Google: új ájfóninterfészek és egy korai androidozás

Úgy tűnik, a Google tényleg meg akarja nyerni magának az iPhone-felhasználókra. Ha minden igaz, a következő MacWorldön be is jelentik, hogy webes szolgáltatásaik új iPhone-interfészt kapnak.

A másik mobilos hír a Google háza tájáról, hogy valószínűleg megvan az első cég, mely kifejezetten Android-alapú mobilkészüléket dob piacra. A HTC Qtek 9090-es gépen guglis böngésző, számhívó, zenelejátszó, térképalkalmazás, GCal, kontaktkezelő, játékok és egyebek lesznek. Nyilván egy early bird megoldással állunk szemben, és a valódi, jól működő, tetszetős androidos mobilokra még legalább fél évet várnunk kell.

Ha belegondolunk a fenti két hírbe, a Google kettős taktikát választott. Egyrészt megkísérli a lehető legjobban támogatni a zárt iPhone-t (magához édesgetni az ájfonosokat). A másik kezével meg - az Androiddal - megpróbálja az iPhone méltó konkurenseivé tenni a rivális okostelefonokat. Vajon mit gondolhat minderről Steve Jobs?
Címkék: google mobil interfész android
2008.01.14. 13:51. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Ha belegondolunk a fenti két hírbe, a Google kettős taktikát választott. Egyrészt megkísérli a lehető legjobban támogatni a zárt iPhone-t, amúgy meg az Androiddal megpróbálja az iPhone méltó konkurenseivé tenni az egyéb, okostelefonokat. Vajon mit gondolhat minderről Steve Jobs?"

nyilván örül neki. egyrészt a támogatásnak, másrészt a nyílt forráskódú "támadásnak". hiszen az android fejlesztéseket viszonylag egyszerűen be lehet építeni az iphone-ba, és a jphone-ba. a gyártók egyszerűen lemásolják majd az android fejlesztéseket.

a nyílt forráskód desktopon működik, mert viszonylag egyszerű a letöltés és a feltöltés köré híreket és hirdetést szervezni. palmtopon ugyanez a dolog nem működik. nem véletlen, h nyílt forráskódú fejlesztések nem játszottak komoly szerepet mobil környezetben.

most vagy én vagyok ostoba, vagy egy egy csomó ájlávpikászá elfoglalta a googleplexet. mindenesetre valaki itt nagyon benéz valamit. majd meglátjuk.
Az Android ugyanúgy WebKit-alapú, tehát ha iPhone-re fejlesztenek, akkor egyúttal Androidra is.
de fordítva igaz-e. az iphone zárt forráskódú, az gphone meg nyílt.
gphone értsd android.
A HTC célpiacát ismerve a srácok nem szárnypróbálgatós megoldásokkal fognak kijönni. Lehet, hogy az elterjedéssel tényleg kell várni egy-két hónapot, de a működéssel meglepődnék ha para lenne... Egy technikai presztizskütyü ilyet nem engedhet meg magának.