Játsszunk a Facebookkal 3. (feedek, linkek, stat és sznóbord)

A Facebook többek között arra is jó, hogy a Mini-Feeden keresztül kukkolhatjuk ismerőseink online aktivitását. Egy szociológushallgatónak erre persze összefut a nyál a szájában, és egyből az jut eszébe, hogy ezeket a social graph-adatokat (vagyis a kapcsolati hálókból származó aktivitásokat) szépen grafikonokba is lehetne rendezni. Statisztikára fel! A kétes nevű Socialistics nem egy technobaloldali mozgalom neve. Ez az alkalmazás segít nekünk abban, hogy megtudjuk, kik a legnépszerűbb ismerőseink a Facebookon, kik azok, akik a legprominensebbek a rendszerben. Van stat ismerőseinkről születési év, tartózkodási hely, vagy akár politikai nézet szerint is. Veszélyesen hangzik, pedig ez az alkalmazás valójában nem is ismerőseinkről mondd el sokat, hanem arról, hogy mi milyen emberekkel szoktunk barátkozni általában.
Érétkelés: 8/10

A Facebook persze arra is jó, hogy kedvenc feedjeinket, linkjeinket megosszuk ismerőseinkkel. Az egyik alkalmazás, a Feedheads nem tud túl sokat, de azt legalább üzembiztosan. Én Google Readerben olvasom a feedeket, és ott ugye van egy olyan opció, hogy adott híreket megoszthatok, publikussá tehetek. Na ezt lehet tovább szórni ennek az appnak a segítségével a facebookos közönség felé. Vagyis ha a GReaderben megosztok egy feedelemet, az megjelenik a Facebookban is.
Értékelés: 5/10

Persze a feedelemek mellett gyakran osztunk meg linkeket is ismerőseinkkel. Én még mindig a del.icio.us-ben hiszek ezen a téren. A del.icio.us-be felvett linkjeimet is meg tudom osztani a Facebookon, ezzel a minialkalmazással.
Értékelés: 8/10

Így a végére pedig egy újabb értelmetlen alkalmazással zárnánk Facebook-razziánkat. Síelsz vagy sznóbordozol? - ebben az egyszerű, ámbár világok harcának számító kérdésben kell újraírnia a Facebook-felhasználóknak a történelmet. Vére megy. Jelenleg a sznóbordosok vezetnek, de még bőven le lehet őket gyorsulni. Úgyhogy hajrá.
Értékelés: 4/10
Címkék: widget facebook
2007.11.20. 11:12. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daved, pontosítanék.

politikai nézet. broááááfff
Ha már kész van, mért titkoljátok az Indafotó Appot?
(Egyelore fejlesztoi verzioban van. Hamarosan publikus lesz.)
indafotoapp... Jah, ezert lett hirtelen ennyi szo a facebookrol. Nem baj, csak tobben nem ertettuk. Ugyes :).