Retróverseny web designereknek

A Webszemét blog versenyt hirdetett: Készítsetek egy web oldalt a lehető legrégebbi - web oldal előállításra alkalmas - szoftverekkel!

Az oldal tematikája maga az oldal elkészítése kell hogy legyen, tutorial jelleggel leírva, print screen-ekkel illusztrálva a készítést, így szándékoznak kiküszöbölni a csalásokat. A Paintbrush-tól a CoffeeCup Editor-ig minden használható a 90-es évekből (dolgozott itt valaki Photoshop 1.0-val?). Fődíjat külalak és technológia kategóriában hirdetnek majd az olvasók szavazatai alapján. Díjnak a blog szerkesztője egy-egy Webszemetes pólót ajánlott fel, annál nem is kell több; akit megmozgat a téma, az úgyis a kihívás miatt indul.

Beküldési határidő március 15. Szabadidővel rendelkező dizájnerek, tessék beszerezni a régi szoftvereket és hajrá!

Címkék: blogok dizájn bloggerek verseny
2008.02.06. 12:50. írta: Vén Márton

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ha originál vi-ban írom meg a weboldalt, mit kapok? fotósop kanyarban sem volt akkor, de még én se! :)
Szeretnék benevezni az alábbi szofvterrel:
freestat.hu

A design immáron 8 éves, felhasznált eszközök: 99% TextEditor + egy kis PS a logóhoz és a lekerekített sarkokhoz (nem egy nagy mágia).

A mai trendek éppen az egyszerűségről szólnak, az elmúlt tíz év során legtöbben sikeresen eljutottunk - sokan az animált gifek poklából nekirugasykodva - a letisztult, egyszerű, css alapú, tartalomorientált, felhasználóbarát funkcionalitáshoz. Ezek elkészítéséhez pedig nem kell más, mint jóérzés, gyakorlás, és egy Notepad.
Én ezen fogok fejleszteni:
pdphoto.org/jons/pictures4/yosemite_27_bg_090604.jpg
(url-re rá kell nyomni egy entert)