lesz itt még harc....mert a bithument valaki felnyomta.....és lesz itt még kölcsön kenyér visszajár akció is."

Lesz biza...
imho:
1.) Több pénzt szeretne a kiadó, szerző brigád
2.) Több adóbevételt szertene az állam, megy a lobbi és jogrend is van, ezért támogatja a harcot.

DE!
DE!
Tessék megérteni, hogy nincs több pénz ilyesmire.
NINCS TÖBB PÉNZ.
Nemhogy 100 milliárd, de 5 sincs. Megölhettek, lesittelhettek bárkit, nem fog a bevétel nőni sem a mozikban sem a cd-dvd-megastore-okban.

10 letöltött album helyett 0 db-ot fog az átlag boltban megvenni. (dejó lenne egy szavazás erről...)

Mi fog történni?
Állami szemszögből: Majd filmnézés helyett több lesz a a társadalom nem kivánt rétegéből, mert elveszik a szórakozást, majd réár a nép tüntetni, lázadni, kormányt szidni --- ez miért jó?

Jovédő szempontból: Senki nem fogja tudni ki az aktuális sztárocska. Leszarják az utcán. Nem fogják ismerni, ezáltal nem ragad senki a sztárlapokra, sztárpletyka rovatokra, koncertekre, rendezvényekre. Ugyanakkor mivel tényleg nincs pénz nem lesz több bevétel!

mégegyszer: Nincs az embereknek erre több pénze! nem fog nőni a bevétel!!! egy megoldás van a vizfejet csökkenteni, és elfogadni, hogy az igazán jó műveket fogják az emberek csak megfizetni (Üvegtigris, StarWars, Mike Oldfield, stb.)

1 dologban van pénz a fekete gazdaságban (az "1000Ft"-os másold dvdkben bármelyik piacon, vásárban), azt megértem ha kergetik, bár a felállás ugyanaz, 10 másolt helyett nem fog 10 eredeti fogyni.

Az állami döntés tehát a kövekező: Elhisszük-e a jogvédő menedzserek maszlagját és gyilkoljuk-e a népet eredménytelenül, vagy belátjuk, hogy nem növelhető sem az állami sem a szerzői bevétel és nem vesszük el a nép lassan utolsó szórakozását, ami lássuk végre be nem okoz senkinek sem költséget, sem bevétel kiesést.
Lodovik Trema · izland.blog.hu 2007.11.10. 02:21:32

Mert egy multis játékot hoz fel akkor egyből csak azért veheti meg mert máshogyan nem tud játszani neten..
De legalább megvette!

Szerintem jelentsük föl, mert eredetit vett!
Honnan tudja azt valaki, hogy miért vette, rajta kívül?

Szerintem nem ebben van a legnagyobb probléma, de aki minden áron beleköt valamibe...
Egy kiáltvány látott napvilágot:


Elegünk van!

Elegünk van belőle, hogy magukat jogvédőnek nevező szervezetek élősködnek rajtunk, miközben csak a saját zsebüket tömik!
Elegünk van belőle, hogy saját maguk hozzanak törvényeket (illetve megpróbálnak nyomást gyakorolni a törvényt alkotókra ebből a célból)!
Elegünk van belőle, hogy a hatályos törvényeket, jogszabályokat kiforgatják, átértelmezik, sok esetben félrevezető módon hivatkoznak rájuk!
Elegünk van belőle, hogy saját ajánlásokat, értelmezéseket, javaslatokat, nyilatkozatokat próbálnak jogszabályként beállítani!
Elegünk van belőle, hogy sokszor megtévesztő módon, hatóságként tetszelegve lépnek fel!
Elegünk van belőle, hogy a hatóságot is megtévesztve, félrevezetve keltenek félelmet és okoznak kárt!
Elegünk van a hazudozásból, hogy törvénytelennek állítanak be olyan dolgokat melyek nem azok!
Elegünk van az élősködésükből, a fenyegetőző propagandából!


Mit is csinálnak ezek a szervezetek?
Azt mondják, "jogot védenek". Mégis, kinek a jogait? Milyen jogot?
A saját jogaikat, mely sokszor csak az ő hagymázas álmaikban született gondolat. Egyre több szerző, művész is belátja, hogy egyszerűen élősködnek csak rajtuk, és minden emberen.
Miközben "jogot védenek" sárba tapossák a többi ember jogait!

Elegünk van ebből!

Mégis miféle jogról beszélnek?
Mi nem akarjuk megfosztani a szerzőket, művészeket azoktól a jogoktól melyek az általuk létrehozott alkotáshoz, ötlethez fűzi őket!
De miről is szólna ez eredetileg? Arról, hogy a szerző, művész stb. által létrehozott dolgot más ne tüntethesse fel sajátjaként, ne húzhasson hasznot belőle.
Arról szól, hogy a társadalom közös szellemi tulajdona gyarapodjon. Hiszen így biztosított, hogy ne legyen érdeke valakinek inkább megtartani magának az alkotását.
Mára viszont ez az egész valami eltorzult, beteges dologgá változott, amely egyenesen az eredeti cél ellen fordult!

Elegünk van belőle, hogy minket, akik azt tesszük, ami a társadalom egyik alapját jelenti, vagyis hogy a közös szellemi tulajdona valójában közös legyen, pont azok támadnak, akiknek feladata lenne ennek elősegítése! Mi nem nyerészkedni akarunk, csak közkinccsé tesszük!
Elegünk van belőle, hogy rövidlátásuk miatt nem veszik észre (mert nem akarják észrevenni), hogy éppen azokat zaklatják, azokat fordítják maguk ellen, akikből élnek!

Elegünk van!

Ha neked is eleged van, tedd közzé ezt a kiáltványt minden általad elérhető helyen! Tedd ki minden oldalra, üzenőfalra, fórumba, blogba amit elérsz! Hívd fel rá ismerőseid, barátaid figyelmét!


Valamint azért, hogy észrevegyék, saját eltartóikat zaklatják, bojkottot hírdetünk:

2007 november 16-18 közt ne vásárolj, ne kölcsönözz CD-t, DVD-t, VHS-t! Egyáltán, ne vegyél semmilyen adathordozót! Ne vegyél szoftvert! Ne menj moziba!
2007 november 16-18 közt ne támogasd a "jogvédőket" semmilyen formában!
vannak olyan játékok amiket csak azér veszek meg eredetibe mer csak igy tuduk neten keresztül játszani
Naa ezt a kiáltványt kellene feltenni a "hangfoglalas" oldalára... :)

Asszem valami link is volt...
Lodovik Trema · izland.blog.hu 2007.11.10. 02:21:32
Momentán a BF1942 pont az a játék amit a kalózzal is nyugottan tud tolni az ember a tört szervereken, talán még a hivataloson is...
Morci 2007.11.10. 01:59:09
Mondjuk azért ha áthajtassz a sinen azért fizetsz(súlyadó) amint vmilyen járművel teszed kiv bringa. Csak mondjuk ebből egy fillért nem kap a tervező. Azonkívül mondjuk Romániában vannak kimondottan ólyan útszakaszok, amiért fizetbed kell mielött ráhajhatnál és köze nincs a pályához, az utca vgében lévő erdei úthoz annál több, de ebből sem kap a tervező természetesen, csak az állam.
De az igaz, itt is lop vki csak nem az aki használja és legálisan lop.
09:55 - "hangfoglalas.hu media menüjében a pirate bay ugrik fel :))))))" (mail)
LOL
"09:55 - "hangfoglalas.hu media menüjében a pirate bay ugrik fel"

By Torrentbust
MU HA HA!!! És tényleg :)))

Még ilyet, még ilyet!
"2007 november 16-18 közt ne vásárolj, ne kölcsönözz CD-t, DVD-t, VHS-t! Egyáltán, ne vegyél semmilyen adathordozót! Ne vegyél szoftvert! Ne menj moziba!
2007 november 16-18 közt ne támogasd a "jogvédőket" semmilyen formában!"

Annyit tennék még hozzá.
2007 november 16-18.-a között semmilyen tartalmat ne használjunk. A fentieken kívül még TV-t, internet(csak a legszükségesebb mértékben, e-mail, munka) sem.

Mutassuk meg az erőnket. Ennek a mérésére lennék kíváncsi, nem amikor 24db torrent szervert lefoglalnak.
Járt már valaki a hangfoglalas.hu-n, ahogyan a tegnap írták itt: buhera.blog.hu/2007/11/09/kalozkodas_rosszalkodas

Feltenném a kiáltványt, de nekem már nem megy :( Aki belépett tegnap, tudna segíteni??? Kis utalás a jelszóra, ilyesmi... :)
Én azt mondom, hogy csináljunk egy jogvédő alapítványt a torrentezők nyugalmáért :D és majd razziázunk az asvánál :DD
Hogy nézne már ki, hogy az asva-nál razziázunk???

Biztos, hogy találnánk valamit, meg mernék esküdni rá!
Picurmanoo 2007.11.10. 11:01:37
Kicsit elvetemült ötlet, de az lenne a vicces, ha megvalósítható is lenne:D
Náluk szerintem az összes könyvtár első alkönyvtár crack névre halgat... gondoljatok csak bele mennyi llegális tartalmat szedtek össze eddig fennállásuk óta én fogadni mernék, hogy nem semmisíették meg vagy legalábbis nem azonnal
09:31 - új kép a galériában by kal
09:55 - "hangfoglalas.hu media menüjében a pirate bay ugrik fel :))))))" (mail)
09:31 - új kép a galériában by nervus
from: asva.info
basza meg már az időutazást is feltaláltuk és így kell rájönnöm?
why??? 2007.11.10. 11:10:03

Nyugee...a mai világban minden megvalósítható, csak írni kell egy tanulmányt, hogy az asva milyen rossz a társadalomnak és hogy depisek lesznek től az emberek, ezért nem mennek dolgozni és megtörténik az évi 1000milliárd dolláros kiesés :)
Látom jó sok dologról maradtam le este óta.
lássuk sorjában a dolgokat.

Elve baromság, már tegnap is annak láttam,hogy megpróbálják a legkisebb szájtokat is bezárni. Ugyanis, tételezzük fel, hogy sikerülne, akkor következő lesz, hogy beszüntetik a pc újságok mellékleteit, azátn a pc újságok honlapjait, hogy a szoftver kipróbálás amúgy ingyenes verzióját is fizetőssé tegyék, majd a pc újságokat is beszüntetik, hogy sajátot indítsanak. Ezután a következő mi lesz? Ja természetesen az internetes hírportálokat is be fogják szüntetni, mert ott is lehet egy kis pénzmag, aztán lassan egyfajta diktatúra lesz ebből. Ennek szerintem is elejét kell venni. Persze most kicsit radikálisan fogalmaztam.

A másik szerzői joggal kapcsolatos kérdés, hogy vegyünk egy programozót. Adott esetben kockafej (elnézést tőlük, nem bántásnak szánom) ír egy kiváló progit, de egy cégnél alkalmazott, már a szerződésében is benne van,hogy lemond minden szerzői jogáról (ennél kacifántosabban fogalmazva). Hát kérdem én hol itt a jogvédés? Miért nem azért harcolnak, hogy kockafej is megkapja az őt megillető jogdíjat?

Sorolhatnék még számos pédát. A lényeg nem változik. Ahogy többen is megfogalmazátok a jogvédők a saját zsebüket próbálják tömni és védeni, és nem a szerzőkét.

EgyEmber (törölt) 2007.11.10. 11:30:04

Én már kifezettem mindent. Mert pl amikor megvettem az SD kártyát a fényképezőgépembe, akkor kifizettem a jogdíjat, amikor a DVD-t az adatmentésemre, akkor is... Vagy most akkor milyen alapon teszik rá a matricát ezekre a cuccokra?
Nem károsítok meg senkit, a szerzőt már letudtam, a matricával, ennyit kapna amúgy is nem hiszem, hogy több maradna neki, a többi a kiadó haszna lenne, HA eredeti CD-t vettem volna, de azt soha nem fogok, legfeljebb majd 5 év múlva Tesco-s 99 forintos áron (Na az pl mennyivel jobb???, őket miért nem baszogatják?) A kiadót sem károsatottam meg, ugyanis az ami itt csücsül a gépemben, neki semmilyen költséget nem jelent (nem kellett ezt a példányt adathordozóra tenni, stb). Ha egy boltból elloptam volna fizikailag, akkor is max a boltos követlhetne akármit is.

Amúgy meg lusta is vagyok, nem fogok elmenni egy boltba CD-t venni, főleg ha abból max 1 szám érdekel, amit a rádióban úgyis nyomnak, a többiről nem tudok semmit, ergo lehet, hogy egy kalap szart vennék meg.
Filmekkel kicsit másabb a helyzet, amiről úgy gondolom, hogy megéri megnézni azt úgyis moziban teszem, a többit csak unatkozásból nézem itthon, de ha azért meg fizetnem kéne, akkor nem így kötném le magam unatkozás helyett.
Amúgy meg ott a téka, kölcsönzök párszáz forinttért DVD-t, letölteni azokat szoktam, miket magyarországon még nem lehet vagy egyáltalán nem lehet fellelni.
A megosztásról: nem tudom milyen törvény tiltja azt, hogy a dolgaimat kölcsönadjam az ismerőseimnek, barátaimnak.

EgyEmber (törölt) 2007.11.10. 11:32:03

szerintem, most a rendőrségen kéne belső razziázni, egészen biztosan tudom, hogy ott van egy csomó szerver telis tele cuccokkal. :)
Jó lenne már ha a rendőrők rájönnének hogy szélmalom harcot vívnak.
BSA - BSA Magyarország. Jó estét kívánok!
USER - Szia Gyuri vagyok, a hirdetésre jelentkeznék!
BSA - Melyikre?
USER - "Illegális szoftverhasználatról van tudomása? Amennyiben arra gyanakszik, hogy valamelyik munkatársa, kollégája vagy korábbi munkahelye olyan szoftvert használ, amelyre nincs licence, hívja a helyi BSA irodát a megadott telefonszámon vagy jelentse be az interneten keresztül. A bejelentés csak pár pillanatig tart, és az Ön adatait szigorúan bizalmasan kezeljük, sőt akár névtelen bejelentést is tehet."
BSA - Kiket szeretne felnyomni?
USER - ftp-szerverüzemeltetők 4000, torrenttrekkerek 8000!
BSA - Megmondaná a címeket?
USER - Budapest budapest (be csodás)
BSA - Merre van Budapest?
USER - Hát ahol a víz elmegy. No most olyan vagy hogy maga a fájlmegosztás egy szpesziális téma. Meg kell erőseteni a tűzfalat, a kimenőtől a bejövőig, fel-le ezzel biztos erősítése kapcsolatosan a fájlmegosztás olyan hogy lent és fent mindenütt meg kell erősíteni!
BSA - Értem. Tudna nekem neveket is mondani, szervertulajdonosok ilyesmi?
USER - Hát Árpád. Egy évvel fiatalabb tőlem együtt jártam a nővérjével webdizájner tanfolyamra. Egyebet nem tudok
BSA - És az FTP-szerverről mit tud mondani?
USER - Hát a szerverről annyit tudok, hogy megkapta a működésre az engedélyt a tanácstul, hogy - hogy akarjam magának kifejezni - hoogy illegális tartalmakat osszon meg 300 000 vagy 30 000 Kbit/s feltöltési sebességgel.
BSA - És mire használta a szervert?
USER - Tudomásom szerint ez a sávszélességet használta az ojjektum résziről.hogy megossza a szoffvermittomén. Milyen büntetést kap?
BSA - Szigorú ítéletre számíthat jópár év börtön esetleg villamosszék!
USER - Há ha ipatottak maoknak ipatottak. Attól hogy kell neki megosztani attól valaé
valaé náá nem? Tata a haá tat a bötön..Hát mia tipia ata tét-hátom évet mi a? Leüli a vétén!
BSA - A közeljövőben felkeressük Árpádok és blokkoljuk a szerverét!
USER - De Árpádnak vannak power userei akik nem blokkolják a blokkolást.
BSA - Háát nem baj őtet kiejtjük a ringbűűű!
Trek: Szerinted még nem másolták le maguknak?
Norbertboy: azt mondták, a szerverrel nincs semmi gond, nem vitték el, csak picit még kivárnak (talán estig, vagy a mai napon)... Aztán megy tovább :)
webisztan.blog.hu/2007/11/10/torrentrazzia_akkor_foglaljuk_ossze
szerintem fojtassuk itt, már nagyon sok a komment és lassan jelenik meg az új hsz.
Jó lenne ha a kiadók és jogászbérenceik felfognák végre haladni kéne a korral. Elmúltak azok az évtizedek, hogy a cd eladásokból undorítóan megszedték magukat. A zenei cd-n mint olyanon eljárt az idő. Ez természetes folyamat lásd bakelit-kazi-cd.
Anno kétkazettás magnón terjedt a cucc, aztán cd íróval és most a neten. De nekik még mindig ugyanakkora torta kell. Megnézném mikor az asva, kiadó fejesek a 7-es BMW-ből kirakják a kölküket a sulinál milyen mp3 szól az ipodjukon. Mindenki élvezi a net, torrent (magyarul szabadság) adta előnyöket. A 100 nettóból élő zsaru akinek kiadják parancsba hogy cipelje be az örsre a szervert na neki is ott figyel otthon a polcon sok írott cucc. A modeminstalláló szaki is úgy búcsúzik el, hogy ajánl pár torrent oldalt, mert ugye a népek nem emilezni vesznek 10megás csomagokat. A begyöpösödött kiadók tőrödjenek bele, hogy vége az aranykorszakuknak, mert felnőtt egy netes generáció akik nem kajálják be a sok gagyit. (5000 FT egy lemez aztán jó esetben 2-3 dal ami ér valamit) És az idióták nemhogy reálisan csinálnák pl. 100as egy mp3 ami még elfogadható lenne az átlagembernek is, nem nem ők még mindig ugyanakkora tortát akarnak. Ezért pénzelik az ilyen asva és társai "jogvédő" érdekvédő jogász csicskákat, akik végigmagolták az egyetemen a millió paragrafust és persze megakarnak élni belőle. Már várom mikor nyilvánítják bűnözőnek a fél országot és a 9 éves Józsikát mikor dugják javítóba mert leszedett egy albumot torrentről...

Igenis éljen a torrent, a net! Mert igenis örülök, hogy le lehet szedni olyan dolgokat, amiről Mo.-on mégcsak nem is hallani legyen az zene vagy film.
Apropó filmek: én szívesen jártam moziba, havi 1x-2x páros jeggyel csajommal az igazán jó filmekre elmentünk pl. Tégla. Mert megérte az élmény, mégha tudtam is hogy le is tudnám tölteni és otthon megnézni. De az vicc, hogy az amcsi és hazai bemutató, megjelenés között eltelik 3 hónap is akár. És akkor még itthon Pest és vidék viszonylatban is plusz pár hét. Na hát akkor ilyen jegyárak (egy 5fős család mozisása kisebb vagyon) és ilyen késések miatt csodálkoznak ha a népek nem járnak moziba hanem letöltik otthon? Épp ezen okok miatt be is zárt a multiplex abban az 50 ezres városban ahol lakom.

És igenis éljen a torrent, mert nagyon jó dolog hogy sokaknak megnyílik a világ és hasznos is mert a kölkök angolul (én is sokat csiszoltam így az angoltudásomon) nézik a sorozatokat (PB,Heroes stb...) nem 1 év múlva a gagyi2-ön gagyi szinkronnal megvágva. És jó dolog hogy vannak olyan emberek, mint victorpictor, kenny és társai akik szabadidejükben már az amcsi megjelenéssel egyszerre készítik a feliratokat.
És inkább igényes műsorokat, filmeket töltsenek a netről, mint hogy a tv-ben bámulják a legális de gagyi,reklámokkal szétcseszett, átszinkronizált megvágott szarokat. (lásd pl múltkor volt a Szikla tvben, felét kivágták hogy 12-es karikával mehessen)
Mindemellett nekem elég sok eredeti dvd-m is van, amiről úgy gondoltam megérte és reális áron meg tudtam venni. (pl. Blöff 2 rugó volt, Kill Bill stb...fasza kis filmek)

Üzenném a kiadóknak és bérenceiknek (asva, zsaruk stb.) hogy senki nem fog több 5 ezer forintos lemezt venni ha bezárnak egy torrentoldalt. Sokkal inkább a bolhapiacokon árult gagyi cam-es pocsék szarokat kéne üldözni meg az smswebeket!
Egyébként meg: nem vagyok egy nagy összeesküvés fan, de: vajon miért van az, hogy évente egyszer van egy ilyen razzia, ahol anno a dc-re most épp a bithumenre szálltak rá, mert most őket dobta fel valaki. Az smswebes warezoldalak tömkelege meg megy simán, ők talán tejeltek?
Na befejezem a lényeg: hajrá torrent!
BTW, a demonoid is áll:

"The CRIA threatened the company renting the servers to us, and because of this it is not possible to keep the site online. Sorry for the inconvenience and thanks for your understanding."

Ilyen világban élünk.
Hát igen a TV-ben sajnos nemcsak a tartalmat vágják meg. 16:9 => 4:3 :(((
volt róla szó, hogy esetleg a hétvégén is nyomják tovább ezt a kozmikus razziát, erről van valami infó?

szvsz nem nagyon lesz már.
gyanítom egy két évig most emgint nyugi lesz.

unitedfan: neked meg qrvára igazad van.
2007-es kiálltvány a server lefoglalások válaszára!

Elegünk van belőle, hogy magukat jogvédőnek nevező szervezetek élősködnek rajtunk, miközben csak a saját zsebüket tömik!
Elegünk van belőle, hogy saját maguk hozzanak törvényeket (illetve megpróbálnak nyomást gyakorolni a törvényt alkotókra ebből a célból)!
Elegünk van belőle, hogy a hatályos törvényeket, jogszabályokat kiforgatják, átértelmezik, sok esetben félrevezető módon hivatkoznak rájuk!
Elegünk van belőle, hogy saját ajánlásokat, értelmezéseket, javaslatokat, nyilatkozatokat próbálnak jogszabályként beállítani!
Elegünk van belőle, hogy sokszor megtévesztő módon, hatóságként tetszelegve lépnek fel!
Elegünk van belőle, hogy a hatóságot is megtévesztve, félrevezetve keltenek félelmet és okoznak kárt!
Elegünk van a hazudozásból, hogy törvénytelennek állítanak be olyan dolgokat melyek nem azok!
Elegünk van az élősködésükből, a fenyegetőző propagandából!


Mit is csinálnak ezek a szervezetek?
Azt mondják, "jogot védenek". Mégis, kinek a jogait? Milyen jogot?
A saját jogaikat, mely sokszor csak az ő hagymázas álmaikban született gondolat. Egyre több szerző, művész is belátja, hogy egyszerűen élősködnek csak rajtuk, és minden emberen.
Miközben "jogot védenek" sárba tapossák a többi ember jogait!

Elegünk van ebből!

Mégis miféle jogról beszélnek?
Mi nem akarjuk megfosztani a szerzőket, művészeket azoktól a jogoktól melyek az általuk létrehozott alkotáshoz, ötlethez fűzi őket!
De miről is szólna ez eredetileg? Arról, hogy a szerző, művész stb. által létrehozott dolgot más ne tüntethesse fel sajátjaként, ne húzhasson hasznot belőle.
Arról szól, hogy a társadalom közös szellemi tulajdona gyarapodjon. Hiszen így biztosított, hogy ne legyen érdeke valakinek inkább megtartani magának az alkotását.
Mára viszont ez az egész valami eltorzult, beteges dologgá változott, amely egyenesen az eredeti cél ellen fordult!

Elegünk van belőle, hogy minket, akik azt tesszük, ami a társadalom egyik alapját jelenti, vagyis hogy a közös szellemi tulajdona valójában közös legyen, pont azok támadnak, akiknek feladata lenne ennek elősegítése! Mi nem nyerészkedni akarunk, csak közkinccsé tesszük!
Elegünk van belőle, hogy rövidlátásuk miatt nem veszik észre (mert nem akarják észrevenni), hogy éppen azokat zaklatják, azokat fordítják maguk ellen, akikből élnek!

Elegünk van!

Ha neked is eleged van, tedd közzé ezt a kiáltványt minden általad elérhető helyen! Tedd ki minden oldalra, üzenőfalra, fórumba, blogba amit elérsz! Hívd fel rá ismerőseid, barátaid figyelmét!


Valamint azért, hogy észrevegyék, saját eltartóikat zaklatják, bojkottot hírdetünk:

2007 november 16-18 közt ne vásárolj, ne kölcsönözz CD-t, DVD-t, VHS-t! Egyáltán, ne vegyél semmilyen adathordozót! Ne vegyél szoftvert! Ne menj moziba!
2007 november 16-18 közt ne támogasd a "jogvédőket" semmilyen formában!
Bojkott írta:
Járt már valaki a hangfoglalas.hu-n, ahogyan a tegnap írták itt: buhera.blog.hu/2007/11/09/kalozkodas_rosszalkodas

Feltenném a kiáltványt, de nekem már nem megy :( Aki belépett tegnap, tudna segíteni??? Kis utalás a jelszóra, ilyesmi... :)

@Bojkott: jelszó elég primitív, tegnap elsőre sikerült admin/admin-al.
19:04 - új lépek
from: asva.info

Basszus, nem elég, hogy kalózoknak hívanak az ASVA-nál, de mostmár szervkereskedők nevet is ránkhúzzák, ha így folytatjuk xD
a ki lop es ki nem temara visszaterve amugy sztem nem az lop aki letolti es megtartja maganak,hanem aki a letolthetosegert penzt ker(sms-web-ftp,fizetos),vagy aza paraszt aki a szomszed buta marikanak penzert irja ki amit letoltott (van meg aki ugye 1000-1500ft-ot is elker egy ujabban kiadott de dvdn meg nem megvasarolhato filmert)
Hogy megcsappant az érdeklődés itt... Gondolom mindenki ment a kedvenc torrent oldalára :)

HAJRÁ MINDENKINEK!!! :)

Jaa, és egy link a ProArt-FUN-ra :)

proart.hu/?menu=hirek&id=65'%3Cb%3Elegyszives%20ne%20vigyetek%20el%20tobb%20gepet!%20nagyonszepen%20koszonjuk!%3C/b%3E
Most erre mit írjak? A torrentezés elvileg legális. De ha illegális cucc van a gépeden az gáz.Ha jól titkolod akkor ügyes vagy.Ha nem akkor rá b'''tál. A buta rendőr bácsik meg tehetnek egy szivességet, csak próbáljanak kikezdeni velünk(torrentes társadalom). Az ASVA pedig a köpönyeg forgatásban verhetetlen volna. Kevesebb mint 1 hete regeltem a BitHumen-re. És itt az eredmény.Pénteken hallottam a híreket az info tanáromtól.Az is be van rezelve, mint állat. Na és? Ha akarnak úgy is lenyomoznak minket, kik vagyunk, mit, mennyit, és mikor töltöttünk le. Ez van, et kell szeretni. Meg amúgy is. Minek menjek el a moziba megnézni egy k''va filmet, ha a premier után 1 órával már fent van a neten. Este elkezdem leszedni, majd reggel megnézem. Na, költöttem pénz? Nem. Max annyit hogy 1 CD-t vagy 1 DVD-t veszek amire kiírom.(10 FT-tól 100 ft-ig)ÉS megspóroltam úgy 600 ft-ot.(Egerben 720 Ft a mozijegy)Ennyi.Nem tom hogy éreztek most de ha lehetne én megkérdezném az ASVA-t hogy miért???
Csak hogy én is hozzátegyek a dolgokhoz(szubjektíven):
1. Ha magyar filmről van szó akkor én szívesen áldozok rá egy mozijegyet, mert tudom, hogy a magyar filmipar nem éppen hollywood és érdemes támogatni.
2. Magyar zenei CD-t én az előadók honlapjáról szokok vásárolni, mert olcsóbb és nincs rajta a kereskedők haszna.
3. Anno, amikor megjelent A Gyűrűk Ura DVD-n, én már rohantam is a boltba megvenni az origi discet 7-8 ezerért. Aztán a 3. lejátszás után széttöredezett a lemez közepe és majdnem szétvágta a lejátszómat. A boltban azt mondták: " A lemezzel nincs semmi baj, hanem a dvd-tok a hibás és azt szívesen kicserélik. Én szépen elköszöntem és azóta nem vásárolok eredetit...
4. Azt én is megbüntetném, aki torrentről szedett cuccokkal kereskedik pénzért, mert kell neki egy új bömös!
5. Attól, hogy bizonyos emberek meg akarják szüntetni a torrent oldalakat, attól még senki nem fog a boltba rohanni, megvenni az "eredetit", ergó sok hasznuk nem származik belőle.

TORRENT FOREVER !!! :)
friss:
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=184038

részlet: "Egy másolt programmal ugyanis vírusokat is letölthet az ember, amelyek miatt tönkremennek a gépek és összeomolhat az egész céges informatikai rendszer"

ROFL!!!!
Egy nem másolt (tehát vásárolt) program képtelen vírust letölteni?? BSA mint cég törvénybe ütköző eszközökkel fenyeget (vírusok). Vagy hogyan másképp lehet ezt a részletet értelmezni???
Szerintem ennél összetettebb a dolog:
ha nem tudja az ember letölteni, és cikissé válik szellemi terméket lopni (hasonló módon, mint tárgyakat), valamint elérhető árfekvésbe kerülnek, akkor lesz csak változás.

Pl. akciós DVD filmek 1-2 ezer forintos árának láttán könnyen belátható, hogy nem éri meg kecsolni a másolással, borító nyomtatással...
8-10e forint esetén a magyar óradíjakkal már más a szitu.
Ez mutatja, mennyire nézik az embereket sík hülyének, képzeld el, hogy egy cég informatikai vezetője azért nem telepít valamit, mert vírust is tartalmazhat.
Nem gond, mert ugye ilyeneket is látni, nem is egyszer találkoztam a dologgal, szóval egyik kopó, másik eb! Ők sem jobbak a deákné vásznánál!!!

Kép [url=kepfeltoltes.hu/071112/utorrent_peers_asva_gax_www.kepfeltoltes.hu_.gif]ITT[/url]
torrentfanka 2007.11.12. 11:17:59

Erre jön a válasz, hogy csak beépűltünk. Nem tudom mijen alapon mondjuk.
Mi van a szerverekkel mikor lesz már folytatás?
Amit lefoglaltak, azt majd visszaadják, amit nem foglaltak le az meg amúgy is ment eddig is.
mindenki nézze az rtl hiradót benne lesz a razzia
mindenki nézze az rtl hiradóját benne lezs a razzia
háhá azt mondja komoyl csapást mértek hát el vannak tévedve :D:D:D