A nap híre és a nap sajtóanyaga: itt a Zoho Show 2.0

Ahogy egyik olvasónk, AA fogalmazott reggeli emailjében a megújuló Zohóról:
élet a Google Docs-on túl; egy nagyon profin összerakott online irodai alkalmazáscsomag, gyakorlatilag majdnem az MS Office szintjén. Ha lenne RSS readerük, én már költöznék is át a Google-ról...
A Zoho amúgy épp most jött ki új prezentációkészítőjével, a Zoho Show 2.0-val. Ez az a cég, mely a Google Docs és a Microsoft Office árnyékában még esélyes versenyző a web office piacon. A 14 webes szolgáltatásból álló csomagjuk főleg a kis bizniszek, kkv-k, startupok számára hasznos és ésszerű választás.

Engem az új Show megyőzött. Sokkal jobb a kezelőfelület. Webes alkalmazásnál nem mellékes: nagyon gördülékeny, kényelmes, gyors. Gazdagabb szimbólumkészlet. Szóval ha komolyabb prezentációt akarnék készíteni, inkább ezt választanám. Ha nagyon gyorsan kell feldobni 5 szlájdot, egy egyszerű bemutatóhoz, ráadásul másokkal együtt akarom elkészíteni online a bemutatót, akkor maradok a Google Presentation-nél.

Szóval akkor most a kérdés legyen az, hogy a Google  prezentációkészítője vagy a Zoho Show a  jobb választás?


Akit érdekelnek a részletek, kattintsanak ide.
(Egyben csodálják meg, hogy mennyire klassz alkalmazás a Zoho Notebook. Na ilyen sajtóanyagot kell készíteni 2007-ben!)
Címkék: videó web office zoho prezentáció készítő
2007.12.12. 19:05. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoppá...Operás szemmel nézve ez mindenképpen jobb a googlenál, mert nemjött sehol sem azzal, hogy tegyem fel az IE-t, vagy a FF-et... már csak magyar nyelv kéne bele(bár így is zsír) és szinte tökéletes
Többet tud a Google féle prezentáció készítőnél. És ne feledjük el, hogy a Zohonak már szinte minden irodai alkalmazásra van alternatívája, míg a Googlenek még jópár hiányzik (,és nem vagyok benne biztos, hogy valaha is megcsinálják ezeket).
a zoho bejelentkezőablaka csak szerintem 1-az-1-ben uaz, mint a google-é?
A Zohónak az a baja, hogy nincs akkora gépezet mögötte, mint a Google mögött.
Azonkívül, ha jól emlékszem, indiaiak. Ez persze nem baj, inkább érdekesség.
Én alapvetően Zoho párti voltam mindig is, már ami a webes office-t illeti.

De a Coolspace a tinyurltől sem lett jobb, nem lehetne rájuk gyújtani valamit?
Hehe, prototype 1.4.0_rc2-vel dolgoznak. HH, ezt adta nekünk a Ruby on Rails! :)
Klassz tényleg, de nekem ezzel a Zoho-val mindig az volt a bajom, hogy nincs célcsoportja. Kifejtem:

Túl sok funkciója van ahhoz, hogy egyszerű és gyorsan kezelhető felhasználói felülete legyen. Egy egyszerű ember belezavarodik, aki meg nem az ilyen szinten már inkább PowerPointhoz nyúl. Szép dolog a sok feature, fókuszvesztés.
Ha a Google berak néhány elengedhetetlen feature-t az Docs-ba, akkor messze jobban célt talál mint Zoho-ék. Csoportmunkára, egyszerű prezentációra pont elég, ha meg nem, akkor előkészítésnek jó aztán PP-ban megcsinálod rendesen.

(mellesleg nekem a Zoho még Amerikából is nagyon lassú, nemtudom odaát milyen a helyzet)
Nem, nem olyan a kezdőlapja. Az van ráírva hogy zoho. :O
A notebook nekem eléggé bejött. Azon cédulázok.