A filmnézés és a vízelettartási problémák közös metszetében

Előre bocsátom, hogy egy olyan szájtról lesz szó, melynek sem a felépítése sem a dizájnja, sem a felületei nem érdemelnének említést. Ami miatt mégis idekanyarintok pár sort, az az ötlet. Merthogy mégiscsak ez a legfontosabb egy startupnál.

Kottkénál találtam rá a RunPee.com-ra. A közösségi szájt röviden arról szól, hogy a felhasználók beküldhetik, hogy egy adott film nézése közben mikor érdemes kiszaladni vécére.

Időegyenesen ábrázolják, hogy hanyadik percben van a jelenet, és azt is leírják, hogy mi történik a filmben, amíg mi épp a mellékhelyiségben tartózkodunk. Általában egy film legunalmasabb 3-4 percét érdemes nyilván beajánlani. Teszteli még nem teszteltem a tömeg bölcsességét, de majdnem biztos vagyok benne, hogy egy olyan általános problémára keresi a megoldást a RunPee, ami a filmkészítéssel/nézéssel egyidős.

A felvitt filmekből amúgy látszik, hogy a szájtot egyelőre inkább a geekek használják. Ennek köszönhető, hogy kiderült végre, hogy (igen, nem tévedés) MÉG A STAR TREKBEN IS vannak olyan jelenetek, melyeket érdemes kihagyni annak érdekében, hogy a film további része ne a feszengésről szóljon.

A RunPee persze felfogható egyfajta filmkritikai szájtként is. Mert milyen film az, melyben annyi az érdektelen jelenet, hogy akár egy fürdés vagy komplett mosogatás is közbeiktatható, anélkül, hogy leállítanánk a filmet? És milyen műalkotás az, melyben van 30-40 percnyi rész, ami az ég világon semmiről nem szól, úgyhogy a moziból lazán kiugorhatunk egy kisebb bevásárlásra. Mire a bevásárlócetlit végigpipálgatjuk, épp kezdődik is a vásznon a mozi értelmesebb, rövidebb része...

Címkék: film startup runpee
2009.05.22. 09:21. írta: hírbehozó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez leginkább borzasztó... :)
Most már elhiszem, h vége a web2-nek, de talán még a 3-nak is :)
Ezzel felülírnak mindent, új alapokra helyezve az egész netet...
az tényleg senkinek nem jut eszébe, hogy a pause gombra kattintson, ha nem bír ki másfél órát együltében?
@sóska: az már fel sem merül hogy moziban nézi valaki :) meg hogy a többiek néznék tovább
Pause!

Moziban még 1x sem mentem ki film közben....
@tzs84: felemrült, de el is hessentettem, mert tapasztalatom szerint moziból nemigen jár ki mosdóba az ember. otthoni filmezésbe meg csak kipróbált, harcedzett haverokkal kezdek, akik vészhelyzetben hajlandók mondjuk 1,5 percet várni rám ;)
ez szerintem csak arra jó, hogy a geekek megvitassák, melyik film mikor ül le. és nincs is ezzel semmi baj, csak az alapfelvetés tűnik alibizésnek.
és ha már otthoni filmnézés, sokkal szívesebben csatlakoznék pl. hangulatindexek közös kreálásához: melyik filmet milyen állapotban érdemes megnézni, és ki milyen állapotba került utána. hm?
Hatalmas:-D. Főleg amit a Hannah Montana Movie-hoz írt: "Go home right after the previews and pee for as long as you please in the comfort of your own home. You wont miss anything."

Még látatlanban is egyetértek...
mióta az ötlet a legfontosabb egy startupnál? az ötletből nem lesz magától pénz. szart is el lehet adni, ha jó érzékkel csinálod. külföldön már elég régóta mondogatják a webes nagyokosok, hogy ötletekkel tele van a padlás, viszont nagyon kevés olyan ember van, aki egy ötletből valódi vállalkozást képes faragni.
Hiánypotló és innovatív.
Bocsánat, nem tudtok egy linket küldeni, ahol a gmaillel kapcsolatban fórumozhatnék? Sajnos itt webisztánban hiába tettem fel (egy másik blogban) segítségkérő kérdést, senki nem válaszolt rá.
egyszerűbb lenne, ha lenne annyi eszük, hogy mozi előtt és közben nem isznak, és ami bennük van azt előtte megpróbálják kiadni :)
Ha nincs mosdó, nálam az a tuti recept, hogy a szexre kell gondolni és akkor elmúlik a vizelési inger.
én star treknél a havas résznél mentem ki, még pont elkaptam azt a fura lényt és elég röhejes volt tehát nem bántam meg:D
Remélem, a jövőben Hollywood is evolválódik, és direkt úgy építik fel a filmet, hogy kb. a harmadánál és kétharmadánál legyen pisiidő.
Belenezve par konkret filmbe az a baj, h a tartalom is szar, pl. aki a shrek kozben kimegy a csillagnezos resznel, az szerintem hulye.
Én általában 1 liter kólát benyomok de ritkán kell a moziba, kibírom hazáig :-)
a mozikban az ülésekre helyzett pause gombokkal lehessen szavazni, hogy mikor legyen szünet! ha egy időpontnál a legtöbbb pause összeygűlik, a vetítő megállítja a filmet. akinek nem kell pisilni, az fail. ez lehetne egyféle fapados mozi. kopirájt, köszönöm.