Miniapp a jó szolgálatában: magyar nonprofitok a Facebookon

Mezei Áron együtt dolgozik a NIOK Alapítvánnyal különféle projekteken, és innen jött az ötlet: miért ne lehetne az egyszázalékos felajnánlásokhoz Facebook-minialkalmazást készíteni.

Az ötlet és a megvalósítás tehát nem megrendelésre, nem is pénzért, hanem magánszorgalomból jött létre. Egyrészt jó cél, másrészt érdekelt a facebookos app-készítés, magyarázza Áron.

A minialkalmazás valójában az egyszázalékos szervezetek adatbázisára épül. A facebookos felhasználó felveszi a miniappot, majd kiválasztja az általa támogatott szervezetet, mely egyrészt kikerül az aktivitásfeedbe, másrészt kiteheti saját profiloldalára is, hirdetve ezzel a támogatott nonprofitot. Ennyire egyszerű.

A toplista szerint eddig elsősorban a geekek kaptak rá az alkalmazásra, ugyanis az FSF.hu Alapítvány a legnépszerűbb szervezet. Ők ugye a szabad szoftverek népszerűsítésére és honosítására gyűjtik az adófelajánlásokat. (Én most is a Heim Pál Gyermekkórházat támogatom. És ez valószínűleg így is marad, amíg csak adózom ebben az országban.)

Az "egyszázalékos" miniapp szerintem azért jó ötlet, mert lehetőséget teremt az adózók számára, hogy ismerőseiknek megmutathassák, s így reklámozhassák saját választásukat. Másrészt pedig kiderülhet végre, hogy ismerőseink milyen szervezeteket preferálnak, amikor a könyvelőiroda magányában ikszelnek.

Ha még nem tettétek meg, csatlakozzatok az ügyhöz.

Címkék: dev magyar nonprofit facebook miniapp
2009.03.13. 09:46. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez jó cucc! Én a Rex Kutyaalapítványt (apps.facebook.com/egyszazalek/?szid=55113) vettem fel.
köszi a tippet. Ritkán nézek fel, de emiatt érdemes...
az szja 1+1% teljesen jó cucc. a tnya esetén is be kellene vezetni.

és a piac direktben lehetne finaszírozhatna neki tetsző közalapítványokat. például ha a piac direktben finanszírozná a képzéseket, és az átképzéseket, akkor a fiatalok hamarabb találnának munkát. vagy például lenne több kollégiumi hely. persze csak a folyamatosan jól teljesítő diákoknak. nem kell feltétlenül mindenkinek 34 éves koráig iskolába járnia.

de ez egy messzire vezető történet. meg nagyon is off. bár ha az országot nézzük, akkor nagyon is on. mindegy. nem ide való.
Nagyon-nagyon jónak tartom a kezdeményezést. Most akartam csatlakozni, de sajnos az a szervezet, akit évek óta támogatok, nincs a listában. Kár, hogy egy hiányos adatbázisra támaszkodik a NIOK nonprofit.hu-s bázisa helyett :(
@znv: Az alkalmazás a nonprofit.hu -s adatbázisra támaszkodik. Melyik szervezetet nem találod? Remélhetőleg tudunk javítani rajta.

Áron
Má' megint alakítottak egyet az FB-on a fiúk.
@Pro: Hello. A Miskolci Állatsegítő Alapítványt kerestem. A nonprofit.hu-n megtalálható, de az adhat.hu adatbázisában nem.
Fontos és jó dolog. tessék a közösség erejével megmutatni. És legalább tájékozódni, hogy meg tudsz ilyet jelölni, meg hogy kik azok akiknek adhatod (BTW 1%-ot adhatsz egyháznak és 1-et valamely civil szervezetnek (vagy egyháznak), úgyhogy ezt javítani kéne, mert összesen 2%-ot adhatsz oda.