Exkluzív: itt az Ind(i)afotó - Paneer Naan Kiadás

Valami több mint fél éve lőttük el az Indafotót, vagyis az Inda fotómegosztó szolgáltatását. Aztán szűk két hónappal később máris jött egy nagyobb fejlesztési csomag. És akik azt gondolták, hogy ráültünk a babérjainkra, azok most nyilván értetlenkedve fogják fogadni a hírt, hogy érkezik az Indafotó következő verziója. A verzióemelés - esetünkben a 2.0 - kicsit több is, mint az előző... Na de előbb egy másik ügyről.

Pár hete ötlött fel bennünk - kábé a szokásos déli indiai kaja-rendelés közben -, hogy nekünk is csatlakoznunk kéne a fotóséta mozgalomhoz. Az ad hoc ötletet jóízű ebéd, majd tett követte, ebből lett az első indafotóséta. Ahol fotózás mellett videóztunk is. És ha már így alakult, Naandi Nándi (az Indafotó mindenese) és a videós srácok összedobtak belőle egy promovideót, amiben már az új dizájn, meg talán egy-két curryfoltos fícsör is látható.


(Mondhatnám úgy is, hogy a verzióemelés áldozata lettem. De persze nem ez itt a lényeg.) Na, aztán jött a Critical Mass-es fotóséta. A célunk pedig az, hogy kicsit jobban összehozzuk az Indafotó-felhasználókat. Nekem mondjuk nagyon bejön ez a városi dzsungelben botorkálás, öncélú fotózgatással egybekötve. Kifejezetten kellemes volt a budapesti hidak közt csatangolni, lövöldözni a képeket, pár órára nem gondolni arra, hogy munkaidő van. Haha.

A fotóséták folyamatosan lesznek. Az lenne persze a legjobb, ha Indiába mennénk egyszer, csoportosan. De azért biztos objektívtávolságban is lehet még lőni érdekes képeket.

A promovideóban tehát már láthattok részleteket az Indafotó 2.0-ból. A legszembetűnőbb változás a dizájn lesz. És ha minden jól megy, a képrendező is okosodik (nem kis részben a felhasználók visszajelzései alapján). Lesz fényképezőgéplista, sokkal jobb embed funkció, és sok életminőségjavító apróság.

Szintén érdemi változás lesz, hogy a hamarosan szintén napvilágot látó Indageo (tudom, még nem éles) is integrálódik az Indafotóba. Ez elsősorban azt fogja jelenteni, hogy a képeket földrajzi pontokhoz lehet majd párosítani. Akár Új-Delhi névtelen utcáihoz is.

Míg ezek a cuccok kiélesednek a következő napokban, már egy újabb nagy pakk van előttünk. Nándival szerintem amúgyis megdöntöttük már az egy főre jutó Samosa-fogyasztás világrekordját. Úgyhogy lassan neki lehet ülni a 3.0-nak.

Dedicated to...
Címkék: képmegosztók inda indafotó
2008.04.21. 23:27. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És az indafotó közössége hol fog gyülekezni? Mi lesz a kommunikációs fóruma?

Hogy fognak értesülni az újabb eseményekről, de méginkább: hol fogják leszervezni, utána pedig megbeszélni?

Csak "felülről" jöhet egy ilyen séta ötlete, vagy szervezhetnek maguk is?

Ha összegyül egy társaság, aki csak biciklik fotózására akar ráállni (autók, természetfotó, villamos, szép csajok az utcán...), azok hol tudják a saját kis miniindafotósétáikat leszervezni?

Úgy, hogy más esetleg ne keverhessen a képekbe? (Ne használhassa azt a taget vagy hasonló)?
fotosetat barki szervezhet, mint ahogy critical mass-t is. gondoltuk segitunk, es adunk helyszinotleteket, meg cimkeotleteket fotosetahoz. ebbol ment le ketto. a harmadikrol majd nandi ertesit mindenkit, akit erdekel.
h a fotoseta-szervezes legyen-e ficsor az indafotoban? akar... a 3.0-ban barmi megtortenhet.
Jó ez a GEO dolog, de nem fogja agyonütni az indafotót is, mint ahogy a Picasát is, ami azóta olyan hihetetlenül lassú lett, (waiting for maps.google.com...) hogy az ember már kétszer is meggondolja, megfuttassa-é, vagy inkább csak emlékezetből idézze fel az ott tárolt képeit...
Ez mind nagyon jó, csak azt nem sikerült megtudnom, hogy miben lesz jobb, mint a google termékei.
Szívesen olvastam volna, hogy "bezzeg mi már ezt is tudjuk", vagy valami hasonlót.
@Pumpili mar csak par ora az elesedesig, es akkor kiderulhet szamodra, h erdemes-e valtanod picasarol indafotora vagy sem. a picasa egy kivalo szolgaltatas. mikent a flickr is. az indafoto ugye alapbol eleve a magyar felhasznaloknak keszul, nem kis mertekben a magyar felhasznaloi eszrevetelek, visszajelzesek alapjan. ha meg most esetleg nem is fogod ugy erezni, h indafotora kellene valtanod, szerintem a 3.0 elesedesekor erdemes lesz meg egy pillantast vetned az indafotora.
@Gyulus agyonütni nem fogja, megnyugtathatlak, mert nem töltődik be minden kép megnézésekor - külön alkalmazás lesz.

@aadaam a provokatív kérdésedre a válasz :) : dedikált felület a 2.0-ban *még* nem lesz, de a jövőre nézve az ilyen felületek elkészítése és/vagy integrálása az egyik legmagasabb prioritású feladatunk.
IndaStartal hogy áltok?

Látom olyasmi is készul. :)
A dizájnon kívül fog valami változni? Mert a videón semmi nem látszik, kivéve azt a thumbnail-es lapot.
nagyon tetszett a gyors, ötletes bemutató. Ilyeneket lehet még többet is!!