Játsszunk a Facebookkal 4. (hazai ízek)

A magyar fejlesztőket is inspirálja a Facebook, lévén egyre több magyar felhasználó kapcsolódik össze (formál közösséget, etc.) a szolgáltatásban. Múlt héten Jocó ugrott neki, hogy összedobjon egy IndaFotó appot Facebookra. (Hamarosan ír majd ide a Webisztánra arról, hogy pontosan hogyan is csinálta.)

A minialkalmazás két dologra jó: saját profiloldalunkon jeleníthetjük meg a legújabb, feltöltött képeinket. De lehetőség van arra is, hogy kedvencnek jelölt képeinket osszuk meg a Facebookon.

A másik friss magyar Facebook-widget a Turulcsirip, vagyis a magyar Twitter-felhasználók bolygószolgáltatásának miniváltozata. Az alkalmazás beépül a profiloldalba, és ott mutatja meg legutóbbi "csiripeidet". Ez ugyanaz a funkció, amit a sima Twitter-widgettel is elérhető. Sőt, ugye ennél a miniappnál arra is lehetőség van, hogy a Facebook státuszmezőjében jelenjen meg legutóbbi Twitter-bejegyzésünk.

(Egyben megragadnám az alkalmat arra, hogy a Twitter-widget egy súlyos hibájára is felhívjam a figyelmet. Ha Twitteren protected mode-ba tesszük az accountunkat, akkor ugye csak azok láthatják frissítéseinket, akiket visszaigazolunk. Ha viszont ismét publikussá tesszük a frissítéseinket, akkor ugye a Facebookban is megjelennek a friss Twitter-bejegyzések. Ha viszont megint visszaállítjuk Protected Mode-ba a Twittert, attól még a Facebook kikotyogja a twitjeinket. Ez pedig elég gáz.)
Címkék: widget facebook
2007.11.21. 10:33. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A másik friss magyar Facebook-widget a Turulcsirip, vagyis a magyar Twitter-felhasználók bolygószolgáltatásának miniváltozata. Az alkalmazás beépül a profiloldalba, és ott mutatja meg legutóbbi "csiripeidet".


Ebből egy szót sem értek :-(
Pontosan mi ez és mit csinál ?
Amúgy jöhet még ilyen cikk, van vagy 8000 alkalmazás a Facebookon , amiket ajánlottatok az mind überkirályhasznos !
Gerekek, ezt nem hiszem el!

A Box.net-nek van Facebook appja. Ha feltöltesz egy mp3-at, le tudod játszani a Facebook alatt! Box.net alatt is megy.

Még bővebben:
www.box.net/services

Ezek megcsinálták a webes OS-t.