Tekerj egyet! Interaktív imamalom

Volt egy telegarden nevű projekt, amelyben a neten keresztül lehetett valódi virágokat nevelni. Ez volt az egyik őse a napokban elindult hazai imamalom projektnek. Az imamalom egy keretbe rögzített hengerből áll, amelyben egy vékony papítrekercs van. A papírtekercsen található imák a buddhisták számára a lelki áldás és béke kiterjesztésének az eszközei. Az ima közben a hengert kell forgatni, benne forog a papírtekercs az imákkal.

Bencsik Attilában fogalmazódott meg az ötlet, és partnerre lelt a Tan Kapuja Buddhista Főiskola vezetésében, akik az iskola imamalmát bocsájtották a rendelkezésére. Szüksége volt még egy műszaki ezermester haverra, aki egy használt automata alkatrészeiből malomforgató-motort eszkábált, valamint a cég, amelynél dolgozik, megcsinálta a web oldalt, ahol a forgatást végre lehet hajtani, és élő webkamerán nyomon is követni. A kész mű tárolását a Millenáris parkban működő Jövő háza vállalta.

A hazai buddhisták még nem lepték el az oldalt, legalábbis 2-3 alkalommal, amikor kipróbáltam, senki nem forgatta éppen a malmot. De az ötlet jó, érdekes módon tud ötvöződni az ősi hagyomány a modern technikával.

Címkék: jövő buddhizmus háza imamalom
2008.02.08. 15:15. írta: Vén Márton

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezen a honlapon
dharmalap.fw.hu/

évek óta van fent olyan imamalom készítő oldal, amit lehet használni:)
Confess-O-Matic

Itt meggyónhatod a bűneidet elektronikusan :)

www.sylloge.com/5k/entries/40/com.html
1145 forgatási kérés van előtte! 2290 másodperc múlva kerül sor az Ön imájára!

LOL
Csak úgy forgatni villanymotorral nem ér?