Amikor a Google nyúl a Microsofttól

Ugye van ez a fenonemális prezentáció a Photosynthről. A technológiára épülő Seadragont meg is vette 2006-ban a Microsoft. Úgy tűnik, a fejlesztés miatt szívta a fogát a Google eleget az elmúlt években. Nem is voltak restek, és saját felvásárolt geofotószolgáltatásukba, a Panoramióba bele is fejlesztettek egy, a Photosynthre kísértetiesen hasonlító cuccot, "Look Around" néven. Sőt, a demózott objektumok közt szerepel az a Notre Dame, mellyel Blaise Aguera y Arcas is példálózott a Photosynth-prezentációban...


Címkék: microsoft google videó vizuális keresők panoramio
2008.06.04. 14:09. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

És persze majd megint jön valaki aki kiokosít mindenkit hogy eredetileg a Microsoft lopta az ötletet stb...
Ez azért még belefér a Googleba. :D

Nem kell megvetni szegényt...

Ugyan úgy, mind a FireFoxit se veti meg senki, pedig majdnem mindent, ami benne van az Operától csórta. :D

[Gyorshívó stb... ]
Nemrég találtam ezt a GPL-es Photosynth-klónt, a készítője szerint a Gúgli ezt használta fel:

openphotovr.jottit.com/

(Keep in mind, hogy ez csak megjelenítést tud, automatikus képelrendezést -- ami bár a kevésbé látványos lenne, mégis a valóban hozzáadott érték a Photosynth-ben)
(...gáh. szóval a valódi killer fícsörét a Photosynthnek, az automatikus képelrendezést, még nem tudja az OpenphotoVr, se a Panoramio új szolgáltatása.)
Uh, ez brutál. Kb. 20 percet sikerül elszórakoznom az Photosynth-el, ami azért egyenlőre még jobbnak tűnik.