Mit keres az iWiW fejlesztője az OpenSocial Hackathonon?

Decemberben már írtam, hogy pletykálják, az iWiW akar valamit kezdeni a Google-féle OpenSociallal. Mostani hír pedig, hogy az iWiW-et fejlesztő Virgo egyik munkatársa éppen a londoni OpenSocial Hackathonról twitel.

Mi is ez az OpenSocial Hackathon? Az OpenSocialhoz már csatlakozott MySpace, hi5, valamint a Google fejlesztői segítenek az érdeklődőknek az OpenSociallal kapcsolatos kérdéseikre válaszolni. Szóval közösségépítő szájtok közti (API-val kapcsolatos) tapasztalat- és információcsere, fejlesztői szinten. Plusz a googlerektől lehet kérdezni a Caja és a Shindig projektekről. Ha a Virgo jelen van, ez nyilvan azt jelenti, hogy legalábbis érdeklődnek a közös API-kezdeményezés iránt.

Persze az is lehet, hogy a Virgo nem is azért érdekli mostanában az OpenSocial, mert felmerült a T-csoport részéről, hogy az iWiW-en gyúrni kéne végre egyet. Valószínűbbnek tűnhez az a verzió, hogy a Virgónak egy másik, külföldi közösségi projektjéhez van szüksége az OpenSocial-tapasztalatokra.

Kábé egy éve csináltam egy 4 részes interjút a Virgo két alapemberével. Ebből idéznék vissza egy részletet:
Cseh Gábor: Nagyon sok más ötletünk volt [az iWiW-en kívül], de most egyelőre nem tudjuk ezeket elkezdeni, mert ott van ez a lehetőség, hogy egy kész szoftverrel [az iWiW-es szoftverrel] tudunk más piacokon nyomulni...
Gordon Ákos: Sok idő és energia megy el a külföldi projekttel ahhoz, hogy bármilyen magyar fejlesztésben, akár agyalás szinten részt tudjunk jelenleg venni. De ötlet az tényleg nagyon sok felmerült.
HH: Mennyi időt adtok annak, hogy külföldön befusson az iWiW-szoftver?
Cseh Gábor: Gyorsan szűkülnek le a területek, ezért azt gondoljuk, hogy ez egy fél év, egy éven belül eldől.
Címkék: dev iwiw virgo magyar open social
2008.04.06. 14:00. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maradhatott volna itthon reszelni az iwiwet. Ráférne :-)
> Gyorsan szűkülnek le a területek, ezért
> azt gondoljuk, hogy ez egy fél év, egy éven belül eldől.

El volt az mar dolve akkor is, csak ok nem hittek el :)
Ötlete az embernek sok van kérdés van-e rá igény, s ha van az itt ebben a hazai szférában mennyire lenne új az Iwiw-en belül, mindenesetre valami nagyon aktuélis lenne már. (Gondolom ettől a klub-dolgoktól sem vártak csodát, csak legalább stabilitást amíg nem lesz komoly új fejlesztés.)