Re: Bemutatom a zenekaromat

A hétvégi Webisztán-post láthatóan megmozgatta a fantáziátokat. A több mint 60 kommentelő döntő többsége részt vett a játékban és beküldte saját együttese első albumát.

A post után sok-sok-sok-sok-sok-sok-sok-sok-sok blog terjesztette a random zenekargenerálást. Az Indafotó blogja külön bejegyzésben emlékezett meg néhány valóban művészire sikeredett borítótervről.

Sőt, mint a szombati post egyik kommetjéből kiderül, létezik olyan magyar zenekar is, mely hasonló módszerrel választott magának nevet (Open Sources). Mivel ilyen Wikipedia-szócikk nem létezik, gondolom az "open source" lehetett a random kidobott névajánlat.

További kellemes zenekaralapítást mindenkinek. Ja, amúgy összeszedhetnénk egy magyar zenekargenerátort is. A Wikipedia magyar kiadásának random linkje adott. Már csak azt kellene kitalálni, hogy honnan szedjük az albumcímet. A fotó jöhet a Flickrről vagy esetleg valami más közösségi fotószájt jó képeket tartalmazó adatbázisából. You choose, you rock.

Amúgy saját tapasztalataim szerint a randomizált zenekaralapítás seója is meglehetősen jó.

Címkék: blogok zene flickr magyar kommentek wikipedia indafotó
2009.02.23. 16:59. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez szép és jó, míg nem tűnik fel egy fotósnak, hogy a képét használjuk. Nem mindig szokták szeretni.
Amúgy én is csináltam, nagyon tuti :)
Offtopik:

Esetleg érdekes webisztán téma lehetne, hogy ajax technikák és webservice-ek kombinálásával felhasználói részről is lehet funkcionalitást adni meglevő oldalakhoz anélkül, hogy ehhez szerveroldali támogatás lenne az oldal részéről.

A blog.hu-hoz csináltam például CommentLuv implementációt, amit a blogsablonba másolással triviálisan aktiválni lehet. Itt meg lehet tekinteni:

kiserleti.blog.hu/2009/02/20/szeresd_a_kommenteloidet


Szeretem ezt az egyre inkább webservice-alapú világot. :)
Úgy látszik nem vagyok elég geek, mert csak másodszorra értettem meg.

Egyébként ez úgy lenne érdekes, ha egy teljes művészeti munkát ki lehetne adni így (mondjuk a zenét is, de pld. a dj-k ezt is csinálják valahol), aztán figyelni a kritikusok véleményét.
Off, csak érdekességként, bár biztosan nem írok újat: A Wikipedia vissza is fejlődik, valószínűleg a kevésbé látogatott és / vagy nagyon csonka cikkeket időnként törlik, talán automatikusan. Az egyik freeware toolomról is írt valaki cikket, büszke is voltam, aztán eltűnt az anyag, azóta sem tűnt fel újra, így a history és discussion sem hozható elő, amiből esetleg kiderülne a törlés oka (automatika, gonoszság, konkurencia, trollkodás). Más cikkeknél is feltűnt, így lehetett "Open Sources" cikk is.

On, igazán komolyból szerintem sem túl jó az ötlet, csak viccnek jó. Egyrészt a fotósok biztosan nem örülnek a lopkodásnak (persze, ha komolyan beindul egy banda, biztosan meg lehet egyezni), másrészt a banda neve és az album címe nem túlságosan SEO-barát, ha már ennyire ismert a szó, kifejezés vagy idézet, előbb jön elő sokszor, mint a banda maga.
wow...kösz a linkelést....amúgy az igazsághoz hozzá tartozik, hogy azért nyomkodni kellett rendesen a random gombot, hogy megtaláljuk a megfelelő nevet. :D :D
Amúgy tényleg nem teljesen Seo barát ez a név....bár magyar gúglizásnál open sources-ra minket dob ki elsőnek....mert más alternatívákat nem írtam az index.html be(pl.: opensources, opensource stb..) xD xD
Ezen az oldalon is lehet találni rengeteg idézetet: www.citatum.hu/
Engem a mellékelt képen az albumon, a piros betűs felirat betűtípusa érdekelne, de nagyon!