Idővonalra fűzött YouTube-témák

A magyar fejlesztésű Stubes és a Fast Search mellett talán a másik érdekes YouTube-mashup a TimeTube. Tegnap került ki Diggre, ezért egész nap elérhetetlenné vált a szájt. De ma végre sikerült megnéznem. És valójában sokkal hasznosabb dolog idővonalon látni az egy témában készült YouTube-videókat, mint gondoltam. Kifejezetten jól áttekinthetővé teszi az amúgy kezelhetetlenül nagy YouTube-videódzsungelt. Jól lehet például követni a frissen készült Összeomlás-paródiákat...
Címkék: youtube mashup
2008.05.10. 10:59. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát, ha értelmsen fogják használni, akkor tanulásra jó lessz, de ha nem éppen, akkor csak arra jó, hogy ilyen is legyen...
Szerintem nem árt, ha van egy ilyen. Én csak szorgalmazni tudom, hogy nagyobb szolgáltatásokra írjanak valami hasonló kiegészítést.

Amúgy a múltkor olvastam valahol a youtube-ot (és pér egyéb alkalmazást 3D-ben megjelenítő Piclens-ről. Nem volt alkalmam kipróbálni, de a címe: www.piclens.com/ (remélem releváns)
Nekem nagyon tetszik. És ez tényleg hasznos!
Köszönöm szépen a Stubes említését.

A TimeTube-ban a legnagyobb szám éppen a megjelenítés. Ha szimplán listában egymás alatt (kvázi rendezettebben) lennének az elemek, az kevésbé lenne átlátható.
Ohohó, kedves Gergő kolléga figyelmét elkerülte még egy fontos dolog (mert biztos csak RSS-t remixelt magyarra és nem volt ideje):

A TimeTube a Dipity szolgáltatás egyfajta figyelemfelkeltő reklámja is egyben. A Dipity csinálja ezt a timeline dolgot, afféle timeline-megosztó. Mindenre lehet készíteni pl. egy kifejezett blog posztjaira is.

www.dipity.com/
OFF: A Hitler-film magyar címe nem összeomlás, hanem Bukás.