Magyar Wikipedia: egy nagyon jó hír és egy szánalmas próbálkozás

Kezdjük a nagyon jóval. A napokban megszületett a globális Wikipedián a 10 milliomodik szócikk. A még jobb hír pedig az, hogy a tízmilliomodik entry a Wikipedia magyar kiadásában született meg. Nicholas Hillardról szól. A miniatúrafestővel foglalkozó magyar írásra a bűvös szám miatt több mint 28 ezren kattintottak. Közben a techsajtó azon hümmög, hogy a tízmilliomodik sokkal korábban jött volna, ha az olimpiaképes Kína nem tiltja a Wikipediát odahaza. (A tippért köszönet Balázsnak és Ritának.)

Ami a szánalmas próbálkozás részét illeti. Nyilván mindenki hallott már a TV2 Wikipedia-hekkeléséről. Ha nem, olvassa el a vonatkozó postot. A történethez csak annyit tennék hozzá, hogy ha egy kicsit kreatívabban a wikipedisták, a Dél-amerikai dzsungelvipera szócikk alatt megírják az utókornak a TV2-s svindli történetét is.
Címkék: stat magyar wikipedia
2008.03.31. 19:42. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Najó, de honnan tudjuk, hogy a "TV2" hekkelte a bejegyzést? Lehetett akárki. Pl. az "RTL Klub".
Pár órája már megírták. Most átirányítás van a Dél-amerikai dzsungelviperáról a Kiválasztott-ra.
off: ezt is manager találta ki. /off
Kinák állt érdekében egy ilyen bejegyzés létrehozása? Arról ne is beszéljünk, hogy a boa az akkor is boa volt :)
Én magam is összefoglaltam mindkét eseményt, igaz két külön postban. Mi magyarok mindig is legendásak voltunk :D
A bemutatott Star Wars plakát pedig szintén a netről származik:

dzsejt.sfblogs.net/2008/03/31/neo-megmondta-nincs-kanal/

Egy magyar rajongó fan artja...
Most nézem, ellenőrizték a wikipédián az IP-t: a tv2.hu tartomány egyik számítógépéről történt a szerkesztés, tehát a kamu szócikk a TV2 "sara".

hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:IP-ellen%C5%91rz%C3%A9si_k%C3%A9r%C3%A9sek#Snakesnake

terrarium.hu/2008/03/31/tv2/

mi is irtunk errol az egeszrol, eleg kicsi a magyar terrarisztikai tarsadalom, es felhaborito, hogy ekkorakat hazudnak a penzert!
"A történethez csak annyit tennék hozzá, hogy ha egy kicsit kreatívabbak a wikipedisták, a Dél-amerikai dzsungelvipera szócikk alatt megírják az utókornak a TV2-s svindli történetét is."
Csak szólok, hogy megtörtént. Reggel még a kamuzós oldal volt ott, délben már a hírbehozó javaslata alapján szerkesztett oldal. Akárki csinálta, le a kalappal.
Egy másik nagyon jó hír, hogy elkészült a Wikipédiának az az új rendszere, ami segíthet kiszűrni a hasonló manipulációkat (vagy legalábbis mérsékelni a hatásukat): huwiki.blogspot.com/2008/04/dl-amerikai-dzsungelvipera-s-stabil.html