Magyar segélykiáltás az Apple felé

Angelday megelégelte, hogy az Apple kaliforniai központja magasról tesz a magyar felhasználókra.
Az hagyján, hogy az iTunes Store továbbra sem érhető el rendesen Magyarországról, meg hogy az OSX csak hobbilokalizációban használható, na de még azt sem sikerült meglépni az elmúlt években, hogy szabványos, és ne vérciki honlapja legyen az Apple Hungarynak.

Angelday szez:
Az ötletet az adta, hogy megláttam a lengyelek hasonló kezdeményezését. Felállítottak egy weblapot (címe: wewantapplepoland.com [http://wewantapplepoland.com]). Nem tudni, hogy ezért-e, de tény, hogy nem sokkal később az Apple céget alapított Lengyelországban, majd egy jó csomó mindent létre is hozott, ami addig nem volt. Azóta például lehet lengyelül Mac OSX-et használni.
Blogoltam az Apple magyarországi jelenlétének hiányáról a saját site-omon, majd valami olyasmivel fejeztem be, hogy "ha egy ilyen weblapot kell felállítani, akkor én fel fogok egy ilyen weblapot állítani." Ennek az eredménye egy weblap, valamint némi háztáji advokációs tevékenység.
Nincsenek illúzióim azt illetően, hogy ezek a dolgok tudnának így működni (gyk: az Apple nagy ívben), de örömmel tettük, amit tettünk. Egy dolog biztos: ha az én termékeimnek lenne ilyen lojális fogyasztó bázisa, akkor azt gondolnám, hogy nem volt hiába.
Amit eredménynek tekintenék, az az lenne, ha az Apple hivatalosan tájékoztatást adna a helyzetet illetően.

Egyszóval az Apple-t eddig nem érdekelte túlságosan ez a talpalatnyi magyar föld. Hátha majd most. Linkeljétek minél többen a weboldalt, seózzuk be Angelday kifakadását Cupertinóba. Digg it!
Címkék: marketing apple kommuniti
2008.03.16. 20:39. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szeintem azé' cégalapítást ne várjatok. :)

De soksikert. :)
az apple, inc. -nek semmi koze magyarorszaghoz sajnos. az egesz regiot kiszervezte a libanoni bandajanak, apple imc, hdsys. amig ok csinaljak addig ugyanilyen botranyos marad a hazai almahelyzet...
Neuromancer, ha megfigyeled, ugyanezt elmondjuk a .com siteon. Azt kellene, hogy vegyék el tőlük a koncessziót és álló fasszal induljanak meg a térségben.
az a we fucking believe in you elég nevetséges :)
Elkezdték. Massimot kirúgták. Épp ideje volt.
csak azért mert Lengyelo. is a térségben van,meg hogy ex-komm. ország nem jelenti, hogy mi is ugyanazt a figyelmet érdemeljük... Lengyelo. hatalmas piac a mienkhez képest, és annak a fejlődésében van potenciál...

Sztem a paicgazdaság szégyene, amikor a fogyasztók könyörögnek az őket "kiszolgáló" cégnek.

Hány éve van magyar WIN?
Most úgy őszintén! Ha lefordítanák, akkor megvennétek és nem lopnátok?
átmásolnánk tőled flopin
Az os lefordítgatása rohadtul kontraproduktív. Az alapos dokumentációt nyílván nem fogják lefordítani hozzá, és aki a magyar verzió miatt baszik megtanulni angolul, az felvághatja az ereit az első olyan problémánál, amit a fórumos haverek már nem tudnak megoldani.
flame on;

Inkább a userek szégyene hogy olyan terméket vásárolnak aminek nincs rendes supportja itthon...
a minőség egyik fő tényezője a support
a tech termékekben.

Így kb olyanok a mac "fogyasztók" itthon, mint akik megvesznek egy trendy de iszonyat fos anyagból készült polot itthon, mondjuk 15.000 Ft-ért - mert látták a magazin címplapján -, aztán meg az első mosás után szépen összemegy feleakkorára.

de asszem a 90-es évekre jellemző "gorenje korszak" még jellemzőbb ezekre az emberekre...

gratulálok a tudatos vásárláshoz mindenkinek :)

:üssetek:

mizie, biztos még csak kirakatban láttál mac-et. ugye?

amanitin2: a fórumos haverok tudnak angolul, majd nyomnak egy google search-öt.

machiavelli: minden mac-hez jár az oprendszer, ergó nem lopod. az új verzió más kérdés, de a többség megveszi a dobozost.
mizie:

jaja, vicces ahogy ilyen szar kommersz termékkel próbálnak kitűnni a kommersz tömegből...
sz0: a cégemtől kaptam macet. fél évig használtam, tökugyanolyan volt mint bármelyik másik előző laptopom.

amikor magamnak vettem laptopot meg se fordult a fejemben hogy macet vegyek, amikor ugyanazért a pénzért kb 2x olyan teljesítményt kapok és sokkal jobb supportot.

de neked biztos megérte macet venned, hiszen csak a legjobb arcoknak van olyan.
és most játszi könnyedséggel párszázererért lehetsz jóarc! Mi ez ha nem bestbuy? :)

én tudom hogy baromi trendy amikor a prezentáció elején felvillan a kék alma, de azért így egymás között valljuk be hogy ott meg is áll dolog :)
"Amit eredménynek tekintenék, az az lenne, ha az Apple hivatalosan tájékoztatást adna a helyzetet illetően."
Csak kivételesen kínos helyzetekben (lásd Greenpeace) és nagy-nagy újdonságoknál (iPhone) szoktak a jövőbeli tervekről nyilatkozni. De máskor nem. Szóval ilyen jellegű nyilatkozatra várni sajnos reménytelen.
Ja és HgGina: kirúgásról szó sincs. Épp ellenkezőleg, E.M. mondott fel. Állítólag pont azért, mert elege lett. Szóval ebbe semmi jót nem szabad belelátni.
Vihar egy pohár almalében.
Az Apple-fanboy kifejezés nem véletlenül alakult ki... Tökmindegy milyen a termék, a srácok akkor is megveszik (nagyon tetszett a Steve Jobs féle fityisz, amikor megjelenés után pár hónappal leolcsózta az iPhone-t, a sok júzer meg nem jön rá,hogy így vannak lehúzva évek óta)

Nagyon régen használtam Mac-et, akkor meg akarták magyarázni, hogy "igazi" grafikus csak azzal dolgozik. Előtte egy PC-vel dolgoztam, ami ugyanannyiszor fagyott mint a Mac, csak negyedannyiba került, és a bővítése is kb. ilyen arányban mozgott. Egy gombos egér rulz, és még meg akarták magyarázni, hogy az a tuti.

mizie: az ár/teljesítmény mutató már nem 2x-es, most már egy kicsit drágábbért kapsz Mac-es notebookot mint PC-t.

Az mondjuk érdekelne, hogy ha olyan pöpec az Mac oprendszere - és Intel procin is elfut -, akkor miért nem lehet dobozban megvenni, oszt jól lecserélni vele a vindózt? Azon kívül, hogy az EULA-ban benne van, hogy nem lehet nem-Apple hardverre feltenni...
Nem akaro megsérteni senkit de az a szöveg idegtépű angolsággal íródott, s a bevezetővel el is vette a saját érvei élét.

Komolyan ezzel mit akartok? "We, proud descendants of Attila the Hun,have been advocates of your products and services for some time now in Hungary,Europe" Mi, az egész magyarság a marketingháló része?Plusz mi ez az Attilázás?

Na, így kéne:
bevezető - Apple, Apple nívó, a hazai helyzet ziláltság egy egy szóban. Kiemelni a sikító ellentétet a kívánatos és a jelenlegi ehlyzet között .

Miért vagyunk szörnyű helyzetben, fájó szívünk panaszainak részletezése. Sós könyektől áztatva a keserűségeket amiket el kell viselnünk s a körülmények maelyek méltatlanok a vállalatra.

Most jönnek k eményebb érvek: Az apple eladásokat érintő problémák. Itunes, honlap, választék. after-sale kérdések, support esetlegessége. Az elérhető piac hangos emlegetése, a "sokan vagyunk akik úgy gondolják" szép megfogalmazása esetleg valamivel való alátámasztása
s Utána a tennivaló. Ütős, velős tömör mondatokban. vállalati hercehurcát nem kell túlrészelezni, ez kiáltvány nem bírósági anyag

Valami hívószó.

Ezek közül többet megcsináltatok már, de ezt tényleg át kell gyúrni és korrektúrázni. Na sok sikert!
Machiavelli: Talán ha kifizetsz több, mint félmillát egy Mac-ért (nem sütisdoboz miniért, nem notebook-okért és nem is monitorral egybeépített iMac-ért, hanem aminek gép formája is van), nem fog földhözvágni az a 30 ezer egy OSX-ért, ellenben pl a Vista Ultimate 100 körüli árával, nem beszélve, hogy utóbbi esetben 100%-osan tudod használni a crackes terméket is.

Egyébként tény, hogy nem rossz a Mac, de nagyobb a füstje, mint a lángja. Ha korlátozott hardverre kellene fejleszteni és leginkább csak saját szoftverek lennének, akkor a Microfost is össze tudna hozni egy 1CD-s betonstabil oprendszert.

"akkor miért nem lehet dobozban megvenni, oszt jól lecserélni vele a vindózt?"

Intel alatt Core 2 Duo-t és fölötte értsd. Ezzel együtt ott van alaplapok, videókártyák, memóriák tárháza, nekik meg marad gondolom a megszokott "szabványhardver", csak IBM PPC helyett Intel van.

Egyébként nekem hányingerem van a lokalizációs korlátozásoktól. A netnek pont az lenne a lényege, hogy országhatártól és anyanyelvtől függetlenül bármit el lehessen érni. Ehelyett még nekem kell átállítanom az identitásomat USA-ra és angolra, hogy bizonyos szolgáltatásokat használni tudjak. De még ez sem 100%-os, mert van ami IP alapján korlátoz. A proxy meg nem minden esetben működik és van ahova sávszélesség kell, ott meg azért nem.
Mint magyar állampolgár, kérlek, hogy legalább azt a "...fucking believe etc..." dolgot tüntesd el az oldalról, mert már kezdem magam én szégyellni helyetted. Most valójában az a bizonyos CÉLT akarod elérni, vagy csak meg akarod mutatni, hogy te bizony tudod, hogy ámerikában minden harmadik szó után a fucking szó szerepel. (Ami különben sem igaz, főleg írásban nem.)
Garantálom neked, hogy ha nagy véletlenül egy valódi apple PR-os szeme elé kerül a weboldalad, meg lesz mentve a napja, mert olyan jót fog röhögni.
Ha valaki mutat egy olyan wines gépet, ami nem túl nagy, nem túl nehéz, nagyon csendes és van hozzá vezetéknélküli zenecsatlakoztatási lehetőség és olcsóbb, akkor olyat veszek. Amíg nincs, addig macet.
De hogy ne csak kötözködjek:
Mit akarsz elérni? Kihez akarsz szólni? Neki mi az érdeke? Mivel tudnád rávenni arra, hogy odafigyeljen rád?
Ezeket a logikusan felmerülő kérdéseket tartsd szem előtt, és akkor komoly(abb)an vehető lesz a weboldal.
Egy "miatyánk"-kal és 95 digg-gel nem leszel túl meggyőző.
Ne haragudj, de ez így nagyon öncélú fogalmazvány, a tartalma kimerül az angol nyelvi kifejezések villogtatásában. Attól, hogy nyelvileg helyes, még tartalmilag nulla.
5-ik pont: iPhone-t akarok, mert nem akarok kib@szni az ablakon kisütött iPhonera 100k-t, aztán lehet másnap behal
megjegyzés: és ha lenne hivatalosan vennék akár 15k-ért is. köszi. kapcs-for köbükik.
"vezetéknélküli zenecsatlakoztatási lehetőség"
Amióta lehet kapni iPod-ot, kábé azóta akar mindenki mindenhol és minden áron zenét hallgatni. Mobil zenelejátszó eszközök emlékeim szerint a kazettás walkman óta léteznek. Egészen az iPod megjelenéséig mindenki akkor hallgathatott zenét, amikor csak akart. Most, hogy van iPod, elértük azt, hogy az emberek akkor is zenét akarnak hallgatni, amikor nem akarnak. És teljes egy, vagy akár többhavi fizetésüket is képesek kiadni azért, hogy stílusosan tudjanak zenét hallgatni olyankor is, amikor nem akarnak zenét hallgatni.

Üssetek nyugodtan, tudom hogy nem vagyok jófej ;)
A velemenyem az, hogy az apple utoljara akkor alkotott valami kulonlegeset, amikor meg Wozniak volt a fomernokuk. Azota inkabb a kinai hardver jellemzo rajuk (mar a ppc-s idokben is, jo egy evtizede). Szoftverileg a regi macos korrekt volt, igazi retro feeling mint anno az amigakon, csak kisebb tudassal, mint az amigaos. Az uj macosx egy kereskedelmi unix, es ebben a tekintetben jo, viszont nem annyival jobb egy rendesen osszerakott barkacs windowsos gepnel, hogy megerje a sokszoros osszeget. Ha hasonlo szoftveres ellatottsagot es google-os support-ot akarok, akkor ott az egyik ingyenes linux (pl. a Debra and Ian's linux, aka. debian). Jelenleg az egyetlen ami nepszeruve teszi az apple-t az a design. Sajnos a hasznalhatosagot nem nezik, tehat az touchpad-es eger ugyanolyan katasztrofa, mint az uj szappanosdoboz, aminel csak az eger elere allitasaval lehet pontosan kattintani, mert a keret dontesere reagal, csak nem mindig es nem jol. Az ultralapos billentyuzetnel pedig meg a regi folias billentyuzetek is jobbak voltak. (lasd: videoton, primo vagy a sinclair-ek)

Ezek utan a vasarlok meg annyira ragaszkodnak a draga, szep de hasznalhatatlan termekukhoz, hogy tamogatast kovetelnek egy olyan cegtol aki rendszeresen szivatja a felhasznaloit es olyan dologokat enged meg maganak, amit meg a microsoft sem (ugyanis ok ujabban felnek a perektol). A kinai gyarban a beszallito altal hasznalt gyerekmunkasokat nem emlitem kulon, mert a hp is nalluk gyartat es olyan is a minoseg (lasd: foxconn). Az apple egyetlen elonye, hogy csak ok voltak hajlandoak a felhasznalo teljes kizarasat biztosito drm hardvert a gepeikbe epiteni, ami a vista teljes mukodesenek lenne az egyik feltetele es aminek a hianya miatt lett olyan amilyen. Jelenleg az apple gyartja a leg vista kompatibilisebb pc-s hardvert. Akinek nem ez kell, az szvsz. jobban jar barmi massal. Kiveve ha egy anyahajot var... de az mar inkabb az ufo-s szektakra jellemzo...
jacks_colon, bírlak

"vezetéknélküli zenecsatlakoztatási lehetőség" egyébként egy blue toothos szinkronizáció miatt akarsz MAC-t venni ?
Vannak érek a MAC mellett, de szerintem ez pont nem az.
össze kéne fogni a csehekkel , lengyelekkel meg atöbbiekkel, akiket a libanoni fasz szivat

jacks_colon
Nincs ipodom és nem tervezem, hogy veszek.

SevenDeadlySins
Tudsz ajánlani olyan notebookot, amiből nem lóg ki semmi kütyü és az erősítőmön keresztül tudom hallgatni azt a zenét, amit a winampban hallgatok? Ráadásul pici, csendes és olcsó?
MS nem szivat?
Dehogynem. XBOX live pl mi, ha nem szivatás?

Egyszerűen kicsi (ez a kisebbik gond) és gazdaságilag gyenge (az a nagyobbik) piac vagyunk.
Majd inkább az Apple jó kis névjegybitorlási pert akaszt az oldal gazdája nyakába. Láttunk már ilyet...
candream:
Miért érzem úgy hogy ez inkább erősítő és nem laptop kérdése?
A beépített bluetooth manapság már nem nagy kunszt. Mellesleg macen nem itunes van hányasnál jár az ottani Winamp?

Én spec. nem vagyok oda az Apple cuccokért. Semmiben nem különböznek a ketyeréi belül, viszont az árcimkéjük kívül...

Ennek ellenére tényleg nevetséges, hogy az Apple nem ereszkedik le a fogyasztókhoz. Lehet, hogy Steve már inkább Bill?
Nemtom, kell-e tovább ecsetelni a nyílt forráskód előnyeit egy ilyen post után...
candream:
tucatnyi itthon is kapható eszközzel tudsz erősítőn át zenét hallgatni, ha neked az a kilógó kis dolog miatt éri meg ezt a brutális többletet, akkor nincs miről beszélni, mert én is ferrarival hajtanék, ha tehetném, de attól az még nem lesz jó vétel.

Az pedig triviális, hogy már kb 300e körül/alatt nagyon halk és kis gépeket lehet kapni (most ugye nem Air-ről van szó?)
Őőő, miért van az, hogy minden Apple hír flamebe torkollik? :)

(OFF: Egyébként meg Mac-et használok [komoly 4 hónapja :)], és senki nem tud meggyőzni, hogy visszamenjek a 140 ezer vírus otthonába. Meg arról se, hogy drága.)

Érdekes kezdeményezés egyébként, és Józsi szerint se lesz semmi belőle, de meg kell próbálni. Sajnos az Apple-nek (és még rengeteg más vállalatnak) nem piac Magyarország.
A cél szentesíti az eszközt jellegű ez a weboldal, de azt is írhattam volna, gáz. Hogy miért nem törődik az Apple ezzel az országgal, az elég egyértelmű: kevés itt a termékeiket megfizetni képes/kívánó réteg.
Magánvéleményem szerint az Apple zseniálisan húzza le a rajongóit, tisztelem is érte őket. A termékeikért nem.
Aki meg tudja és akarja fizetni az almás cuccot, tegye. Én se arany ászokot iszom, pedig az is finom sör ;]
Nem kéne elfelejteni, hogy a lengyelek egyrészt kb. 40 millióan vannak, ami ugye 4x annyi, mint mi, meg kicsit jobb az átlgos életszínvonal is, azaz az Apple-cuccokra a fizetőképes kereslet.

Ha az Apple-nek megérné itt biznicelni, már rég itt lenne. Egyébként volt Apple-honosítási próbálkozás vagy 10 éve (így nevezik ezt a lokalizációt magyarul, egy időben megvolt a teljs szógyűjteménye, mondjuk elég elbaszott fordítás volt, mert lusták voltak zsebbe nyúlni, és honosítás terén tapasztalt céget felbérelni és megfizetni, meg hát a MS-tal ellentétben eszközöket sem adtak hozzá, míg a MS adja a honosítócégeinek a világ egyik - ha nem A - legjobb honosítóprogramját, a LocStudiót, ingyen), csak hát nem érte meg, mert nem vettek jelentősen több gépet magyar OS-sel sem, mint angollal, ezért nincs azóta.

Bill Gatyesznek megéri, akkor is, ha nagyságrendekkel többen lopják el a szoftverét, mint amennyien megveszik, ugyanis a cégek megveszik.
Az Apple-t meg nem, mert jobban megéri egy víruskergetőt meg egy rencergizdát meg egy szerveroprencert applikálni a cég X+1 gépéhez, és harmad-negyedáron venni gépeket, mint megvenni a rohadt drága, de semmivel sem jobb macitoszót az átlagnyúzereknek.
És a MS sem az otthoni felhasználókból él, a grafikusok, DTP-sek meg kevesen vannak, nem tartanak el egy céget (meg mellesleg ma már a PC is tudja mindazt, ha nem többet, mint a macintoszó, oszt ócsóbbé).
Ezt Bili bátyánk már 15 éve is nagyon jól látta, amikor nem ágált az otthonra elbugázott Win 3.1-ek ellen, gondolván, hogy a Juliska meg Aladár otthon azzal tornászik buzgón az aknakeresővel, valószínűleg a cégnél is olyat kér majd, mert azt ismeri. Neki elég volt már akkor is, ha a cégeknél jogtiszta szoftverek voltak.
Nem buta csávó.

Puff, én beszéltem.
En egyetertenek a kezdemenyezessel, de nem lehetne az Atilla a hunt kiszedni, konyorgom...nevetseges es szanalmas.Rohejes. A fucking meg plane, mert ugyan a koznyelv eloszeretettel hasznalja am hivatalos vagy annak tunni szandekozo szovegben az egesz mondanivalot lenullazza. A picsaba, hogy stilszeru maradjak.
Koszonettel. Csa gecik, kone alma ide is. Bazmeg.
mizie megszólálástól függetlenül az alábbi két kategóriába sorolhatóak azok, akik fikkantják a mac-et:

1. a "cége" vett neki egyet, de olyan szar, hogy nem is használja
2. sose használta, mert szerinte "drága"

:D


mizie: hol villan fel kék apple logó?
Szindbad: akinek nem inge, nem veszi magára. vágóistván?
sz0: Az "Hungary wants Apple"-t hogyan ne vegyem magamra?
Szindbad: ignoráld.

amikor a CNN-en megy a "Hungary votes" ticker, az se azt jelenti, hogy Szindbad is megy szavazni.
sz0: Nem tudom ignroalni, serti az erzeseimet. Figyelted a lengyel akciot? Nem azt mondjak hogy Polland wants Apple, hanem hogy a Mac users in polland wants apple. Hatalmas kulonbseg.
Szindbad, használsz te egyáltalán Mac-et?
angelday: a szektasok is mindig ehez hasonlot kerdeznek tolem. Szindbad, tudod te egyaltalan, hogy mirol szol a Krisna tudat?
angelday: Ez nem MAC ellenesseg reszemrol, a Krisnasok eseteben sem szeretem, hogy M.O. neveben beszelnek a hitukrol.

Nem is a nagy magyarsag tudat kerdese ez, szerintem szimplan alapmuveltseg kerdese.
Szindbad: ez ilyen játék, ezek szerint számodra "sajnos".

amikor a külügyminiszter azt mondja, hogy magyarország elismeri koszovó függetlenségét, akkor se kérdeznek meg minden egyes állampolgárt :]
btw a site alján ez az aláírás, nemtom megfigyelted-e: "Your people in Hungary".
candream: a legújabb walkman család mindegyike tudja a bluetooth audio streaming-et, és alapból adják hozzájuk a bluetooth fejhallgatót is. Nó zsinór. 8 és 16 giga tárhellyel. De az összes walkman telefon tudja már ezt a funkciót régóta.

De ha hagytál már bluetooth-t véletlenül bekapcsolva, akkor azt is tudod, hogy mennyire eszi az aksit. Tehát miközben megspórolod az audio vagy usb csatlakozót, a töltőt annál gyakrabban kell használnod. És az aksi élettartama sem lesz hosszabb a sok töltéstől. Bár a telefonokon legalább cserélhető az aksi is.

Tehát walkman + vaio, vagy walkman + MEX-BT5100 headunit, és máris te lehetsz a fantaarc. És legalább ezek jó drágák is, tehát nem mondhatják majd rád a haverok, hogy csóró vagy.
Akkor azt ne is kérdezzem, hogy mikor fog magyarul beszélni a leopárd?
sz0: Ne hozzal mar politikai peldakat, mert nem jok. A politikusok az orszagot kepviselik, termeszetesen nyilatkoznak az orszag neveben.
candream: Shuttle XPC háza táján nézz szét olcsó-és-jó PC ügyben. nesze pár kép: lipilee.hu/tags/shuttle

az Apple meg minek változtatna a Status Quo-n, ha a fanboyok így is megveszik azt az évi 2000 MacBook-ot? kvázi odatartjátok az ánuszotokat, srácok, a HDSys-nek. az ITMS idővel úgyis megnyílik itthon, mert az Amazon is meg fog, meg a többiek (a teljes EU-ben, majd, egyszer), a HDSys meg szállítja nekik a bevételt, miért kéne megbolygatni?

ettől függetlenül sok sikert, hátha az Apple user ismerőseim nem kell majd hogy Ausztriába vigyék a gépet szervízelni ;)

ja igen, az angolságot tényleg át kéne futtatni egy angolul kommunikálni tudó emberen. (mikroflame: Angelday, te az üzleti partnereiddel ilyen angolt tolsz?)
Szindbad, maradjunk annyiban, hogy a wewantapplehungary amerikaiaknak készült (1), van benne egy vicces felhang - sajnálom, ha nem érted (2), a "we want"-ot úgy kell értelmezni, hogy we want apple _in_ hungary (3), aki nem akar csatlakozni a kezdeményezéshez, az ne csatlakozzon (4).

Namaste.
lol, Digg comment:

"Ugh. Why are people who have been spurned by a company now begging to give it their money?"

indeed.
angelday_true: az a baj, hogy közülünk sokan tökéletesen tisztában vagyunk mindannak az értelmével és tartalmával, amit te leírtál. Jómagam a napjaim 95%-ában angolul kommunikálok, szóban és írásban. Bár ezt persze londoni takarítólegényként is megtehetném pakisztáni és litván munkatársaimmal, de kivételesen szerencsés (???) ember lévén nem erről van szó.
Szóval őszintén, no offence, legalább próbáld meg olyan emberek véleményét is elfogadni, akiknek van némi közük az angol nyelvű kommunikációhoz.
Az angol nyelv alapvető és elsőszámú üzleti kommunikációs csatorna mindenhol a világon. Nem fog senki tisztelni téged azért, mert ritka, irodalmias, vagy barokkos kifejezésekkel tarkítod a mondanivalód. Legfeljebb megmosolyognak az erőltetett hangnem miatt.
A csodaszarvasról és Levédiáról még írhattál volna. A hátrafelé nyilazás pedig igazán innovatív dolog volt, Steve Jobs biztos értékelné.

A 'This is because we fucking believe in you'-t pedig meg lehet nyomni még egy 'motherfuckers'-szel, szerintem belefér.
kedves Szindbad, akkor nincs más megoldás, regelj egy domaint és írd rá öles betűkkel, hogy elhatárolódsz ettől.

hogy egyem meg azt a kis önérzetes szívedet :]
jacks_colon, a community projekt keretén belül akkor megtisztelhetnél bennünket egy korrektúra-körrel, minden segítségre szükség van. Kérlek vond bele Zeuszt is, aki segített lektorálni a kezdeti angolt. Thanks.

pcjuzer, a "motherfuckers" szerintem már túl sok lett volna, hosszas belső viták után elhagytuk.
jacks_colon: sokan a napjaik 100%-ában magyarul kommunikálnak, szóban és írásban, mégse értik és/vagy szeretik a viccet :)
A Mekbuzik olyanok mint a Jehova Tanúi.
sz0: Ezert kellene kisse ATGONDLNI, hogy mit kommunikalunk, mert en nem tehetek ez ellen semmit. Csak zavar. Prostitualtnak probaltok beallitani, szerintem ez minden jobberzesu embert zavarna.
pcjuzer :D :D :D :D

Motherfucker az nem eleg sulyos, Attilahoz merten szerintem inkabb a "son of a bitch"-el kellene fuszerezni, my homiez.
A fucking az lehetne tobbszor is csak a hangsuly kedveert, peldaul, Attila the fucking Hun vagy fucking Apple (juteszembe, olyan szo hogy mothership nincs, mother ship az van, ha mar korrektura....a tobbi aprosagrol mar nem is beszelve.)
De a keszitok ugysem fogjak kijavitani nehanyunk kedveert, mert azt hiszik ez igy kul. Budapestrol lehet, Ambar ismerve a nyelven kivul a szokasokat is, hatalmas ontokonszuras. I have spoken :) fuckers :)

Szindbad: mi ez a többes szám? nekem semmi közöm nincs ehhez a kezdeményezéshez, sőt, nem is értek egyet minden sorával.
Szindbad: szerintem te telleg nem erted az angeldayi ironiat ebben az apple kialtvanyban. amugy indithatnal egy ellenkialtvanyt. az olyan magyaros, szethuzos lenne. esetleg nepszavazason is donthetnenk arrol h legyen-e itten is apple itunes store.
Korrekcio. Hatalmas ontokonszuras LENNE, ha valaki olvasna az Apple-tol is :) De igy csak szegenysegi bizonyitvany.
Szép napot! Lehet tolni felém az nyelvhelyességgel kapcsolatos problémákat magánban (zeusz a freemail-en). A mothership szó pedig létezik, konzultálj egy valamit érő szótárral.

Peace.
Hírbehozó, mi ez a kétszínűség?

Ez jó post, de akkor EZ mi???
webisztan.blog.hu/2007/09/26/a_nagy_apple_lufi

Most akkor Apple lufi, vagy legyen már itthon is?

Na mindegy. Index.hu ezt kitehetné a címlapra, erre nincs valami ráhatásod? Elvégre ez egy Index blog.
ZZZZ

Konzultaltam:

1. Webster's New Millennium Dictionary of English .
2. Random House Unabridged Dictionary, © Random House, Inc. 2006.
Wikipediat nem emlitem, mert az nem valamit ero szotar.

Te hol talatad egybeirva, melyik szotarban?
(Tevedsz. Ez nem egy indexblog. Hanem ez a Webisztan. Mas kerdes h en az indexnel dolgozom. Btw a Webisztan ha jol emlekszem, meg annakelotte indult, h az indexnel dolgoztam volna.) Annyi tortent, h szimpatikus Angelday manifesztoja, fuggetlenul attol h a ceget Apple-nek vagy IBM/Lenovonak hivjak-e. Miert? Mert ez a ceg (esetunkben az Apple) tenyleg leszarta eddig a lelkes kis hazai kozonseget. Es ezellen akkor is szep dolog lazadni, ha magam nem is hiszek az almatermekek mindenhatosagaban. En mint ipod juzer szembesulok azzal h a magyar felhasznalo le van szarva Cupertinobol nezve.
"Ez itt az Index kettőpontnullaügyi megmondó-, híradó- és pletykablogja."

akkor ez most mi.
(amikor elmentunk az indexhez dolgozni, bepakoltuk a webisztan feedodbozat a tech rovatoldalba. merhogy olyan tartalom, ami a techrovatot szinesiti. volt szo rola h keruljon ki onnan. amugy szivesen meg is szavaztatom veletek. na de ez offtopik. majd egyszer irok errol egy reszletes postot. vissza a post temajahoz, pliz.)
Ja értem. De Apple-nek nem is 3% a részesedése (7% inkább).

És Index nem fogja ezt kitenni a címlapra? :)
nekem tök mindegy amúgy. az ilyen chat jellegű kérdéseket felőlem rögtön ki is moderálhatod. csak nem árt tisztázni szerintem.
A szerkeszto ezt irta:
"kint volt tennap du-ma reggel, futott is vagy 3000-et"
Egyébként nem is tudom hányadik 'mi csípünk benneteket, ne legyetek szemetek' megnyilvánulás ez az Apple felé mostanában.

Rendes Java (6) támogatás hiánya az új Mac oprendszeren, iPhone-os témák, pl. operátorfüggetlenség, az SDK megnyitása. Ha jól emlékszem ezek közül egyik-másik kezd a megoldás felé mozdulni.
T: Megkövetlek! Meg mertem volna esküdni rá, hogy láttam a Dictionary.appban (ami Oxfordot használ), de nem. Most megnéztem a nálam meglévő két papíralapúban, azokba sincs benne (az egyik egy Macmillan, amihez nem is fűztem túl sok reményt, a másik meg egy Cambridge, ebben sem találtam.) Én is megkérdeztem PlastikJózsit, hogy hátezmi, aztán végül a Scriptum Országhban bukkantam rá: blog.zepont.hu/mothership.png

Mégegyszer elnézést a magas lóért.
Én alapvetően támogatom a We Want Apple Hungary-t, mégha a levél szövege szerintem sem igazán célratörő.
Amúgy pedig alapvetően szükség lenne nyilatkozni más cégek felé is. Mert az Apple csak egy (szarul működő) nagyker cégen keresztül van Magyarországon, de vannak cégek, amelyek nem (HP, Cannon, stb.) és a supportjuk így is szar. Persze, van aki el van alélva mondjuk a HP-tól, de céges ügyfélként is hosszú napokig tart egy nyomtató karbantartása (nem óccsóér), magánügyfélként meg szinte lehetetlen normális elbánásra számítani (jó esetben a saját cuccodat kapod vissza). De nem a HP-t akarom szapulni, csak jelezném, hogy attól, hogy itt van egy cég, még lehet írtó fos a fogyasztókkal szemben tanúsított bánásmód.
Hirbehozo: Nem AKAROM erteni az ironiat ebben a "kialtvanyban". Egy szuk vagy kevesbe szuk csoport probalja magat altalanositani enram. Ettol hanyok, mindenhol.
Nos barmennyire is szomoruan hangzik, egy orszag harommillio adofizetovel nem piac senki szamara. Bizonyos nagy cegek supportja orrba szajba jelen van olyan nagyvarosokban, ahol csak a varos lakossaga nagyobb, mint magyarorszage. Nyugdijasok es 20 ev alattiak nelkul. Tehat tomeny fizetokepes kereslet. Es meg ilyen varosokban is erheti neha meglepetes a tisztelt luzert, mennyire felszines a support.
En nem hiszem, hogy a lokalizacioe es a helyi supporte lenne a jovo, mert a mi kis orszagunk kb egy szikla alatt elo benszulott torzs szintjen fogja erdekelni a multikat. Azt hiszem a kompromisszumos megoldas az lesz, ha a kornyezo orszagok unios supportjat kiterjesztik magyarorszagra is, es legfeljebb lesz egy csatornajuk felenk, hogy az is tudjon panaszkodni, aki nem tud angolul vagy nemetul. Lokalizacio teren sem varok tul sok jot. Latinra sem forditjak le a windowst, pedig szep nyelv. De aranyaiban kb annyian beszelik a vilagon, mint a magyart.
jacks_colon, várjuk azért a korrektúra körödet az angollal kapcsolatban, komolyan. Segíthetnél.
Miért nem bojkottáljátok az APPLE termékek fogyasztását. Senki ne vegyen semmilyen új eszközt 1 évig. Akkor kiderül, hogy tényleg fontosak vagytok-e Steve-nek. :-)

Csak vicc volt, bocs. Tény, hogy más cégek supportja is elég szar, DE egy mac árából vehetnék min. 2 ugyanolyan HP-t. Egyszer gondolkodtunk a cégnél azon, hogy lecseréljük a tizenvalahány gépet mac-re. A dolog ott elbukott, amikor a csili-vili almaboltban kinyögték, hogy hát tisztességes magyarítás nincs, de az érdekes az volt, hogy forintban nem tudtunk annyit alkudni a gépek árából, mint amennyit a feleannyiba kerülő HP-nál. A kialkudott árakat vizsgálva a mac 40 %-ába került egy HP.

Soha nem fogok mac-et venni (Lexust se), mert racionálisan nem tudom alátámasztani a megvételét, de az biztos, hogy minden mac formatervezési remek és szépen kidolgozott tárgy, amit jó kézbe venni és amire jó ránézni és a felhaszn. felülete is faszább a winnél. Ha csak 20-30%-al lenne drágább egy azonos kategóriájú wines gépnél, már almám lenne.

Azért drukkolok Nektek!
ZZZZZ

:) No problemo.. legalabb elismerted a hibad. Ez nagy szo am a forumokon! Amugy lenne meg 1-2 dolog de azt mar lehet basztatasnak venned :)

T: Emberből vagyok én is, aztán becsúszik egykét error, ezen nincs mit nem bevallani. Ellenben a kukacoskodásodat (ha az) várom ettől függetlenül a zeusz at freemailen.
"Miért nem bojkottáljátok az APPLE termékek fogyasztását." Jobs öngyilkos lenne a 100 elvesztett vevő miatt.
ZZZZZ 2008.03.17. 11:20:58

Ne higgy el minden ökör beszólást.
A mothership szó létezik, de egy szótár sem tartalmazza az összes szó összes képzős verzióját (keress rá pl. a manling szóra - nem nagyon leled meg, pedig pl. Kipling elég sokat használta).
Pl. a Led Zeppelinnek is volt Mothership c. lemeze.

És mondjuk a gugli 4 milliónál több találata sem véletlen.
angelday_true:
Nyelvileg helyes a szoveg, korrekturara semmi szukseg. A tartalommal van a bajom, de ujrafogalmazni nem fogom.
Nehany szosszenet:

"Also, it is your interest to..."
Nem te fogod nekik megmondani, mi az erdekuk. Legfeljebb javaslatot tehetsz, ervelhetsz.

"...believe me, most of us do..."
Van akkora fizetokepes kereslet az orszagban, akik fizetnenek a tartalomert? Ha nem tudsz konkretumot mutatni, pl. statisztikat, akkor ne tegyel ilyen kijelenteseket. Komolytalanna valsz tole.

"Today average people in Hungary..."
Az ilyen kijelenteseket ugyancsak illik alatamasztani.

"Here are some points that we believe will contribute to your success in this region:"
Tudjak ok azt nagyon jol, mi kellene a nagyobb sikerhez. Azt mondd el, miert erne meg nekik a befektetest.

A "fucking" elhagyasat tovabbra is erosen javaslom. Legalabbis ha azt akarod, hogy egy ici-picit is komolyan vegyen nem csak egy apple PR-os, de barmilyen angol anyanyelvu olvaso.
Az aposztrof-os roviditeseket ilyen jellegu szovegekben illik kerulni, mert ugye nem utcai paraszt stilusban kivansz szolni muvelt, sokdiplomas emberekhez. A "like 'em" elegge eroltetett, nem kivancsiak ok arra, mennyire szereted a rock'n'roll dalszovegeket.
Röviden összefoglalva:
- cseréljek erősítőt
- vegyek külön zenelejátszót (walkmen)
- Shuttle XPC ház (nem notebook!)
- Vaio gép, ami szintén drága
Bármit, csak ne mac legyen?
LOL
candream: nem is tudom, ki kezdte ezt a "semmivel nem vagyok kompatibilis, csak onmagammal" jatekot. Nem lehet, hogy az apple? Ugyanis a tobbiek csak majmoljak oket. Az elso iTunes kompatibilis termek megvasarlasaval belekenyszeritetted magad ebbe a korbe. Senki nem mondja, hogy cserelj le mindent. De te kerdezted, hogy van-e alternativa. Hat van. Usb mp3 lejatszok, usb headunit-ok, bluetooth mp3 streaming, satobbi.
dr. Veér Farkas 2008.03.17. 16:04:05


Legyszi, ne szolj bele.. nincs ilyen szo abban az ertelemben, hogy "anyahajo". Amit te iderangatsz az szleng es kb ilyen jelent, h' "anyasag".

"Man, can't you come over tonite?
Nay, the mothership wont let me go!"


Az meg hogy sokan nem tudnak helyesen angolul, mint te peldaul es 4 millioszor leirjak a hulyeseget az nem hivatkozasi alap. (vo a loszar biztosan jo, mert egymillio legy egyszerre nem tevedhet)
Szotarbol hozz legyszives peldat, mielott beleszolsz.
Leszogezem, hogy eddig foggalmam nem volt arrol, hogy mondjak angolul, hogy anyahajo. Valoszinuleg en siman carrier-nek forditom, ha epp ezt kell kimondanom. Az alma anyahajora meg apple HQ-t mondok.

De ugy latom lehet benne valami:
en.wikipedia.org/wiki/Mothership

Az anyasag pedig maternity, vagy motherhood.

De ha az anyahajo motorhazfedelet emlitjuk, akkor mi van...?
:D

Na de ez mar MVP a javabol.
jacks_colon: steve jobs nem öltönyös majom.

úgy látszik te ilyen körökben mozogsz, ezért érzed szükségességét az ékes brit angolnak.
pl. te azt írod, hogy "no offence" - steve jobs és az apple pr-osainak többsége inkább aszondaná, hogy "no offense".

a fucking szót egyébként én nem írtam volna bele, legfeljebb úgy, hogy csak magyar ip-ről látszódjon ;)
jacks_colon 2008.03.17. 18:55:21

OFF

Nekem sem :) en pl flagship-et mondtam volna hamar hajorol van szo.
"Anyasag" meg az "asszonysag" mintajara ferditett szleng es nem konkretan motherhood :)

ON

Azert jo am, hogy legalabb valaki pusztaba kialtott... :) Csatlakozom, fuckingot meg lecci tenyleg vegyetek ki, mert lehet hogy Pestrol nezve ez uberfasza meg cool, webketto meg rokkendroll, de ami a kutyaszaros pesti utcan jol hangzik az egy angol anyanyelvunek aki nem kutyaszaros utcaban lakik nagyon rosszul veszi ki magat.
De mi itt hiaba pofazzuk ugylatom, senki sem lehet profeta a sajat hazajaban.
"steve jobs nem öltönyös majom."
Nem, szerintem rövidnadrágos. A főrészvényesekkel is deszkás cuccban szokott tárgyalni, és úgy köszön nekik, hogy "yo 'ssup dude, fuckin' long time no see! 'You still runnin' that booby blonde I paid a grand for at the last party... I mean meeting?"
Ha már itt tartunk tényleg nem szokott öltönyben mutatkozni. Farmerben-pulóverben teszi a nagyobb bejelentéseket is. De ebből persze nem következik, hogy bazdmegező paraszt.
jacks_colon: látom, megértetted a lényeget.

nem azt mondtam, hogy sj fuckingol meg dude-ozik a főrészvényesekkel, hanem azt, hogy nem öltönyös majom. ez az aposztrófos meg "sokdiplomás" megjegyzésed kapcsán jutott eszembe.

btw tudtad, hogy sj nem "sokdiplomás"? sőt, egyáltalán nem diplomás?
Közben informálódtam és kiderült miért nem akarja az Apple rátolni a sima PC-re a oprendszerét, egyrészt valaki már említette itt, hogy speckó hardverekre van kihegyezve, és nem vállalnák fel azt amit az MS megtett a driverkompatibilitás érdekében, másrészt a vastag profit a hardveren van, nem az oprendszeren, vagyis hardver értékesítése nélkül nem jönne a zsozsó. A PC/Mac árazásban tettem még egy kört (Lenovo vs MacBook Pro), a nagyságrend kb. 1.5-1.8-as szorzó a Mac oldalon.

A fanboy kérdést eldöntendő beszéltem pár kollégámmal akik belepasszolnak ebbe a kategóriába, hogy mitől cserélnek izgalmukban alsóneműt ha egy Mac-et kell PC-vel összehasonlítani, de nem derült ki. Vagy nincs ésszerű magyarázata (és akkor Jehova Tanúi jellegű elkötelezettség esete forog fenn), vagy nem tudják az okot szavakba önteni. Ez a jelenség fennáll egyéb Apple termékekre is (pl. iPod, iPhone).
És itt egy jó kis link, MacBook összehasonlítás két notebookkal úgy, hogy a Mac-en Windows XP is fel van telepítve. Hajrá.
reviews.cnet.com/4531-10921_7-6484737.html