Havi 6 óra internetezés a magyar valóság

 Napi out-of-the-blue sajtóközlemény:

A 2007. december és 2008. május közötti időszakban az internet-penetráció nőtt Csehországban, Lengyelországban és Magyarországban is. A legnagyobb mértékű internet-használatot Csehországban mérték 2008. májusban. A Gemius és a Mediaresearch adatai szerint a vizsgált mutató elérte az 54.60%-ot. A MillwardBrown SMG/KRC kutatása alapján májusban 45%-os volt az internet-penetráció Lengyelországban. Magyarországon a penetráció csupán 40%-os volt ugyanekkor a gemius/Ipsos Audience mérése szerint. (...)

 

Ha az első 100, legtöbb valós felhasználóval rendelkező webhelyet vizsgáljuk a négy országban, akkor kiderül, hogy látogatónkénti átlagban a legtöbb oldalletöltéssel (1169) Csehország büszkélkedhet. Dánia e tekintetben a második helyen áll 642 oldalletöltéssel. Lengyelországban ez az érték látogatónként 625, Magyarországon 277 májusban. (...)

 

Ha azt vesszük figyelembe, hogy mennyi időt töltöttek el a látogatók a vizsgált weboldalakon, akkor jól látszik, hogy a csehek jóval több időt töltöttek el internetezéssel, mint a dánok, a lengyelek vagy a magyarok. Egy cseh internetező majdnem 24 órát töltött el online májusban. Lengyelország a második a sorban látogatónként 19 órával. Dániában 7 óra 26 percet, Magyarországon 6 óra 15 percet interneteztek átlagosan.

Nekem ez a havi 6 óra azt mutatja, hogy Magyarországon továbbra is sok az alkalmi netező. Ennél is siralmasabb a látogató/oldalletöltés arány. Elképesztően kevés ez a havi 277 letöltött oldal. (Napi szinten kevesebb mint 9 oldalletöltés.)

Nyilván nálunk mást jelent a web, mint a cseheknél. A web nálunk a freemail, az iwiw és az index/origo (meg talán a youtube). Szóval a magyarok átlagban inkább csak nézik a webet. És nem böngésznek.

Címkék: stat magyar idézet
2008.09.18. 13:38. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mert dolgoznia kell.
...mert inkább a TV előtt rohad el, ott nem kell klikkelni, "böngészni", csak a távirányítón átkapcsolni néha, hogy egy másik csatornából fogadjuk tovább passzívan a felénk áradó szennyt.

De nézzük a dolog pozitív oldalát: még mindig van egy csomó ember, aki bár még nem internetezik, de fog! Illetve többet fog! Reméljük...
vagy kirándulnak buliznak és más normális tevékenységet folytatnak.
nem vagyok az internet ellen, internetezek én eleget, felfelé viszem az átlagot, csak azt mondom, h ahogy én ha a körülöttem lévő emberekkel beszélgetek, soknak van más dolguk vagy mást is csinálnak szívesen.
attól, h nem internetezünk annyit, nem vagyunk semmivel se rosszabbak mint a csehek, vagy a lengyelek.
Akkor toljuk tovább, és javítsunk az átlagon :D
Nem baj ez, mi csak szép csöndben építsük a webet a későn érkezőknek :)
Hát akkor én nagyon nem vagyok átlagmagyar. :)

Egyébként Arpesznek igazsága van a TV-vel. Én teljesen leszoktam róla, és inkább netezek helyette, egyébként én is bitosan ott rohadnék esténként.
én is általában úgy kezdem, hogy tv előtt nyomom a laptoppal, de miután akkora marhaságok vannak a tvben, azt inkább kikapcsolom, s hallgatok helyette vmi zenét. Tv-ben számomra nézhető már csak a forma1, meg néha hirek. De végülis hireket is találok a neten...
Én sem nézek TV-t, sorozat junkie vagyok. :)
Egy pár éves felmérés szerint a magyar kétszer annyit tévézik, mint a cseh vagy a lengyel. Gondolom, ez nem sokat változott azóta. :(
és mi van ha az egész hibás következtetésen alapul?
az én feltevésem, hogy fogták a májusi gIA adatbázist és az abban lévő total oldalletöltésszámot elosztották a total egyedi látogatószámmal (valós user).
a májusi adatbázis viszont már csak olyan, a Szonda-Ipsosszal szerződésben álló oldalakról adnak ki oldalletöltési információt, illetve az oldalletöltésből képzett adatot, amelyeken kihelyezésre került és az adott mérési hónap valamennyi napján működött mérőkód.
Így például nincsen benn olyan giga PI-t generáló oldalak tömege, mint a startlap, az iwiw vagy a google etc.
mondom: feltételezés részemről.
@Arpesz: a tv is kell csak az pihentebb dolog. Az más kérdés, hogy pl. a legfrissebb híreket már régóta neten gyorsabban és több helyről megtudod és meg is tudod beszélni. De a joost is mutatja, hogy tv az kell csak esetleg "web kettesebb" formában...
szerintem meg a magyarok inkább msn-en lógnak. főleg a fiatalság, ami ugye igen nagy százaléka a ténylegesen gép előtt ülőknek.
A francba hogy engem nem kérdeztek, javítottam volna az átlagot. Tévém 8 éve nincs, viszont munkahelyen napi 8 órát, otthon napi 4-5 órát netezek. Ez havi 360 óra. :)
Kicsit hihetetlennek tunnek ezek a szamok. Mar csak ha a sajat csaladomat nezem. meg a 63 eves apam is tobbet netezik 6 oranal...

ha a teljes netezesi mennyiseget elosztottak a teljes lakossaggal, akkor esetleg :)