Jó ötlet-e a Flickr Video?

A hét második felének egyik legkitartóbb pletykája az volt, hogy a Yahoo fogja, és a tulajdonában lévő képmegosztó szájtba beengedi a videótartalmakat. A Flickr Video állítólag annyira előrehaladott állapotban van, hogy jövő hónapban már készen is áll a bétatesztelésre.

A Yahoo lépését éppen érthetőnek is gondolhatnánk, hiszen a Flickr olyan renoméval rendelkezik az online képmegosztás területén, mint amilyen renoméval a Google tulajdonában álló YouTube rendelkezik a videómegosztó szájtok között.

Amikor a Yahoo felvásárolta a Flickrt, azzal érveltek, hogy saját fotómegosztó szájtjuk, a Yahoo Photos másik célközönséget szólít meg, mint a Flickr, úgyhogy jól meg fognak férni egymás mellett a Yahoo táborában. (Aztán később mégis lelőtték a Photost, és a Flickr győzedelmeskedett.)

A Flickr, miként sok online képmegosztó szolgáltatás azt a filozófiát követte, hogy elsősorban a minőségi tartalomra helyezte a hangsúlyt, mindig is a szép és jó fotókat tolta előtérbe, vagyis azt kommunikálta magáról, hogy a minőségi tartalom online tárhelye.

Ugyanez a YouTube-ról, meg úgy általában a többi videómegosztóról - tisztelet a kivételeknek - nem mondható el. És éppen ez lenne a veszélye annak, ha a Yahoo egy YouTube-szerű videómegosztó szolgáltatással bővítené ki a Flickrt.

Ami sokkal kézenfekvőbb döntés lenne, ha a Flickr Video inkább a Revverre vagy a Vimeóra hasonlítana, és elsősorban a jó minőségű, tartalmilag is erősebb videófelvételeket engedné be a szolgáltatásba. Ezzel a Yahoo nem csak a Flickr tiszta imidzsét őrizné meg, de egyben levegőt is hagyna a Yahoo Videónak.

Ha a Yahoo ezt az utat akarja járni, akkor viszont számolnia kell azzal, hogy a Flickr Video népszerűségben soha nem fogja megközelíteni a YouTube-ot. Viszont a szépre fogékony netezőknek egyre inkább a Yahoo fog eszükbe jutni, ha képet, videót vagy linket (del.icio.us) akarnak megosztani egymással. A Yahoo-nak tehát most történelmi lehetősége lehet a "minőségi online közösségi szolgáltatások" címkét megszerezni magának.

Igaz, egyben azt is kockáztatni fogják, hogy a Flickr fanatikus és a szolgáltatás iránt igencsak lojális fotóőrült felhasználóit feldühíti.
Címkék: yahoo flickr videómegosztók
2008.03.16. 18:13. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerinted ez tényleg feldühít valakit is?

Aki fotóőrült felhasználó, az továbbra is őrülten feltölti a fotóit -és a fotós púlokban keresgél, ha kíváncsi más munkájára.

Szerintem már rég meg kellett volna lépni ezt a lépést a Flickrnek.
en mindenesetre nem szeretnem ha a fotoim mellett vicces videok jelennenek meg.
szerintem a félelmed alaptalan - most megjelenik bármilyen más fotó a sajátjaid mellett? nem. csak akkor, ha beleraktad valamelyik poolba.
Én fotómegosztásra a Google Picasa-ját és az Indafotót használom mind idegen szájtot.

Amúgy jobszeretem a saját galériáimat használni.

Majd meglátjuk, kipróbálom ezt is. :)
Én azt hiszem, hogy ez egy nagyon jó döntés, és sokan váták eddig is.

Én két éve használom a flickr-t, van rajta vagy 10000 fotóm, (pedig nem fotós vagyok, csak szoktunk fotózni), és eddig nagyon zavart, hogy ha csináltam egy pár másodperces vagy perces felvételt a fényképezővel, nem lehetett a többi cucc mellé rakni.

Amúgy meg szerintem is alaptalan a félelem, hogy elárasztja majd a sok a szar a flickr-t, hiszen a free userek úgysem tehetnek fel akármennyit, aki meg fizet érte, az nem erre használja. Meg arra egyépként is ott van a youtube... :D
hát, a yahoo még fényévekre van a minőségi online szolgáltatásoktól...