A tv2 új logója

A tegnapi hír kapcsán jutott eszembe, hogy vajon miért érzi olyan fontosnak éppen 2008-ban a tv2, hogy logójába beleírja azt is, hogy "tv2.hu". Nyilván akarnak valamit kezdeni - megint - a webszájtjukkal. És kiváló promofelület lenne a logó. Vagy a logó környéke.

De mit akar kezdeni a tv2 az internettel? Nyilván adódna a válasz, hogy mivel van egy csomó videójuk, azokat kitolhatnák a webre szép, fogyasztható formában. Csakhogy épp a múltkor derült ki, hogy nem akarnak ők nagyon semmit kezdeni saját webszájtukkal. Inkább összebútoroznak az Origo Zrt-vel, pontosabban a magentás videómegosztóval, a Videával.

Legutóbb a konkurens csatornának jutott eszébe, hogy esti híradójába szisztematikusan bemondja hírszájtja elérhetőségét. Csakhogy úgy tűnik, az RTL-nek sem jött be a főműsoridős önreklám.

 

Címkék: média marketing dizájn tv tv2 magyar logó
2008.07.17. 14:05. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mivel most nyár van, ráadásul ez az rtl-es önreklám sem olyan régen indult, szerintem merész kijelenteni, hogy nem jött be.
Majd meg kell nézni ugyanezt a grafikont október-november táján, meg jövő ilyenkor, hogy hogy is alaklultak az oldalak.
(Persze fejbentartva az alexa hitelességével kapcsolatos tudnivalókat..)
rtlhirek jó ötlet lenne, de pl egy videót nem tudtam megnézni eddig sosem. Valamilrt épp csak elindul a lejátszás, aztán rögtön meg is áll, és bele sem lehet tekerni. Nem moccan.
A belső pop-up ablak sem tetszik igazán, nem tudom miért. Nem igazán használható.

Szerintem technikailag túllőttek a célon és még nem is működik. (két gépen, mindenféle böngészőből nézve)
Az is lehet, hogy semmi köze a webhez: ezzel jelzik, hogy a magyar tv2-őt nézed, és erjeszkedni fognak a környező országokban is. tv2.ro lesz pl. a román logó.
A ponthu az trendi. Egesz sok ponthu nevu ceg van. Es biztos szepen lassan megrpobaljak beprogramozni az agyakat, hogy itt lesz olyan is, hogy www.tv2.hu. Mert valamerre menekulniuk kell ha nem is ma, de 10 even belul biztosan.
Az offline sulykolás nyilván nem a leghatékonyabb "keresztmarketing" módszer, de nem teljesen hatástalan (ráadásul ingyen van.) Az Inforádió pl. naponta ezerszer bemondja, hogy "az Inforádió hírei elolvashatóak a ..." Néhány látogatót nyilván hoz. A tv2 "illetékesei" is nyilván úgy gondolják, hogy nagyon "cool" dolog az internetes cím a logóban.
Nem értem én ezt az egészet. Egy rakás magyar kereskedelmi csatorna logója alatt ot ficcen a internetcímük is. Mi ezzel a gond? Ezt az ORTT-t pedig fel kellene számolni, mert értelme nem sok van. Régebben még az internetet is csesztetni akarták de az már nagy falat lett volna nekik.