Gmail Labs: amik nekem bejöttek a 13-ból...

Ugye tegnap hajnalban élesedett a Gmail Labs Edition. A 13 kísérleti minialkalmazásból azért találtam egyet-kettőt, melyet valószínűleg hosszabb távon is megtartok. Na de vegyük sorba.

Quick Links - Nekem bejött ez a funkció. Arra használom, hogy okosabban tudjam szortírozni a címkézett leveleimet. Pl: "label:<label cime> is:unread"

Superstars - Szintén hasznosnak bizonyult egy napi használat után. Legalább kétféle csillagozást használok. Így különböztetem meg a fontos leveleket a fontos és sürgős levelektől.

Pictures in chat - Én a GTalkban is a legegyszerűbb nézetet használom, amiben nincsenek benne az avatarképet. És a Gmail Chatben sem fogom használni. Nem kell, nincs rá szükségem, zavar.

Fixed width font - Semmi értelmét nem látom.

Custom keyboard shortcuts - Alapvetően eddig is elégedett voltam a shortcutokkal. A levélküldés egy gombnyomással hiányzik még nagyon.

Mouse gestures - Nekem bejött. Bár igaz, hogy a GReaderbe sokkal fontosabb lenne ez a fícsör. De azért megtartom Gmailben is. Hasznos, gyorsítja a navigálást.

Signature tweaks - Tökéletesen értelmetlennek érzem.

Random signature - Nem lenne rossz, ha éppen nem feedből szedné be a véletlenszerű aláításokat. És ha már feedből szedi, alátehetné a linket is. Így nem sok hasznát látom. Az nem ártana, ha például feladó vagy címzett szerint lehetne aláírásokat beállítani. Az sokkal hasznosabb lenne. Ez inkább csak egyperces kipróbálásra jó. Utána kikapcsoltam.

Custom date formats - Én tökéletesen meg voltam elégedve a default időformátummal. Szóval nem fogom bekapcoslni ezt a minialkalmazást. De biztos vagyok benne, hogy vannak, akik nem tudnak enélkül élni.

Muzzle - Lehet, hogy nem rossz ötlet. Mondjuk engem általában érdekelnek a státuszüzenetek, úgyhogy inkább passzoltam a Muzzle-t.

Old Snakey - Nem levelezőbe való. De biztos vagyok benne, hogy lesznek, akik egy Packman emulátorért is mindent megadnának a Gmailben.

Email Addict - Kiváló, kiváló, kiváló. Kár, hogy oldalfrissítéssel fel lehet oldani a 15 perces zárat. Én legszívesebben minden webes szolgáltatásba, sőt, a böngészőbe is tennék ilyen funkciót.

Hide Unread Counts - Valójában az olvasatlan elemek mutogatása miatt lesz az ember Gmail-addikt. Szóval nekem nagyon bejött ez a funkció. Sokkal nyugodtabb vagyok, amióta nem látom, hogy egy címke alatt mennyi az olvasatlan levél.
Címkék: google dev gmail how to
2008.06.07. 13:57. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mouse gestures - ez sztem olyannyira király, hogy bármilyen szoftverbe jó lehet. Akár egy számlázóban is lehetne a tételek között ilyen jellegű megoldásokkal ugrálni. Ez bármikor, bármilyen szoftverben 1 olyan hasznos ötlet amivel gyorsabb a navigálás. Infóportálokon is szívesen látnám viszont.
"Fixed width font - Semmi értelmét nem látom."
Természetesen nagyon hasznos tud lenni, például ha olyan levelet kapsz, amibe bemásoltak egy ilyen táblázatot:
+--------+----------+
| box_id | name |
+--------+----------+
| 1 | Aktuális |
| 2 | Aktuális |
+--------+----------+
Ritkán van ilyen, de akkr jó, ha nem kell kínlódni az elolvasásával.
Sziasztok!

Nem találtam a gmailemben hogy hol lehetne beklapcsolni a labsot. Vagy ez csak az angol nyelvűben működik?
"Fixed width font - Semmi értelmét nem látom."

En meg ennek az egynek latom ertelmet (;
Viszonylag gyakran cserelek forraskodreszleteket emailben, ezeket szornyu variable width betutipussal nezni.
szanalmas.hu

Miért van átiránytva? Mi ez a szutyok?
A használhatatlan (és egyre használhatatlanabb) webfelület helyett szerintem fejlesszék ki az akadozásmentes IMAP-kiszolgálást. Van ám, akinek ez sikerült.
+1 pont a fixed width fonthoz, én a "Semmi értelmét nem látom"-ra csak azt akartam írni, hogy "mert nem vagy fejlesztő".

#4874: Router::url() produces duplicate base
-------------------------------+--------------------------------------------
Reporter: sarimarton | Type: Bug
Status: new | Priority: Medium
Milestone: 1.2.x.x | Component: Core Libs
Version: 1.2.x.x | Severity: Normal
Keywords: router url | Php_version: n/a
Cake_version: 1.2.0.7125 RC1 |
-------------------------------+--------------------------------------------
router.php line 866 produces duplicate base.


A pacmanhoz meg annyit, hogy "a nem levelezőbe való"-érv kb. azt jelenti, hogy nem fogtad az adást. Ez ui. annyira triviális, hogy kicsit tovább kellett volna gondolkozni. Nyilván itt mérlegelték, meddig mehetnek el, egy kicsit beáll az easter-egges hagyományba (annak ellenére, hogy ugye ez így tálalva nem az), és nem is teljesen funkciótlan. Aki egész nap a gmail képernyőjére mereszti az arcát (mint hh), az néha kedvet kaphat hozzá időelütésként.
Ezek miért nincsenek Google Apps-ben?
Vagy csak én nem találom?