YouTube-trükkök: mélylinkelés és gyorslejátszás

Előfordul, hogy nem egy teljes videóbejátszásra, csupán annak egy részletére szeretnénk hivatkozni. A YouTube-videók mélylinkeléséhez csupán az url végéhez kell hozzáadni a következő paramétereket: #t=[PERC]m[MÁSODPERC]s. Példa:

http://uk.youtube.com/watch?v=ykbMU58W08k#t=1m01s

Amúgy a fenti linken azt a történelmi pillanatot hallhatjuk, amint egy Google-alkalmazott először mondja ki azt, hogy "o-oh moments".

A beágyazott YouTube-videók esetében nem működik ez a fajta paraméterezés. Embed videóknál továbbra is a start paraméter használata a jó választás. (thx, agyvihar)

Az embed kódban az url-hez kell hozzácsapni, hogy &start=[MÁSODPERC]. Itt kizárólag másodpercet lehet megadni, úgyhogy a fenti videópéldánk beágyazós url-je így fog kinézni:

<object height="412" width="500">
<param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/ykbMU58W08k&amp;hl=en&amp;fs=1&amp;start=61" />
<param name="allowFullScreen" value="true" /><embed height="412" width="500" src="https://www.youtube.com/v/ykbMU58W08k&amp;hl=en&amp;fs=1&amp;start=61" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true"></embed></object>

És ez lesz eredmény:

 

Egy másik program segítségével pedig változtathatjuk a flashplayerben futó online videók lejátszási sebességét. A MySpeed egyelőre csak wines verzióban érhető el. Ha nem is olyan hasznos ez a program, mint mondjuk a Better YouTube, azért előfordulhat, hogy hosszabb videófelvételeknél jól jön, hogy tudunk gyorsítani/lassítani lejátszás közben.

Címkék: youtube videómegosztók how to
2008.10.26. 10:11. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A beágyazott videókban már megy az ugrás egy ideje, csak másképpen:

code.google.com/apis/youtube/player_parameters.html#start


Ez utóbbit már használtam is a blogomon, hogy egy 1 órás előadás közepébe ugorjak:

agyvihar.blog.hu/2008/10/14/sutiteszt
Agyvihar, hogy lehet 1 órás videót feltenni a Youtube-ra? Ez is valami trükk?
A Google a saját 1 órás videóelőadásait felpakolhatja, mert övé a Youtube, ugyebá
r. :)
Nagyon jó, köszi szépen! :)
De nem muszáj Youtube-bal szívni, több oldal is enged 1 órás felvételt feltölteni, eredeti minőségben (ahogy nálad megjelenik a videó).

Ezt láttátok már? keepvid.com/
Tényleg működik, csak beírod a videó linkjét, és letölti!
De hol van 1 órás videó?
Mert én egy 1 órás videót sem látok,
ami a hírben van az 1 perces...
Ja találtam egy 1 órás videót, de azt hittem hogy a kommentelők linkelték be de nem, és a hírben sem volt csak a hír mellet egy másik videó.
De tényleg a google-é a youtube?
1 órás videóra példa ott van az én blogbejegyzésemben, amit az első kommentben linkeltem.
Van arra is lehetőség, hogy csak egy bizonyos részt embeddeljünk (tól-ig): splicd.com/

Más okosság: mostmár egyre több videónál van ugye hi-res meg normal quality. Azt ugye már elég sokan tudják hogy ha a hi-res videóhoz akarnak linkelni, akkor az URL végére oda kell biggyeszteni az "&fmt=18"-t. Azt viszont már kevesen tudják, hogy embeddelni is lehet ezeket a videólat, mégpedig úgy hogy az embed kódban az URL-ek mögé bemásoljuk ezt:

"&ap=%2526fmt%3D18"

Még több hi-res okosság:

digitalmedia.oreilly.com/2008/04/17/hi-res-youtube-hacks.html